Ο Χάνλαν είχε άλλα σχέδια για το 4ο δεκάλεπτο

ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΣΕ ΝΙΚΗ ΜΕ 87-74 ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2019 20:00

Στη δεύτερη εντός έδρας ήττα (και τρίτη συνολικά μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Basket League) υποχρεώθηκε χθες στο κλειστό της Νεάπολης η Λάρισα ΚΑΕ, αυτή τη φορά από τον Ηρακλή με 87-74.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν λύσεις στο παιχνίδι του αντιπάλου τους και κυρίως στο 4ο δεκάλεπτο, αν και κατάφεραν από το -12 (21-33, στο 11’) να οδηγήσουν το ματς στο +6 (56-50, στο 26’), δείχνοντας ότι κάτι θα μπορούσαν να πετύχουν. Ο Γιάννης Καστρίτης είχε έναν άσο στο μανίκι του, τον Ολιβιέρ Χάνλαν που ήταν ο παίκτης ο οποίος «καθάρισε» το ματς στην τελευταία περίοδο. Έδωσε το σήμα της αντεπίθεσης στον Ηρακλή, πετυχαίνοντας σ’ αυτό το διάστημα 12 πόντους (από τους 14 που είχε συνολικά στο παιχνίδι). Από τη Λάρισα ο Ρέινολντς ήταν ο καλύτερος πετυχαίνοντας 23 πόντους με 2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ κάποιες λύσεις έδωσαν οι Χάρις (15 π., με 3 τρίποντα) και Παρκς (11 π.), αλλά αυτό από μόνο του δεν αποδείχθηκε αρκετό για να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης.

Περί τους 1.000 φιλάθλους παρακολούθησαν χθες το παιχνίδι στο κλειστό της Νεάπολης. Ανάμεσά τους και αρκετοί οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή (περί τους 300). Μάλιστα η παρουσία τους στις κερκίδες του κλειστού της Νεάπολης, τη στιγμή που η μετακίνηση οργανωμένων φιλάθλων απαγορεύεται από τον νόμο, δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Την ίδια απορία εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ζητώντας να καταγραφεί το στοιχείο αυτό στο φύλλο αγώνα. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά διαστήματα υπήρξε ένταση στην κερκίδα, ενώ ακούστηκαν και υβριστικά συνθήματα από την πλευρά των οπαδών του Ηρακλή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ανωτερότητα του Ηρακλή στα ριμπάουντ (25-32), το δημιουργικό παιχνίδι (20-29 στις ασίστ) και τα καλύτερα ποσοστά στα σουτ καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα. Η Λάρισα ΚΑΕ είχε 20/36 δίποντα, 7/23 τρίποντα και 13/18 βολές, ενώ ο Ηρακλής 23/30 δίποντα, 11/25 τρίποντα και 8/14 βολές. Η Λαρισινή ομάδα έκανε 5 λιγότερα λάθη (8-13) και 3 περισσότερα κλεψίματα (8-5).

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Ο Χάρις στο 8’ απάντησε στο τρίποντο του Ντέιβις και μείωσε σε 21-22, όμως από κει και πέρα τα λάθη κυρίως στην επίθεση έδωσαν τη δυνατότητα στον Ηρακλή να ξεφύγει στο +7 (21-28).

Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Κακαρούδη (τρίποντο και δίποντο) στις αρχές του β’ δεκαλέπτου, ο Ηρακλής πήρε διαφορά προβάδισμα 12 πόντων (21-33) κάνοντας ένα σερί 11-0. Οι Χάρις και Μπερχανεμέσκελ μάζεψαν το σκορ (38-42, στο 19’) για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με 40-45.

Στο 3ο δεκάλεπτο η Λάρισα παρουσιάστηκε σαφώς πιο βελτιωμένη, έκλεψε μπάλες, έτρεξε στο ελεύθερο γήπεδο και με τον Παρκς να κυριαρχεί μέσα στη ρακέτα ανέτρεψε την κατάσταση. Με ένα επιμέρους σερί 14-5 οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με διαφορά 6 πόντων (56-50, στο 26’). Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μανωλόπουλος, που πέτυχε δύο διαδοχικά τρίποντα και άλλους τέσσερις πόντους του Γκάρετ ο Ηρακλής πήρε οριακό προβάδισμα (59-60, στο 30’).

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι εξελισσόταν σε ντέρμπι, ο Χάνλαν πήρε τον Ηρακλή στους ώμους του και τον οδήγησε στη νίκη. Πετυχαίνοντας 12 πόντους και έχοντας συμπαραστάτη τον Σούλερ (8 π., με δύο τρίποντα και ένα δίποντο), ο Ηρακλής έφτασε στο +13 (68-81, στο 2’19’’ για το φινάλε) και ουσιαστικά το παιχνίδι είχε κριθεί. Δύο διαδοχικά καλάθια του Ντέιβις ανέβασαν τη διαφορά στο +15 (72-87, στα 20’’) που ήταν η μεγαλύτερη στο παιχνίδι για να φτάσουμε στο τελικό 74-87.

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 40-45, 59-60, 74-87.

ΛΑΡΙΣΑ (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 5 (2/7 σουτ, 7 ασίστ), Παρκς 11 (5 ριμπάουντ), Χάρις 15 (3), Χάμιλτον 9, Ρέινολντς 23 (5/10 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 7/10 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο), Σπυρόπουλος 2, Χείλαρης, Βαβάτσικος, Μπερχανεμέσκελ 9 (4/11 σουτ), Φλόιντ

ΗΡΑΚΛΗΣ (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 9 (3/5 τρίποντα), Γκάρετ 15 (6/6 δίποντα, 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ), Οκερεαφόρ 7 (8 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Σούλερ 12 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Χάνλαν 14 (5/7 δίποντα), Ζάρας 6 (2), Κακαρούδης 9 (1), Καββαδάς, Καλαϊτζίδης, Σμιθ 5 (1), Ντέιβις 10 (1).

-------

Λάρισα ΚΑΕ: Υπεράνω του Νόμου κανείς

Σχετικά με τη μαζική μετακίνηση οργανωμένων φιλάθλων του Ηρακλή και την είσοδό τους στο Κλειστό της Νεάπολης η Λάρισα ΚΑΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο. Ένα λεωφορείο με οργανωμένους οπαδούς του Ηρακλή, που και να μην ήθελες να τους δεις το καταλάβαινες λόγω των διακριτικών που είχαν πάνω τους, έφυγε από τη Θεσσαλονίκη, έφτασε στη Λάρισα και ήρθε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, χωρίς κανένας να τους καταλάβει. Χωρίς κανένας να τους σταματήσει, χωρίς κανείς να αναρωτηθεί πού πηγαίνουν και γιατί.

Και σαν να μην έφτανε αυτό η αστυνομία ήταν αυτή που… παρακαλούσε να μπουν στο γήπεδο με το φθηνότερο δυνατό εισιτήριο, γιατί –άκουσον άκουσον- φοβούνταν τα επεισόδια.

Και αναρωτιόμαστε, υπάρχει ή δεν υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων οπαδών; Και αν υπάρχει γιατί η ίδια η αστυνομία δεν τήρησε τον νόμο;

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα στη φιλία των ομάδων και γι’ αυτό δεχθήκαμε να φιλοξενήσουμε την ακαδημία του Ηρακλή, αλλά αυτό που έγινε ξέφυγε από τα όρια της όποιας λογικής υπάρχει σ’ αυτή την παράλογη κατάσταση.

Ουσιαστικά εκβιαστήκαμε για να κάνουμε δεκτούς τους οργανωμένους οπαδούς του Ηρακλή, οι οποίοι δεν θα έπρεπε καν να ταξιδέψουν –οργανωμένα τουλάχιστον- από τη Θεσσαλονίκη. Φτάσαμε σε σημείο να είμαστε χαρούμενοι που δεν συνέβησαν τα χειρότερα με τραυματισμούς οπαδών και κυρίως τραυματισμούς μικρών παιδιών που βρίσκονταν στο γήπεδο και τα έπαιρναν τρέχοντας από τις κερκίδες οι γονείς τους.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε στην ύστατη λύση της ανακοίνωσης, καθώς αυτό που μας ενδιαφέρει και αγαπάμε είναι το ίδιο το μπάσκετ και όσα γίνονται μέσα στο παρκέ και όχι έξω από αυτά.

Επειδή δεν είμαστε ένας οργανισμός που μένει στις ευχές, ξεκαθαρίζουμε ότι την επόμενη φορά, που θα ζήσουμε τέτοιες καταστάσεις, όπως αυτές που πρωτογνωρίσαμε σήμερα (σ.σ. χθες), θα αποταθούνε σε κάθε αρμόδιο θεσμικό όργανο ακόμη και στις εισαγγελικές Αρχές κατά παντός υπευθύνου, έχοντας τη βαθιά πεποίθηση ότι υπεράνω του Νόμου δεν μπορεί να βρίσκεται κανείς».

-------

Β. Φραγκιάς: Πρέπει

να μεγαλώσουμε το ρόστερ

Στο πρόβλημα του μικρού αριθμού του ρόστερ επικεντρώθηκε ο τεχνικός της Λάρισας, Βασίλης Φραγκιάς, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Χάσαμε γιατί όλη τη βδομάδα είχαμε προβλήματα. Το πρόβλημα τραυματισμού του Νώντα Παπαντωνίου που κατέρρευσε στο σημερινό παιχνίδι. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να του πω δημόσια ένα μπράβο. Ήταν απροπόνητος από τον αγώνα με τον Άρη και έπαιξε.

Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Είμαστε λίγοι σε αριθμό. Δεν είχαμε λύσεις. Ειδικά όταν περάσαμε μπροστά στο σκορ στο +6 , γρήγορα ο Ηρακλής επανήλθε στο παιχνίδι. Μείναμε από δυνάμεις και το ματς έγινε διαδικαστικού χαρακτήρα.

Να μεγαλώσουμε λίγο σε αριθμό στο ρόστερ ή να κάνουμε και κάποιες αλλαγές. Κάποια παιδιά δεν είναι έτοιμα ακόμα και πάμε με ροτέισον με μικρότερο αριθμό παικτών. Έχουμε πρόβλημα με ομάδες που έχουν βάθος στον πάγκο».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass