Δ. Μπουχλαριώτης:

Θωρακίζουμε την ομαλή λειτουργία της Ενωσης

*ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 70% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ *ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ *ΒΑΡΥΣ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2019 22:38

Με μεγάλη συμμετοχή σωματείων (72 από τα 102, ποσοστό μεγαλύτερο του 70%) πραγματοποιήθηκε χθες η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΛ, στην οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προτάσεις του Δ.Σ. ως προς την τροποποίηση του καταστατικού.

«Θέλουμε να θωρακίσουμε την ομαλή λειτουργία της Ένωσης» ήταν τα λόγια του προέδρου της ΕΠΣΛ, Δημήτρη Μπουχλαριώτη που αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους το Δ.Σ. προχώρησε στην τροποποίηση του καταστατικού και πρόσθεσε: «Παράλληλα θέλουμε να εναρμονίσουμε ορισμένα άρθρα του καταστατικού μας με το καταστατικό της ΕΠΟ. Επιπλέον δε, δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε πράγματα που βιώσαμε πριν από δύο χρόνια, να κρύβονται διοικητικοί στην Πασχαλίτσα και να λένε ότι είναι στο εξωτερικό και να μην ορίζουν εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουχλαριώτης. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ τόνισε ότι κύριο μέλημα της διοίκησης είναι να παρέχουν στα σωματεία και τους παράγοντες άνεση χρόνου αλλά και οικονομική, αναφέρθηκε στις δωρεάν αποθεραπείες αλλά και στις δωρεάν εγχειρήσεις ποδοσφαιριστών που έγιναν φέτος, γεγονός που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ελλάδα, μίλησε για τη χρήση του βίντεο στην Α’ κατηγορία που βοήθησε σημαντικά και υπογράμμισε σχετικά με το κομμάτι της διαιτησίας ότι δεν υπάρχουν εσκεμμένα λάθη, αλλά ανθρώπινα λάθη. Ειδικά για τους διαιτητές τόνισε ότι απομακρύνθηκαν από την πρώτη μέρα διαιτητές για τους οποίους ακούγονταν πολλά, μίλησε για τις επιμορφωτικές συγκεντρώσεις της ΕΔ, αλλά και τους 72 νέους διαιτητές που αποφοίτησαν από τις δύο τελευταίες σχολές και οι οποίοι σύντομα θα μπουν στα τοπικά πρωταθλήματα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Ενωσιακό γήπεδο, λέγοντας πως «η δημοτική αρχή μάς παραχώρησε έκταση στη Ν. Πολιτεία για την κατασκευή του και με τη χρηματοδότηση για την οποία δεσμεύτηκε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός στον ίδιο χώρο θα γίνουν τα νέα γραφεία της ΕΠΣΛ που θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμα στους ανθρώπους των σωματείων». Για τα οικονομικά ο κ. Μπουχλαριώτης επισήμανε ότι είναι πιο διαφανή από ποτέ, καθώς κάθε χρόνο γίνεται έλεγχος από ορκωτό λογιστή και παρά τις σημαντικές παροχές προς τα σωματεία το ταμείο της Ένωσης είναι βιώσιμο. Αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικές μειώσεις στα παράβολα των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων στα πρωταθλήματα, στη δωρεάν συμμετοχή στο Κύπελλο, υπογράμμισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια από τις λαχειοφόρους μοιράστηκαν περί τις 250.000 ευρώ στα σωματεία και τόνισε με έμφαση ότι «το στοίχημα για μας είναι να διατηρήσουμε τη δύναμη των σωματείων της ΕΠΣΛ».

ΒΑΡΥΣ ΠΕΛΕΚΥΣ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ στις ομάδες που δηλώνουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα και δεν κατέρχονται να αγωνιστούν δημιουργώντας αφενός προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και αφετέρου δεν επιτρέπουν στις επιλαχούσες ομάδες να ανέλθουν κατηγορία. Όπως χαρακτηριστικά είπε σ’ αυτές τις ομάδες θα επιβληθούν βαριά πρόστιμα και όχι το πρόστιμο των 50 ευρώ για κάθε αγώνα που δεν κατέρχονται να αγωνιστούν. Θα ισχύσει φυσικά και η αφαίρεση βαθμών όπως προβλέπεται.

Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Όπως προαναφέρθηκε, οι αλλαγές στο καταστατικό εγκρίθηκαν από το σώμα ομόφωνα. Οι βασικότερες εκ των τροποποιήσεων αφορούν στα εξής: -Ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. θα εξαρτάται πλέον από τον αριθμό των σωματείων που έχει στη δύναμή της η ΕΠΣΛ. Δηλαδή εάν η δύναμη των σωματείων είναι μέχρι 30 τότε το Δ.Σ. θα αποτελείται από 7 έως 9 μέλη, εάν τα σωματεία είναι από 31 έως 100 τότε το Δ.Σ. θα απαρτίζεται από 9 έως 11 μέλη και εάν η δύναμη των σωματείων είναι από 101 και πάνω τότε το Δ.Σ. θα έχει από 9 έως 15 μέλη. -Η Πειθαρχική Επιτροπή γίνεται πλέον μονομελής. -Σε ό,τι αφορά στις Γενικές Συνελεύσεις σε περίπτωση μη απαρτίας θα επαναλαμβάνονται την ίδια ημέρα μετά από μία ώρα και όχι την επόμενη ημέρα όπως ίσχυε, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται με συνεχείς μετακινήσεις οι εκπρόσωποι των σωματείων. Επίσης η τακτική Γενική Συνέλευση θα γίνεται τον Ιούνιο, δηλαδή αμέσως μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. -Το Δ.Σ. θα συνεδριάζει. -Σχετικά με τις επιτροπές της ΕΠΣΛ, θα μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή αλλαγή στα πρόσωπα χωρίς να συντρέχει, όπως ίσχυε πριν, σοβαρός λόγος. -Συγκροτείται πενταμελής Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, που αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία και ένα μέλος από το Διοικητικό Συμβούλιο, που επιλέγεται από τον Πρόεδρο κατά περίπτωση. Ουσιαστικά η επιτροπή αυτή θα αντικαταστήσει την Εκτελεστική Γραμματεία. -Το Δ.Σ. θα συνεδριάζει μία φορά τον μήνα (και όχι δύο, όπως ίσχυε) ή κάθε φορά που κρίνει ο πρόεδρος ότι είναι αναγκαίο.

Αναβλήθηκε η κλήρωση της Α1 Ερασιτεχνικής

Η προγραμματισμένη για χθες κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας αναβλήθηκε, λόγω έντονης διαφωνίας των εκπροσώπων των σωματείων του Ιπποκράτη, της Πελασγιώτιδας και του ΑΣ Βορειοηπειρωτών από τον 1ο όμιλο. Το θέμα δημιουργήθηκε μετά την απόσυρση της συμμετοχής του Αετού Αμυγδαλέας από τον 2ο όμιλο, τη θέση του οποίου πήρε η πρώτη επιλαχούσα Βερδικούσια, η οποία βάσει γεωγραφικών κριτηρίων δεν μπορεί να τοποθετηθεί στον 2ο όμιλο (δηλαδή των Φαρσάλων) και κατά συνέπεια προστέθηκε στον 1ο όμιλο (της Ελασσόνας). Η ΕΠΣΛ αποφάσισε να γίνει κλήρωση μεταξύ των ομάδων της πόλης της Λάρισας που τοποθετήθηκαν αρχικά στον 1ο όμιλο ήτοι Ιπποκράτης, Πελασγιώτιδα και ΑΣ Βορειοηπειρωτών για το ποια ομάδα θα πάει στον 2ο όμιλο και ποιες θα παραμείνουν στον 1ο όμιλο. Κάπου εκεί υπήρξε διαφωνία και έντονος διάλογος των εκπροσώπων των προαναφερόμενων ομάδων με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΛ με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης να αναβάλει τη διαδικασία –για να ηρεμήσει η κατάσταση. Τα σωματεία θα κληθούν από Δευτέρα στα γραφεία της ΕΠΣΛ προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα, να οριστικοποιηθεί η σύνθεση του κάθε ομίλου της Α1 ΕΠΣΛ και να γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass