Super League 2:

Εντονος προβληματισμός μετά τη νέα αναστολή

*ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΟΥ *ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2019 15:41

Έντονος προβληματισμός και αγανάκτηση επικρατεί στις ομάδες της Super League 2 μετά τη νέα επ’ αόριστον αναστολή του Πρωταθλήματος που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής.

Ο λόγος είναι οι όροι που ετέθησαν από την ΕΡΤ σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων και ειδικότερα η περικοπή κατά 50% του τιμήματος, σε σχέση με τα όσα ίσχυαν πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι η νέα πρόταση αποφέρει περίπου 380.000 ευρώ σε κάθε ΠΑΕ. Στο διάστημα της διακοπής θα ζητηθούν προσφορές από συνεργεία παραγωγής για να διαπιστωθεί το συνολικό κόστος κι από τη διαδικασία αυτή θα κριθεί η οριστική απάντηση της Super League 2 προς την ΕΡΤ, που ουσιαστικά θα καθορίσει το μέλλον του Πρωταθλήματος.

Μάλιστα, χθες, η Super League 2 με ανακοίνωσή της απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση για την τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων της κατηγορίας. Στην ανακοίνωση η διοργανώτρια αρχή τονίζει πως «επιθυμεί να αναθέσει σε τρίτο πρόσωπο το έργο της τηλεοπτικής παραγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του Πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Δικαίωμα υποβολής προσφορών έχει κάθε ενδιαφερόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ή κοινοπραξίες/συμπράξεις φυσικών ή/και νομικών προσώπων που έχουν συσταθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία ενός Κράτους - Μέλους της Ε.Ε. και έχουν την έδρα, τη διοίκηση ή την κύρια εγκατάστασή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Η Ένωση καλεί όσους ενδιαφέρονται και διαθέτουν τα προσόντα που αναφέρονται στη σχετική πρόσκληση να υποβάλουν τις κλειστές προσφορές τους μέχρι την 9η Οκτωβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 στην Υπηρεσία Πρωτοκόλλου της Ένωσης, Θεμιστοκλέους 42, Αθήνα, ΤΚ 10678 (τηλ. 210-3386364). Για πληροφορίες απευθύνεστε στo marketing@footballleague.gr και στο τηλέφωνο 210-3386345» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΟΥ

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ

Οι ομάδες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους κυρίως για το γεγονός ότι βγαίνουν εκτός αγωνιστικού προγραμματισμού. «Μας κουράζει η μία αναβολή μετά την άλλη» υποστηρίζουν, ενώ εκφράζονται φόβοι για το ότι, ακόμα και αν βρεθεί λύση, το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος θα είναι βεβαρυμμένο (εμβόλιμες αγωνιστικές), προκειμένου να καλυφθεί χρονικά το χαμένο έδαφος. Η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι δείχνει να έχει κουράσει τις ομάδες που θέλουν το πρωτάθλημα να επιστρέψει στην κανονικότητα. Μέχρι τώρα έχει διεξαχθεί μόνο η 1η αγωνιστική και αυτή με καθυστέρηση λόγω της πρώτης αναστολής που είχε αποφασιστεί.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡ.

Παρά το «φτωχό» 1-0, ο Απόλλων Λάρισας δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη επί του Αετού Ορφανού και να συνεχίσει την πορεία του στο Κύπελλο Ελλάδας κερδίζοντας την πρόκριση στην 5η φάση του θεσμού.

Παίκτης - κλειδί στη νίκη των «κυανολεύκων» ήταν ο Μπαστακός, ο οποίος στο 30’ δέχθηκε πολύ ωραία ασίστ από τον Νύκταρη και με εύστοχο πλασέ διαμόρφωσε το 0-1. Ο Απόλλωνας ήλεγξε το παιχνίδι, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Χαρακτηριστική ήταν η φάση του 55ου λεπτού στην οποία ο Γκουστάβο σημάδεψε από κοντά το δοκάρι.

Μοναδική αρνητική στιγμή του αγώνα για τον Απόλλωνα Λάρισας ήταν η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ναζίμ στο 72’.

ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ: Κυφωνίδης, Κωνσταντινίδης, Θεοδοσιάδης, Κάμπατζης, Παυλίδης (58' Φουστέρης), Καραγιαννίδης (53' Ουζούνογλου), Ελέζι, Αποστολίδης, Δουμάνης (53' Γιάνα), Σαββατιανός, Πανάγου

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Γκέκας, Κούλπας (33' Μπιμάι), Σουλιώτης, Σκούπρας, Τασιούλης (74' Νούσιος), Νυκτάρης, Καμπέρης, Χατζής, Ναζίμ, Γκουστάβο, Μπαστακός (87' Σιφναίος).

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

4η φάση

Ιωνικός-Παναχαϊκή  1-2

ΑΟ Τρίκαλα-Δόξα Δράμας 1-0

Βέροια-Λεβαδειακός          3-0

Καλαμάτα-ΑΕ Καραϊσκάκης         4-3 πέν. (0-0 κ.α.)

Αιγάλεω-Εργοτέλης  0-2

Καβάλα-Χανιά         2-0

Ασπρόπυργος-ΠΑΣ Γιάννινα         0-2

Πανθηραϊκός-Πλατανιάς     1-2

Ιάλυσος-Κέρκυρα     1-0

Αετός Ορφανού-Απόλλων Λάρ.    0-1

Ολυμπιακός Β.-Απόλλων Πόντου  (αναβλ.)

2η φάση

Αιολικός-ΠΑΣ Κόρινθος      2-0

*Ο Αιολικός θα αντιμετωπίσει στην 3η φάση του θεσμού τη Νίκη Βόλου.

*Στην 5η φάση πέρασε άνευ αγώνα ο Πανσερραϊκός

*Στην κλήρωση της 5ης φάσης θα συμμετάσχουν οι 13 ομάδες που προκρίθηκαν απ’ την 4η φάση, συν οι 9 («μη Ευρωπαίες») ομάδες της Super League και οι αγώνες θα είναι διπλοί.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Χθες οι παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας είχαν ρεπό και από σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν το πότε θα δώσουν τον επόμενο επίσημο αγώνα.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass