Τρία γκολ και πολλές υποσχέσεις…

*Αφησε η ΑΕΛ πετυχαίνοντας την πρώτη φετινή της νίκη επί της Ξάνθης με 3-0 *Τα γκολ σημείωσαν Τερκί (35’ αυτογκόλ), Μιλοσάβλιεβιτς (53’), Μπέρτος (83’)

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2019 22:00

Την πρώτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Super League πέτυχε χθες η ΑΕΛ, κερδίζοντας άνετα την ομάδα της Ξάνθης στο AEL FC ARENA, με σκορ 3-0, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Μια νίκη απόλυτα δίκαιη για τους «βυσσινί», που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, σημείωσαν τρία τέρματα και έδωσαν πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Υποχρέωσαν τους φιλοξενούμενους να έχουν παθητικό ρόλο και να υποστούν την πρώτη τους φετινή ήττα, μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Και το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος της αναμέτρησης ήταν μια ηθική ανταμοιβή για την πολύ καλή αγωνιστική εικόνα που έδειξαν και για τη σοβαρότητα που είχαν σε όλη τη διάρκεια.

Τα γκολ σημείωσαν οι Τερκί (35’ αυτογκόλ), Μιλοσάβλιεβιτς (53’), Μπέρτος (83’), ενώ οι ακρίτες από το 60’ αναγκάστηκαν να συνεχίσουν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του αρχηγού τους Χρήστου Λισγάρα.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα με σχήμα 3-5-2. Τερματοφύλακας ο Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας και Μιχαήλ ήταν η τριάδα στην άμυνα, Καρανίκας, Κάτσε, Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς και Στάνκοβιτς (σ.σ. έπαιξε στη θέση του τιμωρημένου Ζίφκοβιτς) αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Νούνιτς και Ουάρντα.

Όσον αφορά στην Ξάνθη, ο προπονητής της Φραντζίσκο Ραμίρεθ επέλεξε το 4-3-3.

Κάτω από τα δοκάρια ο Μπέντο, δεξιά στην άμυνα ο Ντιρεστάμ, αριστερά ο Σόσα, στο κέντρο αυτής ο Λισγάρας με τον Καρασαλίδη, στα χαφ ήταν οι Κοβάσεβιτς, Τεσέιρα και Τερκί, ενώ στην επίθεση οι Τζουρίτσκοβιτς, Μπαριέντος και σέντερ φορ ο Σάρτζεον.

ΜΕΤΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αν και η ΑΕΛ ξεκίνησε αποφασισμένη να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, δεν κατάφερνε να διασπάσει την καλή οργανωμένη άμυνα της Ξάνθης, που έπαιζε με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα και ουσιαστικά απειλούσε μόνο από στημένες φάσεις.

Στο 21’ η λαρισινή ομάδα είχε μια πολύ καλή στιγμή, όταν ο Ουάρντα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κοβάσεβιτς, αλλά στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Η Ξάνθη στο 4’ είχε ένα σουτ με τον Τζουρίτσκοβιτς και εύκολα ο Κρίστινσον μπλόκαρε την μπάλα.

Πριν τη φάση του Ουάρντα στο 12’ από κόρνερ του Κάτσε από αριστερά, ο Μπράλιτς έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

ΜΕ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟ 0-1

Στο 35’ ο Κάτσε εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Τερκί στο πρώτο δοκάρι όπου πετάχτηκε και ο Μόρας έκανε προς τα πίσω την κεφαλιά αιφνιδιάζοντας τους πάντες, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-0).

Λίγο μετά στο 39’, σε δυνατό σουτ του Ουάρντα εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Ξάνθης, η οποία στο 44’ είχε ένα σουτ του Τερκί από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

ΔΥΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΛ να πιέζει περισσότερο και να προσπαθεί για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα.

Στο 48’ ο Κάτσε από το ύψος της περιοχής σούταρε δυνατά και πέντε λεπτά αργότερα, στο 53’, έγινε το 0-2.

Ο Μιλοσάβλιεβιτς τροφοδότησε τον Νούνιτς, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Μιλοσάβλιεβιτς που ακολούθησε τν φάση πετάχθηκε στο δεύτερο δοκάρι και έκανε το 2-0.

Η Ξάνθη στο 60’ αναγκάστηκε να συνεχίσει τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς ο αρχηγός της, ο Δημήτρης Λισγάρας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή κ. Κουτσιαύτη για δυνατό τάκλιν πάνω στον Κάτσε.

Στο 73’ ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ, ο Μπέντο έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε την μπάλα, ενώ στο 79’ σέντρα σουτ του Ουάρντα, η μπάλα πέρασε άουτ.

Επτά λεπτά πριν το φινάλε, στο 83’, σε σέντρα του Σετσέροβιτς στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Μπέντο έχασε τη φάση και ο Μανώλης Μπέρτος με έξοχη προσπάθεια και σουτ διαμόρφωσε μέσα σε αποθέωση, το τελικό 3-0.

Πολύ σημαντική νίκη λοιπόν για την ΑΕΛ που, πέτυχε το πρώτο τρίποντο και της δίνει άλλον αέρα ανεβάζοντας την ψυχολογία, για τα δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν, με Αρη το ερχόμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και με ΑΕΚ στις 5 Οκτωβρίου στο AEL FC ARENA.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΥΑΡΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ

Από την ΑΕΛ Ουάρντα και Κάτσε, ήταν οι κορυφαίοι παίκτες της και έδειξαν πως μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ, για να υλοποιηθούν οι φετινοί στόχοι της ομάδας. Πολύ καλοί και οι Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μόρας, χωρίς να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους.

Η Ξάνθη απογοήτευσε και δεν υπάρχει παίκτης της που να ξεχώρισε ιδιαίτερα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Μέτρια η διαιτησία του Αριστοτέλη Κοτσιαύτη (Άρτας). Αντίθετα, καλοί ήταν οι δύο επόπτες Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Κων/νος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας).

Κίτρινες: Μιχαήλ (20’), Μόρας (81’)/ Τεσέιρα (33’), Μπαριέντος (45’ +2’)

Κόκκινη: Λισγάρας (60’ -πρώτη κίτρινη 31’)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (75’ Φατιόν), Μόρας, Καρανίκας (62’ Μπέρτος), Σετσέροβιτς, Κάτσε (85’ Χαλκιαδάκης), Μπράλιτς, Νούνιτς, Στάνκοβιτς.

ΞΑΝΘΗ (Φραντσίσκο Ραμίρεζ): Μπέντο, Σάρτζεον, Λισγάρας, Κοβάσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (61’ Μαλεζάς), Τερκί, Σόσα, Μπαριέντος (54’ Φουσέ), Καρασαλίδης, Τεσέιρα (36’ Ρενέλα), Ντιρεστάμ.

*Πριν ξεκινήσει ο αγώνας, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των αδικοχαμένων ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ «Δημήτρη Κουκολίτσιου-Δημήτρη Μουσιάρη».

*Το ντεμπούτο του με την ΑΕΛ έκανε ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης, ο οποίος αντικατέστησε στο 85’ τον Κάτσε.

*Δείγμα της ανωτερότητας των «βυσσινί», δύο στατιστικά στοιχεία, όπου η κατοχή της μπάλας ήταν 65%-35%, τα κόρνερ 7-0 και οι τελικές 11-0.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Κώστας Τσάντζος

 

* * *

ΠΑΕ ΑΕΛ:

Ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα

Η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοίνωσή της επισήμανε πως φτιάχνεται και πάλι μια μεγάλη ομάδα, τονίζοντας ότι η ατμόσφαιρα ήταν Ευρωπαϊκή στο AEL FC ARENA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Μεγάλη μπάλα, μεγάλη νίκη, μεγάλοι παίκτες, μα πιο πολύ από όλα πολύ μεγάλος κόσμος.

Ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα από ευρωπαίους οπαδούς.

Συγχαρητήρια στους διαιτητές, παρά το ότι πάλι φορτωθήκαμε κίτρινες κάρτες, στο πρώτο φάουλ με τη μία κίτρινη κάρτα… Με τέτοιον κόσμο έρχονται τα καλύτερα. Φτιάχνουμε ξανά μεγάλη ομάδα.

Σε λίγο όλοι θα είναι στο γήπεδο για να βλέπουμε ωραίο ποδόσφαιρο, τέτοιο που δύσκολα βλέπουμε στην εποχή μας.

Με τέτοιες διαιτησίες σαν τη σημερινή θα είχαμε περισσότερους βαθμούς…».

 

* * *

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:

Κυριαρχήσαμε από το πρώτο λεπτό

Κίκο Ραμίρεθ: «Η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια»

Ευχαριστημένος έμεινε ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου από το 3-0 επί της Ξάνθης, αλλά και από την ανωτερότητα που είχε η ομάδα του, μετουσιώνοντας αυτή τη φορά μια καλή εμφάνιση σε νικηφόρο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο Κίκο Ραμίρεθ της Ξάνθης χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ΑΕΛ, τονίζοντας πως η ομάδα του δεν προσαρμόστηκε στον αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

Μιχάλης Γρηγορίου (ΑΕΛ): «Μία πάρα πολύ σημαντική νίκη που την θέλαμε πολύ μετά από τρεις καλές εμφανίσεις που όμως δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε.

Ήμασταν κυρίαρχοι από το πρώτο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο και δεν θυμάμαι να κινδυνέψαμε σε κανένα σημείο από την Ξάνθη. Για εμάς ήταν μία εύκολη νίκη όπως αποδείχθηκε μετά το ματς. Πριν από αυτό παίζαμε κόντρα σε μία ομάδα που είχε τρεις νίκες και ήταν πρώτη στη βαθμολογία και φέτος έχει ένα ρόστερ με αρκετά καλούς ποδοσφαιριστές. Αποκτά λοιπόν η νίκη μας μεγαλύτερη σημασία

Εμείς πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι κι αυτό είναι το ματς με τον Άρη το Σάββατο. Έτσι θα πορευθούμε έως το τέλος στον μαραθώνιο της Super League για να μπορέσουμε και να δουλεύουμε, αλλά και να έχει κίνητρο η ομάδα.

Για εμάς σήμερα αυτοί οι τρεις βαθμοί ήταν ό,τι χρειάζονταν τα παιδιά».

Κίκο Ραμίρεθ (Ξάνθη): «Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΛ έπαιξε καλύτερα και κέρδισε δίκαια. Δεν είναι ευχάριστο το 3-0 για εμάς, αλλά οι αντίπαλοι ήταν καλύτερα προσαρμοσμένοι σ’ αυτό τον αγωνιστικό χώρο.

Εμείς δεν προσαρμοστήκαμε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο σε αντίθεση με τον αντίπαλό μας. Η ΑΕΛ σήμερα ήταν καλύτερη ομάδα».

 

*  * *

Κατασκοπεία από… Βόλο

Στην κεντρική κερκίδα του AEL FC ARENA βρέθηκε χθες ο τεχνικός του ΝΠΣ Βόλος Χουάν Φεράντος, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα με τον Λαρισαίο γυμναστή της ομάδας Τριαντάφυλλο Οικονόμου.

Κατασκόπευσαν την ομάδα της Ξάνθης, καθώς την ερχόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ο Βόλος θα αγωνιστεί στην ακριτική πόλη.

 

* * *

Απαντά στις ερωτήσεις φιλάθλων ο Μόρας

Ο αρχηγός της ΑΕΛ Βαγγέλης Μόρας θα απαντήσει σε ερωτήσεις των φιλάθλων στο πλαίσιο της συνέντευξης της εβδομάδας που διοργανώνει η Super League.

Όποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν την ερώτηση μέχρι και αύριο, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου (και ώρα 14:00) στον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΛ, στο e-mail social@superleaguegreece.net με τίτλο «Ερώτηση για Μόρα», δίνοντας έγκυρη διεύθυνση e-mail, κινητό τηλέφωνο και το ονοματεπώνυμο.

Θα ακολουθήσει κλήρωση και ένας τυχερός φίλαθλος θα κερδίσει υπογεγραμμένο αναμνηστικό από τον Βαγγέλη Μόρα, προσφορά της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Πέρυσι να σημειώσουμε πως ήταν ο Κρίστνσον, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις των φιλάθλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass