Ενοχλημένη η διοργανώτρια με την εταιρεία του VAR

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2019 16:08

Η διοργανώτρια αρχή της Super League εξέφρασε την ενόχλησή της προς την υπεύθυνη εταιρεία για την τεχνική υποδομή και διάθεση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού του VAR, καθώς δεν είχε λάβει ενημέρωση για τον ανεπαρκή αριθμό οχημάτων.

Την έντονη ενόχλησή της προς την εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για την τεχνική υποδομή και διάθεση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του VAR- όχι την εταιρεία τηλεοπτικής παραγωγής των αγώνων - εξέφρασε η Super League. Η διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος τονίζει ότι δεν ενημερώθηκε για το γεγονός ότι είχε στη διάθεσή της επαρκή αριθμό οχημάτων για τις ανάγκες του VAR αν και δεν έχει ευθύνη η ίδια για τη λειτουργία της νέας τεχνολογίας. Υπενθυμίζεται ότι η Super League προχώρησε στην αλλαγή της αρχικής ώρας έναρξης δύο αναμετρήσεων της Κυριακής - μετάθεση γι' αργότερα του ΑΕΚ-Ξάνθη και νωρίτερα του Ατρόμητος-ΑΕΛ - με τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων προκειμένου να να μη δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στην υλοποίηση του VAR την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Η αλλαγή έγινε ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση van από την έδρα διεξαγωγής του δευτέρου ματς σ' εκείνη του πρώτου, ενώ εκτός από τις ώρες διεξαγωγής αγώνων, επέσυρε αλλαγή και στην αιτούμενη αστυνομική συνοδεία του van, αλλά και σε όλες τις απαραίτητες οργανωτικές πρωτοβουλίες για την απρόσκοπτη υλοποίηση της διαδικασίας. Η διοργανώτρια αρχή στέκεται στην απουσία ενημέρωσης για τον ανεπαρκή αριθμό οχημάτων προκειμένου να μεταφερθεί ο εξοπλισμός κι εκφράζει την αυτονόητη απαίτηση να επιδεικνύεται ανάλογος σεβασμός προς τη διοργανώτρια, τις ομάδες και τους φιλάθλους, με εκείνον που επιδεικνύει η ίδια προς όλους όσοι έχουν σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο και το Πρωτάθλημα της Super League.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:

Ποια τα αποτελέσματα της εφαρμογής του VAR

Επιτυχημένο όσον αφορά στο διαιτητικό μέρος και «αποκλειστικά στη λειτουργία του VAR και στη σωστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου εκ μέρους των αξιωματούχων διαιτησίας», κρίνει η ΕΠΟ το αποτέλεσμα της εφαρμογής του συστήματος για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Η ανακοίνωση της ΚΕΔ/ΕΠΟ: «Αναφορικά με τη λειτουργία του Video Assistant Referee στους αγώνες της 1ης αγωνιστικής της Super League 1, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας επιθυμεί να προβεί στις ακόλουθες διευκρινίσεις. Το αποτέλεσμα της εφαρμογής του συστήματος για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα κρίνεται επιτυχημένο όσον αφορά το διαιτητικό μέρος. Οι διαιτητές των αναμετρήσεων και οι διαιτητές VAR και AVAR λειτούργησαν με βάση την ταχύρρυθμη εκπαίδευση που έχουν λάβει και ακολούθησαν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο. Σε σύνολο επτά αγώνων, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε έντεκα περιπτώσεις. Στις έξι εξ αυτών, οι διαιτητές οδηγήθηκαν στην Περιοχή Ανασκόπησης, κατόπιν συνεννόησης με τους διαιτητές VAR και AVAR, και σε τρεις προέβησαν σε αλλαγή απόφασης. Τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά στη λειτουργία του VAR και συγκεκριμένα στη σωστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου εκ μέρους των αξιωματούχων διαιτησίας, όπως αυτό έχει καθοριστεί από τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές Αρχές. Ζητήματα που σχετίζονται με την απόδοση των διαιτητών, την ορθότητα των αποφάσεών τους και την αξιολόγησή τους, αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της ΚΕΔ, όπως συνέβαινε πάντοτε. Συνεπώς, δεν έχουν καμία συνάφεια με τη λειτουργία και τη σωστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου του VAR. Ευελπιστούμε ότι με την εφαρμογή του VAR θα εκπληρωθεί ο βασικός σκοπός του, που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της αξιοπιστίας και τη συνεισφορά του στη δημιουργία ενός πιο ειρηνικού ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass