Ομάδα από μέταλλο ο ΠΟ Ελασσόνας

* ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΤΗΛΥΚΡΑΤΗ ΜΕ 5-3 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (1-1, κ.α., παρ.) ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ 3η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2019 21:47

Ακάθεκτος συνεχίζει την πορεία του στο Κύπελλο Ελλάδας ο ΠΟΕ, ο οποίος νίκησε χθες στο γήπεδο Ελασσόνας τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο Τηλυκράτη με 5-3 στα πέναλτι (1-1 κ.α., παρ.) και προκρίθηκε στην 3η φάση του θεσμού.

Είναι ο τρίτος κατά σειρά αγώνας (και δεύτερος στο Κύπελλο Ελλάδας) στον οποίο η ομάδα της Ελασσόνας κερδίζει στα πέναλτι. Συγκεκριμένα νίκησε στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ τον Δαμασιακό, την προηγούμενη Κυριακή το Σούλι Παραμυθιάς στην 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και χθες τον Τηλυκράτη στο πλαίσιο της 2ης φάσης της ίδιας διοργάνωσης. Μετά τη χθεσινή νίκη η ομάδα του ΠΟΕ θα βάλει άλλες 4.000 ευρώ στο ταμείο της (ήδη έχει εξασφαλίσει το ποσό των 5.000 ευρώ).

Ο ΠΟΕ πήρε μία παλικαρίσια πρόκριση καθώς αναγκάστηκε στην παράταση να παίξει με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Νταμπώση στις καθυστερήσεις του κανονικού αγώνα (την πρώτη κίτρινη κάρτα την δέχθηκε στο 23’), ενώ παράλληλα είχε δύο σημαντικές απουσίες του τιμωρημένου Καραγκούνη και του τραυματία Λαγού.

Χθες τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα για την ομάδα του Ζήση Ζιάγκα, αφού ο Τηλυκράτης αποδείχθηκε δυνατός αντίπαλος.

Οι γηπεδούχοι είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού την κατοχή της μπάλας και άσκησαν μεγάλη πίεση, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν τις λύσεις που ήθελαν στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά ο ΠΟΕ παρουσίασε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, κυρίως ως προς την αγωνιστική συνοχή, ενώ η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας έκανε αρκετά δύσκολη την κατάσταση για τους φιλοξενούμενους.

Για μία ακόμη φορά ο κόσμος της Ελασσόνας στήριξε την ομάδα καθώς στο γήπεδο βρέθηκαν περί τους 400 φιλάθλους.

Στην 3η φάση του κυπέλλου Ελλάδας στην οποία προκρίθηκε ο ΠΟΕ θα μπουν και οι 14 ομάδες της Football League.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μόλις στο 12ο λεπτό και παρά το γεγονός ότι ο Τηλυκράτης έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, ο ΠΟΕ έγινε απειλητικός όταν ο Ν. Μπαρλαγιάννης πλάσαρε από πολύ κοντά αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ.

Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 33’ όταν ο Πεπκολάι (κορυφαίος του αγώνα) εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και κάρφωσε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Καλατζή.

Στο 38’ ο Γούπος κράτησε το 1-0 όταν απέκρουσε το δυνατό σουτ του Γ. Καταγή μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 45’ όταν ο Κολοβός έφυγε στην αντεπίθεση, και παρότι πιεζόμενος με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή ισοφάρισε σε 1-1, με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.

Στο 72’ ο Τηλυκράτης είχε μία διπλή ευκαιρία όταν αρχικά το σουτ του Τόσκα απέκρουσε ο Γούπος, ενώ στη συνέχεια ο Σπ. Καταγής με νέο σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 77’ σημειώθηκε μία ακόμα καλή στιγμή για τον Τηλυκράτη με τον Δημητρίου αυτή τη φορά, το κοντινό σουτ του οποίου πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Γούπου.

Στο 84’ ήταν η σειρά του ΠΟΕ με τον Πεπκολάι να προσπαθεί να επαναλάβει ό,τι έκανε στο 33’, αναγκάζοντας τον Καλατζή να διώξει με μεγάλη δυσκολία σε κόρνερ.

Στο 90’+2’ ένα καλό σουτ του Ν. Μπαρλαγιάννη εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο αντίπαλος τερματοφύλακας, για να φτάσουμε στο 90’+3’ όταν ο Νταμπώσης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Έτσι το 1-1 διατηρήθηκε στην κανονική διάρκεια για να οδηγηθεί το ματς στην παράταση.

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο ΠΟΕ ήταν απειλητικός στο α’ ημίχρονο της παράτασης έχοντας την πρώτη καλή στιγμή στο 96’ όταν ο Πεπκολάι εκτέλεσε φάουλ και ο Χάμος με κοντινό πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καλατζή.

Η μεγάλη ωστόσο στιγμή για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 105’+1’, όταν ο Πεπκολάι μπήκε στην αντίπαλη περιοχή πιεζόμενος, επιχείρησε πλασέ αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οριζόντιο δοκάρι είχε και ο Τηλυκράτης στο 112’ στο δυνατό σουτ του Τόσκα που ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της παράτασης.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Αλάνθαστοι στα πέναλτι αποδείχθηκαν οι παίκτες του ΠΟΕ καθώς ήταν εύστοχοι και στα πέντε. Αντίθετα για λογαριασμό του Τηλυκράτη ο Γ. Καταγής που κλήθηκε να εκτελέσει το πρώτο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι έτσι ο ΠΟΕ απέκτησε προβάδισμα το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος παίρνοντας τη νίκη με 5-3.

Η σειρά των πέναλτι: Χάμος 1-0, Γ. Καταγής (οριζόντιο δοκάρι), Πεπκολάι 2-0, Κολοβός 2-1, Πετάνι 3-1, Τόσκα 3-2, Αντ. Παναγιώτου 4-2, Τσιαντής 4-3, Σουγλής 5-3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τερματοφύλακας του ΠΟΕ Κώστας Γούπος αφιέρωσε τη χθεσινή νίκη στη μνήμη του παππού του Βασίλη Γούπου, που «έφυγε» προχθές από τη ζωή.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Λαθύρης (Φθιώτιδας) ο οποίος υπέπεσε σε αρκετά λάθη εις βάρος του ΠΟΕ. Βοηθοί του ήταν οι κ. Παπαλίτσας και Τίκας (Καρδίτσας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι: Ματούλας (53’), Μπούσιας (87’), Γούπος (102’), Ντόβας (36’), Δημητρίου (45’), Τσελάι (74’). Με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε ο Νταμπώσης (23’, 90’+3’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ζ. Ζιάγκας): Γούπος, Μπούσιας (93’ Καραγκιόζης), Νταμπώσης, Σουγλής, Περτζιόνι, Ν. Μπαρλαγιάννης, Χάμος, Πεπκολάι, Ζηρδέλης (75’ Αθανασούλης, 102 λ.τ. Γκαντούνας), Ματούλας (108’ Αντ. Παναγιώτου), Πετάνι.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Δ. Μαγκαφίνης): Καλατζής, Ντόβας (37’ Τσιαντής), Σπ. Καταγής (101’ Θώδης), Δημητρίου, Χούσινετς, Τόσκα, Τσελάι, Μαστραντωνάκης (69’ Αλ Ομπισάτ), Κολοβός, Γ. Καταγής, Γεωργούσης (109’ Μπαλί).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass