Δεν ικανοποίησε ο Απόλλων Λάρισας

ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΣΕ ΦΙΛΙΚΗ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ 1-0

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2019 22:38

Μέτρια σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε ο Απόλλων Λάρισας στο χθεσινό φιλικό με την κατά μία κατηγορία μικρότερη ομάδα των Τρικάλων στο γήπεδο της Φιλιππούπολης.

Το τελικό 1-0 υπέρ των φιλοξενουμένων επιβεβαιώνει την άποψη ότι οι «κυανόλευκοι» δεν ικανοποίησαν, αν και στο β’ ημίχρονο προσπάθησαν κάπως περισσότερο και πίεσαν τον αντίπαλό τους. Από την άλλη πλευρά, τα Τρίκαλα έδειξαν ενθαρρυντικά στοιχεία, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, κέρδισαν τη μάχη της μεσαίας γραμμής, έδειξαν καλά επιθετικά στοιχεία και σε γενικές γραμμές η εικόνα της ομάδας ήταν αρκετά καλή. Ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας, Αριάν Μπελά άλλαξε την αγωνιστική τακτική της ομάδας σε 3-5-2 στο πρώτο μέρος κι αυτό φάνηκε να επηρεάζει την ομάδα, καθώς δεν υπήρχε σωστή ανάπτυξη από την άμυνα στην επίθεση, ενώ παράλληλα χάθηκε ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στα Τρίκαλα να περάσουν στο προσκήνιο και να πιέσουν την άμυνα των «κυανολεύκων», με αποτέλεσμα μόλις στο 9ο λεπτό να γίνει το 0-1. Ήταν μία ωραία επιθετική προσπάθεια των παικτών του Περικλή Αμανατίδη, με τελικό αποδέκτη τον Άλεκσιτς, ο οποίος με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Απόλλων προσπάθησε να απαντήσει στο 13’ αλλά η κεφαλιά του Σουλιώτη μετά από κόρνερ του Λίταινα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 27’ ο Λίταινας επιχείρησε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά για να διώξει σε κόρνερ με τη βοήθεια της οριζόντιας δοκού ο Ζαρόπουλος. Στο 44’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στον Λίταινα, ωστόσο το παιχνίδι συνεχίστηκε. Τα αίματα άναψαν για λίγο εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά η ένταση εκτονώθηκε σύντομα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Στην επανάληψη ο Απόλλων αλλάζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1 είχε καλύτερη συγκριτικά με το πρώτο μέρος εικόνα, προσπάθησε να πιέσει τον αντίπαλό του, είχε κάποιες επιθετικές ενέργειες αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη φάση. Έτσι το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Κουκούλη που είχε βοηθούς τούς κ. Καραγιάννη και Δεδικούση. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αρ. Μπελά): Γκέκας, Καμπέρης, Χατζής, Βαγενάς (84’ Γεωργακόπουλος), Κούλπας (24’ Καψάσκης), Σιφναίος (46’ Νύκταρης), Σουλιώτης, Λίταινας, Καρατάσιος, Ναζίμ (46’ Κουρτεσιώτης, 90’ λ.τ. Μπιμάι), Μπαλοτέλι (75’ Γκουντρουμπής). Α.Ο Τρίκαλα (Π. Αμανατίδης): Ζαρόπουλος (46’ Γιακουμής), Σανδραβέλης (81’ Καμπλιώνης), Ντόσης (65’ Νιάρος), Γιαννίτσης, Βέρτζος (89’ Κατσαντώνης), Παπαγεωργίου (81’ Πέλκας), Ριζογιάννης (65’ Ζβιάντι), Αλεκσιτς (46’ Τσίπρας), Πελάεζ (58’ Λώττας), Σταματής (58’ Νικλητσιώτης), Γρηγορόπουλος (88’ Αϊβάζογλου).

ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΙΑΝ ΜΠΕΛΑ

Σχολιάζοντας την εικόνα της ομάδας του στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι στη Φιλιππούπολη με τα Τρίκαλα, ο τεχνικός του Απόλλωνα Αριάν Μπελά, υπογράμμισε τα εξής: «Στο α’ ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Χάσαμε τα μαρκαρίσματα στο κέντρο, χάναμε πολύ εύκολα τον αντίπαλο, δεν πηγαίναμε πρώτοι στην μπάλα, αντίθετα αυτοί ήταν συνέχεια πιο μπροστά από εμάς. Στο β’ ημίχρονο είμαι λίγο ικανοποιημένος από τον έλεγχο του παιχνιδιού και από την κυκλοφορία της μπάλας. Παρ’ όλο που δημιουργήσαμε ευκαιρίες, ξέρουμε ότι και στο πρωτάθλημα θα παίξουμε με κλειστές άμυνες και πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να πάμε πιο κοντά στο γκολ. Είδαμε τα αδύνατα σημεία, αυτά που πρέπει να δουλέψουμε και θα προχωρήσουμε. Ήμασταν κουρασμένοι, είχαμε αρκετές ελλείψεις, αλλά υπάρχει πίκρα όταν χάνεις στα φιλικά, τουλάχιστον να χάνεις αλλά να παίζεις καλά».

ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Τη λύση της συνεργασίας με τρεις ποδοσφαιριστές ανακοίνωσε χθες ο Απόλλων Λάρισας. Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας ανακοινώνει την κοινή λύση της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές Γιώργο Αγιώτη, Δημήτρη Κοντοθαναση και Σάκη Κακάμη. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στον σύλλογό μας και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια της καριέρας τους με υγεία».

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass