ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ "Ε"

Αμοιβαίος να είναι ο σεβασμός

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2019 15:37

Σε λίγες ημέρες ξεκινά το πρωτάθλημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το φόλι ανάδειξης των ταλέντων του ποδοσφαίρου.

Ολοι οι αθλητές είναι ερασιτέχνες, ικανοποιούν το χόμπι τους, παίζουν ποδόσφαιρο στην ομάδα του χωριού τους ή σε κάποιο σωματείο του νομού ελπίζοντας σε κάποια μελλοντική εξέλιξη. Καταθέτουν ψυχή - μεράκι - αγωνιστικότητα και οι πιο πολλοί ήθος - αξιοπρέπεια, χαρακτήρα, χαίρονται το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό γενικότερα.

Ολη την εβδομάδα προετοιμάζονται με θυσίες για τον αγώνα της Κυριακής, που τον θεωρούν γιορτή και έτσι πρέπει να είναι.

Οι αγώνες διεξάγονται με κριτές-διευθυντές, τους διαιτητές, οι οποίοι σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές αμείβονται, ασκούν επάγγελμα, για μένα λειτούργημα (διδάσκουν και διδάσκονται) όμοιο των εκπαιδευτικών. Προτρέπω τους διαιτητές να σεβαστούν την αποστολή τους, το λειτούργημά τους, να φανούν αντάξιοί του. Κάθε λειτούργημα κοινωνικό έχει κανόνες. Ο κυριότερος κανόνας είναι ο αμοιβαίος σεβασμός. Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, αντιθέτως εκπέμπεται και ανάλογα εισπράττεται. Ο κάθε αγώνας αυτό ακριβώς απαιτεί, την αμοιβαιότητα, για να υλοποιηθεί στην πράξη το ευ αγωνίζεσθαι.

Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί, παράγοντες, φίλαθλοι, αθλητές και οι διαιτητές να προσπαθήσουμε βάσει των παραπάνω να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα πραγματικά ερασιτεχνικό, πραγματικά αγωνιστικό, αντάξιο της αποδοχής του και της αγάπης του, έξω από σκοπιμότητες, προκαταλήψεις, προαποφασισμένα και ιδιοτέλειες. Μόνον έτσι θα απολαύσουμε ένα όμορφο πρωτάθλημα, μακριά από έκτροπα και δυσάρεστα γεγονότα για να πάμε μπροστά και όχι πίσω. Εύχομαι από καρδιάς καλή αθλητική χρονιά, υγεία και χαρά πάνω απ' όλα σε όλους τους συμμετέχοντες σ' αυτή τη γιορτή.

Γιάννης Κουτσογιαννούλης

Συν/χος εκπ/κός,

λάτρης του ερασιτεχνικού

ποδοσφαίρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass