Αυστηρό μήνυμα Αυγενάκη σε Γραμμένο

ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΪΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2019 16:14

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και του έστειλε μήνυμα σε αυστηρό τόνο, προκειμένου να μην συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής οι αλλαγές στις ποινές για θέματα βίας, ούτε η αλλαγή στο θέμα της «πολυϊδιοκτησίας».

Ζήτησε εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΠΟ για το γεγονός πως δεν υπήρξε ενημέρωση για τις αλλαγές που προωθούνται, εφόσον μάλιστα οι δυο τους είχαν συναντηθεί πριν μερικές ημέρες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, του ζητήθηκε να μην συζητηθεί στην Ε.Ε. καμία από τις προαναφερθείσες αλλαγές. Αναφορικά με το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, ετοιμάζονται να αλλάξουν το άρθρο 30 παρ. 1 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ. Στο νέο άρθρο θα μπορεί ο μέτοχος μίας ΠΑΕ να έχει στην κατοχή του μετοχές έως και 5% σε άλλες ΠΑΕ. Η διάταξη αυτή του ΚΑΠ έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο 2725/99 και γι' αυτό παρενέβη ο υφυπουργός, διότι η αλλαγή που θέλει να περάσει η Ομοσπονδία, είναι κόντρα στους νόμους του κράτους. Παράλληλα, του μίλησε και για το θέμα της βίας, της διαφάνειας, των προσυνεννοημένων παιχνιδιών και των αλλαγών που θέλει να περάσει η ΕΠΟ για ελάφρυνση των ποινών για περιστατικά βίας. Ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε στον Βαγγέλη Γραμμένο να μην τα θέσει στο τραπέζι, ούτε βέβαια να εγκριθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή, διότι έρχονται... κόντρα στα όσα έχει εξαγγείλει ο ίδιος και η νέα Κυβέρνηση. Η ΕΠΟ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΪΔΙΟΚΤΗΣΙΑ Μετά την αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η Ομοσπονδία δεν φέρει προς έγκριση τη διάταξη για πολυϊδιοκτησία. Σήμερα στην Εκτελεστική Επιτροπή η ΕΠΟ ετοίμαζε αλλαγή στον ΚΑΠ και συγκεκριμένα στο άρθρο που αφορούσε στην πολυϊδιοκτησία και που θα επέτρεπε σε μέτοχο μίας ΠΑΕ να έχει μετοχές έως και 5% σε άλλες ΠΑΕ. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενήργησε άμεσα ζητώντας εξηγήσεις και φυσικά να μην περάσει από την ΕΠΟ κάτι τέτοιο. Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία θα πήγαινε κόντρα στους νόμους του κράτους που δεν επιτρέπουν να γίνεται κάτι τέτοιο. Μετά την αντίδραση και του υφυπουργού Αθλητισμού, η ελληνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass