Ιστορική πρεμιέρα για τη Λάρισα ΚΑΕ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ BASKET LEAGUE *ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (17:45) ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2019 15:01

Ραντεβού με την ιστορία δίνει σήμερα η Λάρισα ΚΑΕ, η οποία υποδέχεται στις 17:45 στο Κλειστό της Νεάπολης τον Προμηθέα στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Basket League, από το οποίο θα απουσιάζει ο Ολυμπιακός.

Η Λάρισα επισημοποιεί για μία ακόμα φορά την παρουσία της στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ με έναν ακόμα εκπρόσωπό της που θέλει να εδραιώσει τη θέση του στην κατηγορία και να προσφέρει στο κοινό του νομού θέαμα και συγκινήσεις.

Στην παρθενική της εμφάνιση στην Basket League (εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της μέσω wild card) η Λάρισα ΚΑΕ τίθεται αντιμέτωπη με τον φιναλίστ των περσινών τελικών Προμηθέα, ο οποίος στην «παρθενική» ευρωπαϊκή παρουσία του έφτασε στους «16» του Basketball Champions League. Ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ανοδική πορεία και φέτος θέλει να δώσει συνέχεια στις υπερβάσεις (σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και EuroCup, στο οποίο θα πάρει μέρος για πρώτη φορά).

Παρά τις όποιες δυσκολίες, που όμως αντιμετωπίστηκαν, σχετικά με την προετοιμασία (ήταν λίγος ο χρόνος προετοιμασίας παρουσία όλων των παικτών), ο τεχνικός Βασίλης Φραγκιάς μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Τζήμα, έβαλαν τις τελευταίες… πινελιές, προκειμένου η ομάδα να αποδειχθεί συνεπής στο ραντεβού της και να ξεκινήσει τον φετινό μαραθώνιο με το δεξί. Στην προσπάθεια αυτή η στήριξη του κόσμου κρίνεται απαραίτητη και για τον λόγο αυτό οι διοικούντες την ΚΑΕ απηύθυναν κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό να δώσει βροντερό «παρών» στη σημερινή αναμέτρηση.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ως εκ τούτου η Λάρισα ΚΑΕ θα παραταχθεί εν πλήρη δυνάμει με τους Χάμιλτον, Ρέινολντς, Μπερχανιμέσκελ, Τσιλούλη, Χείλαρη, Βαβάτσικο, Μελισσαράτο, Παπαντωνίου, Μπέικερ, Φλόιντ, Παρκς, Λόλα και Σπυρόπουλο να απαρτίζουν το ρόστερ.

Από την άλλη πλευρά ο Μάκης Γιατράς θα έχει στη διάθεσή του τους Χολ, Μπαμπ, Λίποβι, Καφέζα, Αγραβάνη, Λόουερι, Κολιό, Κασελάκη, Κουρουπάκη, Κατσίβελη, Φίλερ, Μπόγρη, Ελις, Μαντζούκα και Μπαζίνα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ

Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ 14 ΚΑΕ

Περίπου ένα 24ωρο πριν το πρώτο τζάμπολ στην Basket League, τακτοποιήθηκε η εκκρεμότητα με την αδειοδότηση των 14 ομάδων που θα λάβουν μέρος. Με χθεσινή απόφασή της η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ενέκρινε τη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής και στις δύο ΚΑΕ που απέμεναν, την ΑΕΚ και τη Λάρισα, κι έτσι όλες οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας εξασφάλισαν την απαραίτητη άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Δύο αγώνες υψηλού ενδιαφέροντος περιλαμβάνει η πρεμιέρα της φετινής Basket League. Ο νταμπλούχος Ελλάδας 2019, Παναθηναϊκός, είναι τυπικά γηπεδούχος στο ντέρμπι με την Κυπελλούχο Ελλάδας 2018 ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τις δύο ομάδες να είναι και φέτος αποδυναμωμένες εν συγκρίσει με τα χρόνια της... δόξας τους.

Ο Παναθηναϊκός παίρνει θέση στο τζάμπολ ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για έναν ακόμα τίτλο πρωταθλητή, την ώρα που η απουσία του Ολυμπιακού αδιαμφισβήτητα μειώνει το ενδιαφέρον ως προς τον ανταγωνισμό για την ανάδειξη του νέου πρωταθλητή.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

ΣΗΜΕΡΑ

15:45, Ιωνικός Νικαίας-Λαύριο

15:45, Περιστέρι-Ηρακλής

15:45, Ήφαιστος Λήμνου-Ρέθυμνο

15:45, Κολοσσός Ρόδου-Πανιώνιος

17:45, Λάρισα-Προμηθέας Πατρών (ΕΡΤ2 Live)

19:00, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (COSMOTE SPORT 4 HD Live)

ΑΥΡΙΟ

17:45, Άρης-ΠΑΟΚ (ΕΡΤ3 Live)

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass