Με ένα 5άρι βλέπει πολύ ψηλά...

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΡΟΔΟΥ 67-70

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2019 22:02

Ανεπίσημα αποκαλυπτήρια έκανε χθες η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ στο κλειστό της Νεάπολης με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου όπου έχασε με 70-67 σε ένα φιλικό τεσσάρων δεκαλέπτων που ήταν αρκετά καλό ποιοτικά, παρότι οι δύο ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους.


Η λαρισινή ομάδα είχε καλά διαστήματα και πήραμε μια πρώτη «γεύση» από την αγωνιστική εικόνα που ετοιμάζουν ο Βασίλης Φραγκιάς με τον Γιάννη Τζήμα.
Θα αρχίσουμε από τη φανερή έλλειψη.... Λείπει ένα 5άρι καθώς ο Παρκς ναι μεν είναι ψηλός, αποτελεσματικός, θεαματικός, αλλά δεν γεμίζει τη «ρακέτα». Αν αποκτηθεί ένας ψηλός ακόμα παίκτης τότε η Λάρισα βλέπει πολύ ψηλά , θα διακινδυνεύσουμε την πρόβλεψη ότι βλέπει μέχρι και οκτάδα.
Τώρα για τις υπόλοιπες θέσεις. Ως πλέι μέικερ ο Παπανατωνίου θα σηκώσει μεγάλο βάρος (πρώτος σκόρερ χθες με 14 πόντους), ενώ μπορεί να παίξει τη θέση αυτή ο Μπερτσχαμινεκέ αλλά και ο Λαρισαίος Τσιλούλης που έπαιξε δυναμικά (ο Φραγκιάς έδωσε αρκετό χρόνο στους Λαρισαίους ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο). Στα γκαρντ ο Μπερτσχαμινεκέ έβαλε τρία τρίποντα, είναι εγγύηση. Μας άρεσε.
Από κει και πέρα στη θέση «3» ο Χάμιλτον έχει προβάδισμα έναντι όλων παρά τη φιλοτιμία του Βαβάτσικου που θα δώσει λύσεις με τη μαχητικότητά του.
Από τον Μπέικερ δεν ενθουσιαστήκαμε αλλά είναι πρώτο παιχνίδι και δεν βιαζόμαστε. Στη θέση αυτή («4») είδαμε να παίζουν και ο Σπυρόπουλος(όσο μεγαλώνει μοιάζει στον πατέρα του τον αείμνηστο παίκτη της Ολύμπια και της ΕΑΛ Τάσο), Λόλας και ο Χείλαρης.
Ο Παρκς είναι σαφώς ο καλύτερος παίκτης και γνώστης της Α1 αφού μην ξεχνάμε ότι βοήθησε σημαντικά τον Προμηθέα Πατρών την περσινή χρονιά να αναδειχθεί δεύτερος στο πρωτάθλημα. Ο Μελισσαράτος δεν είναι εντυπωσιακός αλλά θα βοηθήσει, ξέρει να κερδίζει έξυπνα φάουλ.
Από κει και πέρα υπάρχει ο Σκότι Ρέινολντς που θεωρείται ότι είναι η καλύτερη μεταγραφή στα γκάρντ που χθες δεν έπαιξε λόγω του τζετ λαγκ(ήρθε προχθές από τις ΗΠΑ). Ο νεαρός Τσιρογιάννης που δοκιμάζεται μαθαίνουμε ότι θα προτιμήσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
Στον Κολοσσό Ρόδου είδαμε και δύο γνώριμους, τον πρώην παίκτη της Ολύμπια Λευτέρη Τσαουσίδη και τον Γυθόπουλο (γυμναστή από την Ελασσόνα). Επίσης αγωνιζόταν ο γιος του παλιού παίκτη του Δαναού Τρικάλων Βαγγέλη Πουλανίτη, Στέλιος αλλά και ο Μαραγκός που έπαιζε στον περιβόητο ΓΣ Φάρο.
Τα δεκάλεπτα: 20-20, 37-36, 52-48, 67-70.
Διαιτητές ήταν οι: Βασίλης Πιτσίλκας (το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε στη Λάρισα ως διεθνής), Γιάννης Παγώνης (πήρε μεταγραφή στον σύνδεσμο Τρικάλων) και Καλογερόπουλος (από τον Βόλο).
ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ (Φραγκιάς-Τζήμας): Χάμιλτον 9, Μπέικερ 5, Μπερτσχαμινεκέ 11, Πάρκς 13, Μελισσαράτος 4, Παπαντωνίου 14, Βαβάτσικος 4, Τσιλούλης 2, Λόλας 2, Χείλαρης, Τσιρογιάννης, Σπυρόπουλος.

 

 

Στη Λάρισα βρέθηκε χθες
ο παράγοντας-μύθος του ΕΣΑΚΕ

Μια έκπληξη υπήρξε χθες στο κλειστό της Νεάπολης καθώς είδαμε τον παράγοντα-μύθο του ΕΣΑΚΕ τον Θόδωρο Καρατζά, που ήταν πρώτος πρόεδρος από το 1992-2001 που έβαλε τη «σφραγίδα» του στο επαγγελματικό μπάσκετ φθάνοντας το άθλημα στα ύψη.
Μας είπε λίγα λόγια, όπως πάντα συνήθιζε, λέγοντας: «Αποφάσισα να επιστρέψω στο άθλημα μετά από 15 χρόνια λόγω του Κουγιού και υπήρξε συγχώνευση του Χολαργού με τον οποίο ασχολήθηκα πέρυσι και του Κολοσσού Ρόδου.
Το μπάσκετ δεν μπορεί να έχει ανταγωνισμό αν δεν υπάρξει κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Εγώ έφυγα όταν σταμάτησε αυτή γιατί δεν είχε νόημα πλέον αφού θα υπήρχαν μεγάλες διαφορές στα τηλεοπτικά των ομάδων. Όπως και έγινε… Αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα και θα το δούμε στην πορεία, η διαφορά κατηγοριών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.
Αλλά όλοι οι φίλοι του μπάσκετ ας είναι αισιόδοξοι γιατί δεν μπορεί να πάει παρακάτω.
Και κάτι ακόμα, να ευχηθείτε τα καλύτερα στον Γιώργο Νταλαγιώργο με τον οποίο συνεργάστηκα όταν ήταν πρόεδρος του ΓΣΛ αλλά και στον Σάκη Μπίζιο».
Στη φωτογραφία ο Θόδωρος Καρατζάς πρόεδρος τώρα του Κολοσσού Ρόδου με τον αθλητικό συντάκτη της «Ε» Σωτήρη Κέλλα.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass