Ποια τα πρώτα συμπεράσματα για τη νέα ΑΕΛ

*Φιλικό στις 18 Αυγούστου εκτός έδρας με τον ΝΠΣ Βόλου *Ελεύθερος μένει ο Χοτζάλι * Αύριο δείπνο του Πέτριτς

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2019 22:00

Τον πρώτο κύκλο της προετοιμασίας της ολοκλήρωσε χθες η ΠΑΕ ΑΕΛ στο Καρπενήσι, όπου περιλάμβανε φυσική κατάσταση και τακτική με τον νέο τεχνικό Γκόρνταν Πέτριτς να έχει βγάλει τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για την τακτική και το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Η ομάδα της ΑΕΛ έδωσε τρία φιλικά παιχνίδια στο Καρπενήσι, με τον Πέτριτς στην αρχή να βάζει όλους τους παίκτες (με Πανιώνιο και ΝΠΣ Βόλου) και στη συνέχεια να αρχίζει να χρησιμοποιεί περισσότερο αυτούς που προορίζει για βασικούς (με Παναιτωλικό).

 Κάτω από τα δοκάρια είναι άγνωστο αν θα παίξει ο Κρίστινσον ή ο Ρίστιτς, αν και ο πρώτος θεωρείται φαβορί.

Στην τακτική 3-5-2, που δείχνει ότι θα εφαρμόσει ο προπονητής, τα δύο σέντερ μπακ είναι ο Μπράλιτς με τον Μιχαήλ ενώ το τρίτο θα είναι ένας εκ των Ζίζιτς και Μόρα.

Στα πλάγια Μπέρτος και Καρανίκας έχουν ίδιες πιθανότητες με τον Μπέρτο να είναι πιο αμυντικογενής για την δεξιά πλευρά και τον Καρανίκα πιο επιθετικογενής. Στην αριστερά πλευρά ο Ζίφκοβιτς φαίνεται να έχει ένα προβάδισμα έναντι του Στάνκοβιτς.

Στη μεσαία γραμμή ο Φατιόν είναι δεδομένος ως αμυντικό χαφ και από κει και πέρα υπάρχουν δύο θέσεις, με φαβορί τον Μιλοσάβλιεβιτς και τον Μπούστος (στον προχθεσινό φιλικό με τον Παναιτωλικό για ένα τέταρτο είχε πολύ καλή απόδοση) ενώ υπολογίσιμος είναι ο Σετσέροβιτς. Υπάρχει βέβαια και ο Φιλίποβιτς που όμως δεν έφθασε σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης στο Καρπενήσι.

Τέλος στην επιθετική γραμμή σίγουρα θα είναι ο Ντάουντα ενώ η άλλη θέση θα παιχθεί μεταξύ του Νούνιτς και του Σικάφκα, με τον Σλοβένο να έχει περισσότερες πιθανότητες.

Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα έχει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Μη ξεχνάμε ότι πέρυσι η ΑΕΛ, επειδή δεν είχε εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο, έφθασε να κάνει δύο αλλαγές στα παιχνίδια και όχι τρεις. Επίσης πολλές φορές γινόταν αλλαγή στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων απλά για να κερδηθεί χρόνος.

Να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μείνει ελεύθερος ο Χοτζάλι ενώ δανεικοί θα δοθούν οι Νούσιος και Μπάμης ώστε να πάρουν παιχνίδια και να επιστρέψουν καλύτεροι στην ομάδα. Οι δύο αυτοί θεωρούνται από τα αξιόλογα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΑΥΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΟ ΠΕΤΡΙΤΣ

Χθες οι παίκτες της ΑΕΛ επέστρεψαν από το Καρπενήσι όπου έκαναν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, ενώ σήμερα είναι ελεύθεροι... υπηρεσίας. Θα επανέλθουν σε προπονητικούς ρυθμούς αύριο και μετά το τέλος της προπόνησης ο τεχνικός Γκόρνταν Πέτριτς θα παραθέσει δείπνο στους παίκτες στο κατάστημα εστίασης που έχει ο Βαγγέλης Μόρας.

ΦΙΛΙΚΑ

Η ΑΕΛ έκλεισε τις ομάδες με τις οποίες θα δώσει φιλικά παιχνίδια μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Το τελευταίο φιλικό θα είναι στις 18 Αυγούστου με τον ΝΠΣ Βόλου στον Βόλο.

Θα προηγηθούν εκτός έδρας αυτά κόντρα σε Λαμία, Γιάννενα και Ξάνθη.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass