Ιστορική στιγμή για τον ΠΟΕ

ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ (17:00, ΓΗΠ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ) ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2019 22:17

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Στη «μάχη» του Κυπέλλου Ελλάδας ρίχνεται σήμερα ο ΠΟΕ, ο οποίος στις 17:00 στο γήπεδο Ελασσόνας υποδέχεται το Σούλι Παραμυθιάς (ομάδα Γ’ Εθνικής) στο πλαίσιο της Α’ φάσης της διοργάνωσης. Ένας αγώνας ιστορικής σημασίας για την ομάδα της

Ελασσόνας, η οποία επιστρέφει στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 35 χρόνια. Ήταν 31 Οκτωβρίου του 1984 όταν ο ΠΟΕ έπαιξε για τελευταία φορά στη διοργάνωση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό από τον οποίο ηττήθηκε με 5-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας για την προκριματική φάση (Παπαδόπουλος 4’, Αναστόπουλος 26’, 33’, 35’, Μητρόπουλος 66’ - Κατσαρές 71’).
Επομένως η σημερινή αναμέτρηση πέραν του αγωνιστικού ενδιαφέροντας θα αποτελέσει και μία γιορτή για το ποδόσφαιρο της Ελασσόνας γενικότερα και τον ΠΟΕ ειδικότερα. Η ομάδα δηλώνει πανέτοιμη να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ η διοίκηση του συλλόγου απηύθυνε κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την προσπάθεια του εκπροσώπου του νομού στο Κύπελλο Ελλάδας.
«Πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν σ’ έναν θεσμό που η ομάδα έχει πάρα πολλά χρόνια να πάρει μέρος. Είναι παράλληλα και μία ευκαιρία για τον κόσμο της Ελασσόνας και του νομού γενικότερα να έρθει στο γήπεδο και να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές. Σίγουρα πρωταρχικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας γιατί εκπροσωπούμε τον νομό, για την ιστορία αλλά και για οικονομικούς λόγους» σχολίασε ο τεχνικός του ΠΟΕ, Ζήσης Ζιάγκας και πρόσθεσε:
«Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που είναι μεγαλύτερη κατά μία κατηγορία, ωστόσο παίζουμε στην έδρα μας. Νομίζω ότι ο παράγοντας έδρα εξισορροπεί αυτή τη διαφορά κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να πετύχουμε την πρόκριση στην επομένη φάση της διοργάνωσης» κατέληξε ο Ζήσης Ζιάγκας.
Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης θα είναι ο κ. Στ. Λεωνίδας (Τρικάλων) με βοηθούς τους κ. Κ. Λεωνίδα και Π. Παπαγεωργόπουλο (επίσης της ΕΠΣ Τρικάλων). Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο κ. Δ. Κρητικός (ΕΠΣ Θεσσαλίας).

 

ΠΕΡΑΣΑΝ 35 ΧΡΟΝΙΑ
Ο Ν. Αλεξούλης θυμάται το παιχνίδι του 1984

Ένας από τους βασικούς παίκτες του ΠΟΕ στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας στο Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Ολυμπιακό, στις 31 Οκτωβρίου του 1984 για τα προκριματικά του θεσμού ήταν και ο Νίκος Αλεξούλης. Ο 19χρονος τότε αριστερός οπισθοφύλακας του ΠΟΕ μίλησε για εκείνο το ιστορικό παιχνίδι, με αφορμή τη σημερινή επανεμφάνιση του ΠΟΕ στο Κύπελλο Ελλάδας.
«Κατ’ αρχάς θα πρέπει να πω ότι τότε αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που είχε από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έναν Ολυμπιακό με Αναστόπουλο, Μητρόπουλο, Βαμβακούλα, Σαργκάνη, Ξανθόπουλο κ.λπ. Ήταν η πρώτη φορά για μία ομάδα όπως ο ΠΟΕ να αντιμετωπίζει ένα μεγαθήριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Ολυμπιακού μάς αντιμετώπισαν με σεβασμό, δεν μας υποτίμησαν. Θυμάμαι πριν το παιχνίδι ζητούσαμε να βγούμε φωτογραφίες με όλους τους άσους του Ολυμπιακού γιατί ήταν τα ινδάλματά μας, στους οποίους δώσαμε δώρο από ένα μπουκάλι τσίπουρο που ήταν το τοπικό προϊόν της επαρχίας.
Το ότι καταφέραμε και πετύχαμε ένα γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν μεγάλη υπόθεση και μας έδωσε μεγάλη χαρά.
Νιώθαμε μεγάλο δέος όχι μόνο γιατί αντιμετωπίζαμε τον Ολυμπιακό αλλά και για το ότι παίζαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο που τότε ήταν ακόμη καινούριο.
Ένα χαρακτηριστικό σημείο του αγώνα ήταν όταν εκτέλεσα με δύναμη πλάγιο άουτ, ο Σαργκάνης άφησε την μπάλα να περάσει και να σκάσει μέσα στο τέρμα και όπως ήταν φυσικό το γκολ δεν μέτρησε. Ζήσαμε ιστορικές στιγμές και θα τις θυμόμαστε για πάντα» είπε ο Νίκος Αλεξούλης, ο οποίος αναφερόμενος στον σημερινό αγώνα τόνισε:
«Ο ΠΟΕ έχει δείξει ότι θα πρωταγωνιστήσει φέτος στην Α’ τοπική. Το Σούλι Παραμυθιάς είναι ομάδα Γ’ Εθνικής και αυτό αποτελεί πρόκληση για την ομάδα της Ελασσόνας.
Ωστόσο στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Πιστεύω ότι επειδή παίζουμε στην έδρα μας μπορούμε να κερδίσουμε την πρόκριση. Ο ΠΟΕ φέτος είναι πιο ώριμος ως ομάδα. Ελπίζω ο κόσμος της Ελασσόνας που πάντα διψάει για ποδόσφαιρο να στηρίξει την ομάδα» κατέληξε ο Νίκος Αλεξούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass