Σέντρα για τον Απόλλωνα Λάρισας

- ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2019 16:20

Ενα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα από αυτά που είχαμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια ανοίγει την αυλαία του το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας μας που από φέτος ονομάζεται Super League 2.


Διαφορετικό καθώς σ’ αυτό συμμετέχουν (μόλις) 12 σύλλογοι, ενώ μετά το πέρας της κανονικής διάρκειάς του - δηλαδή των δύο γνωστών γύρων - θα ακολουθήσει η διαδικασία των Play Off (για τις θέσεις 1-6) και Play Out (για τις θέσεις 7-12). Ο πρώτος (όπως βγαίνει από τα Play Off) ανεβαίνει απευθείας στη μεγάλη κατηγορία, ενώ ο δεύτερος θα διεκδικήσει την άνοδο στα μπαράζ με τον 13ο της Super League 1. Αντίστοιχα, ο 11ος και 12ος (όπως βγουν από τα Play Out) υποβιβάζονται απευθείας στην τρίτη κατηγορία (Football League).
Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου. Τα Play Off (1-6) και Play Out (7-12) - δύο γύροι και στα δύο - θα διαρκέσουν από τις 8 Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου. Βέβαια, εξαρχής παρουσιάστηκαν αρκετές δυσκολίες, μιας και η σέντρα ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου, ωστόσο αναβλήθηκε καθώς δεν είχε βρεθεί τηλεοπτική στέγη για το προϊόν! Και το ζήτημα παρέμενε... στον αέρα μέχρι και χθες! Στο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε, με ψήφους 7-6 αποφασίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος ενώ επίκειται και νέα συζήτηση με την ΕΡΤ για το τηλεοπτικό, σήμερα Πέμπτη.
Επτά εκπρόσωποι ψήφισαν υπέρ της έναρξης (ΠΑΣ Γιάννενα, Παναχαϊκή, Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλης, Χανιά, Λεωνίδας Λεουτσάκος ως πρόεδρος της SL2 και της FL, αλλά και Λεωνίδας Θωμαϊδης ως μέλος της ΕΠΟ), έξι κατά (Απόλλων Λάρισας, Κέρκυρα, Απόλλων Πόντου, Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης) ενώ η ψήφος του Πλατανιά, που τάχθηκε υπέρ της έναρξης με επιστολή, δεν λήφθηκε υπόψη.
Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, πάντως, Λεωνίδας Λεουτσάκος, επιφυλάχθηκε των δικαιωμάτων της λίγκας, τονίζοντας πως αρκετές ομάδες σκέπτονται να κινηθούν και νομικά, καθώς είχαν βάλει στα έσοδα τα εγγυημένα τηλεοπτικά και τώρα δεν μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής.
Από εκεί και πέρα, η Σούπερ Λίγκα 2 έστειλε επιστολή προς άπαντες (όχι μόνο στη διοίκηση της ΕΡΤ αλλά και στο Υφυπουργείο Αθλητισμού) με την οποία ενημερώνει για την απόφασή της και ταυτόχρονα προχωρά σε αντιπρόταση σε σχέση με το «κούρεμα» του 60%. Αυτή προτείνει μείωση -12% (σε σχέση με το περσινό προσύμφωνο) σε Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα και -20% (σε σχέση με τα 850.000 μικτά του προσυμφώνου) στους υπόλοιπους εννέα της κατηγορίας, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης, που έχει συμβόλαιο με την ΕΡΤ από πέρσι θα διαπραγματευτεί μόνος του τη νέα σύμβαση.
Μάλιστα, αρκετοί σύλλογοι αντιμετώπισαν προβλήματα με την εξασφάλιση πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ ζήτημα υπήρξε και με την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών τόσο της Super League 2 όσο και της Football League. Το δεύτερο ζήτημα εν τέλει διευθετήθηκε μόλις τη Δευτέρα, 23 του μήνα, και έπειτα από διαμαρτυρία όλων των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας στα ματς της τέταρτης αγωνιστικής, η οποία διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Για ένα λεπτό μετά από την έναρξη του κάθε ματς δεν υπήρχε δράση μετά από απόφαση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) προκειμένου να καταδειχθεί το πρόβλημα των ανασφάλιστων συναδέλφων τους.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΛΑΜΠΡΟΥ
Ο Γιώργος Λάμπρου από τον σύνδεσμο Εύβοιας ορίστηκε να διευθύνει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα του Απόλλωνα Λάρισας με την Κέρκυρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League 2. Είναι ο ίδιος διαιτητής που πέρυσι στον αγώνα Ξάνθη-ΑΕΛ είχε αδικήσει κατάφωρα τη λαρισινή ομάδα σε ένα παιχνίδι που η διαιτησία του κατακρίθηκε από το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Το παιχνίδι είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί για το νέο πρωτάθλημα και έχει οριστεί για μεθαύριο Σάββατο (28/09) και ώρα 16:00 το απόγευμα.
Βοηθοί θα είναι η κ. Μαρία Δέτση από την Ένωση Αθηνών και ο κ. Δαυίδ Πριονάς από τον Σύνδεσμος Εύβοιας. Τέλος, 4ος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Στράτος Μαχαίρας του Συνδέσμου Αθηνών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass