Ηθική δικαίωση για την ΑΕΛ

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ VAR ΟΤΙ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ - ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2019 22:02

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Δικαιωμένοι ηθικά έφυγαν από το χθεσινό σεμινάριο για το VAR, που διοργάνωσε η ΚΕΔ/ΕΠΟ, οι άνθρωποι της ΑΕΛ, καθώς για τις φάσεις τις οποίες επέλεξαν να δώσουν προς ανάλυση οι υπεύθυνοι της ελληνικής διαιτησίας παραδέχθηκαν ότι έγιναν διαιτητικά λάθη εις βάρος της ΑΕΛ. Μάλιστα ο κ. Περέιρα μετά το τέλος του σεμιναρίου μιλώντας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Σωτήρη Μάρκου του είπε «ήταν πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σας».


Στο σεμινάριο μετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος, οι κ. Περέιρα, Μάριν, Λίντμπεργκ και Κουκουλάκης και ο ειδικός εκπαιδευτής VAR της FIFA κ. Γκόμεζ. Από την πλευρά της ΑΕΛ μαζί με τον κ. Μάρκου ήταν και το μέλος του Δ.Σ. και γεν. αρχηγός κ. Χριστακόπουλος.
Επί της ουσίας, η ΠΑΕ ΑΕΛ παρουσίασε προς ανάλυση δύο φάσεις: Η πρώτη φάση αφορούσε στη 2η κίτρινη κάρτα του Ζίφκοβιτς στο ματς με τον Πανιώνιο, ενώ η 2η φάση είχε να κάνει με τα πέναλτι που δεν καταλογίστηκαν στο ματς με την ΑΕΚ, το πρώτο στον Ουάρντα από τον τερματοφύλακα Μπάρκα και στην εξέλιξη της ίδιας φάσης στον Ντάουντα.
Οι υπεύθυνοι της ελληνικής διαιτησίας αναλύοντας τις επίμαχες φάσεις, ειδικά στο ματς με την ΑΕΚ, συμφώνησαν ότι όντως υπήρξε πέναλτι, αλλά, όπως είπαν, δεν εκτιμήθηκε σωστά η φάση εκείνη τη στιγμή, όπως επίσης ανάλογη ήταν η παρατήρησή τους και στην περίπτωση του Ζίφκοβιτς. Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη η ΠΑΕ εξέδωσε χθες σχετική ανακοίνωση κάνοντας λόγο για ηθική δικαίωση.
«Και στις δύο περιπτώσεις», όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση «τόσο ο κ. Κουκουλάκης, όσο και ο κ. Γκόμεζ παρουσία όλων των παρισταμένων εξέφρασαν την απορία και την αμηχανία τους, πώς ο διαιτητής Παπαδόπουλος και ο βοηθός Νικολαΐδης που ήταν σε απόσταση 2 μέτρων από τη φάση έδωσαν αυτήν την ανύπαρκτη κίτρινη κάρτα και απέβαλαν τον ποδοσφαιριστή μας και πώς ο διαιτητής Κουμπαράκης και ο διαιτητής VAR Ζαχαριάδης, ο μεν πρώτος δεν είδε το πασιφανέστατο πέναλτι, αφού ήταν σε απόσταση λίγων μέτρων, ο δε δεύτερος δεν του υπέδειξε τη φάση ως διαιτητής VAR για να διορθώσει ο Κουμπαράκης το λάθος του.
Άλλη μία ηθική δικαίωση, γιατί η ΑΕΛ κατά τη διάρκεια αυτών των 2 αγώνων είχε αναδείξει τα ακραία αυτά λάθη των 2 διαιτητών, αλλά ορισμένοι δημοσιογράφοι και τηλεκριτικοί διαιτησίας είχαν ειρωνευτεί τις ανακοινώσεις μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΟΦΣΑΪΝΤ
Στο περιθώριο του χθεσινού σεμιναρίου οι ομάδες ζήτησαν εκ νέου να εισαχθεί στο VAR η γραμμή του οφσάιντ. Αυτό άλλωστε ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα που είχαν οι διαιτητές της Super League 1 από πέρυσι.
Όπως ειπώθηκε, δεν ζητήθηκε στο αρχικό πρωτόκολλο η γραμμή του οφσάιντ επειδή παγκοσμίως δεν είναι στο βασικό πακέτο, αλλά αποτελεί έξτρα προσθήκη. Πάντως για να προχωρήσει το θέμα αυτό θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή με FIFA/UEFA και την αρμόδια εταιρεία. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το γκολ λάιν.
ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ
Αναχωρεί σήμερα στις 9:00 το πρωί για το Αγρίνιο η αποστολή της ΑΕΛ ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Παναιτωλικό (20:00) στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.
Η αποστολή των «βυσσινί» θα προπονηθεί σήμερα το απόγευμα στο προπονητικό κέντρο «Emileon» του Παναιτωλικού. Ιδιαίτερες αλλαγές ως προς την αγωνιστική τακτική της ομάδας δεν αναμένονται με τον τεχνικό Μιχάλη Γρηγορίου να δείχνει ότι θα παρατάξει και σ’ αυτό το παιχνίδι ένα σχήμα 3-5-2 με ενδεχόμενη συμμετοχή του Νούνιτς στη θέση του Ντάουντα.
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ - ΚΟΥΓΙΑ
Όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ «δυστυχώς λόγω σοβαρού επαγγελματικού προβλήματος του κ. Αλέξη Κούγια (παρουσία του σε κακούργημα στη Θεσσαλονίκη) δεν κατέστη δυνατή η χθεσινή συνάντησή του με τον υφυπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η οποία ωστόσο θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass