Η «καρδιά» του βόλεϊ χτυπά δυνατά στη Λάρισα

ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΠΕ Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΟΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2019 22:33

Η «καρδιά» του βόλεϊ χτυπά δυνατά στη Λάρισα κι αυτό επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά χθες στην προπόνηση προεπιλογής, που διεξήχθη στο Κλειστό της Νεάπολης, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού κλιμακίου για τις Εθνικές ομάδες.

Η προεπιλογή αφορούσε κορίτσια (2006-07) και αγόρια (2005-06) από τους συλλόγους της Θεσσαλίας. Το «παρών» χθες στο Κλειστό της Νεάπολης έδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Γιώργος Καραμπέτσος, συνοδευόμενος από τον ταμία κ. Παν. Καβαλιεράκη και τον διευθυντή της Ομοσπονδίας κ. Περ. Μπακοδήμο, τους οποίους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ κ. Αστ. Πατσιαούρας και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Β. Αντωνούλης. Ο κ. Καραμπέτσος μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται με στόχο την ανεύρεση και προώθηση των ταλέντων και εξήρε τον ρόλο της Λάρισας, τονίζοντας το υψηλό επίπεδο και την παράδοση που έχει στον χώρο του βόλεϊ, ενώ αναφέρθηκε και στη διάθεση της Ομοσπονδίας να φέρει εκδηλώσεις στη θεσσαλική πρωτεύουσα είτε αγώνες των Εθνικών ομάδων είτε φάιναλ φορ, ωστόσο για να γίνει αυτό εφικτό χρειάζεται η στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Γίνεται μία προσπάθεια προκειμένου να αναβαθμίσουμε τον ρόλο και τη δουλειά που επιτελείται στα κλιμάκια για την επιλογή αθλητών που θα στελεχώσουν στη συνέχεια τις Εθνικές ομάδες. Στόχος μας, δηλαδή, είναι να βρούμε αθλητές και αθλήτριες» είπε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ και πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε από την Αθήνα, πήγαμε Γιάννενα, Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Σκύδρα, Θεσσαλονίκη και σήμερα εδώ. Στη συνέχεια θα πάμε Λαμία, Πελοπόννησο και Θράκη. Είμαστε ευτυχείς γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει μία πάρα πολύ καλή γενιά αθλητών στην περιφέρεια. Φέτος αποφασίσαμε ότι δεν θα γίνονται προπονήσεις μόνο στα κλιμάκια, αλλά οι αθλητές που θα επιλεγούν θα προπονούνται καθημερινά σχεδόν (ατομικές προπονήσεις) με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα στη Λάρισα, μία πόλη με παράδοση στον χώρο του βόλεϊ. Πάντα το επίπεδο εδώ ήταν αρκετά καλό και αυτό βοηθάει στην εξέλιξη των παιδιών. Στόχος μας είναι να φέρουμε εκδηλώσεις στη Λάρισα (Εθνικές ομάδες, φάιναλ φορ), αλλά θέλουμε τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρειας και Δήμου). Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο με στόχο να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη του αθλήματος» κατέληξε ο κ. Καραμπέτσος. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ, κ. Αστέριος Πατσιαούρας μίλησε για την άψογη συνεργασία που έχει η Ένωση με την Ομοσπονδία σε όλα τα επίπεδα. «Είναι πολύ σημαντικό που η Ομοσπονδία δίνει βαρύτητα κι έξτρα κίνητρο σε όλα τα παιδιά στην περιφέρεια. Η παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας είναι ιδιαίτερα σημαντική και επιβεβαιώνει ότι γίνεται κάτι ουσιαστικό, κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στην περιφέρεια. Η Ομοσπονδία δείχνει ότι δεν είναι αθηνοκεντρική. Εμείς ως ΕΣΠΕΚΕΛ προσπαθούμε να τραβήξουμε τα παιδιά στον αθλητισμό και μπορώ να πω ότι έχουμε αξιόλογο έμψυχο υλικό. Στόχος μας είναι να βρούμε σπόνσορες για να ενισχύσουμε τα πρωταθλήματά μας» κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ. Η χθεσινή προπόνηση προεπιλογής στο Κλειστό της Νεάπολης έγινε υπό την επίβλεψη των Ομοσπονδιακών τεχνικών Π. Λακασά και Γ. Μπακοδήμου.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass