Νίκη του Μαξ Φερστάπεν στο γκραν πρι της Γερμανίας

*Σ’ έναν «τρελό» αγώνα υπό βροχή

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2019 15:26

Η Red Bull του Μαξ Φερστάπεν είδε πρώτη την καρό σημαία στο γερμανικό Γκραν Πρι, αφήνοντας δεύτερη τη Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος εκκίνησε από την τελευταία θέση και τρίτη την Toro Rosso του Ντανιίλ Κβιάτ. Ο χθεσινός αγώνας στην πίστα του Χόκενχαϊμ ήταν «τρελός», γεμάτος από βροχή και παρεμβάσεις των αυτοκινήτων ασφαλείας.

Ο Λιούις Χάμιλτον, που είχε την pole position, πλήρωσε μια έξοδο από την πίστα καθώς και μια ποινή πέντε δευτερολέπτων κι έμεινε εκτός της βαθμολογούμενης πρώτης δεκάδας. Το νοκ άουτ της Mercedes ολοκληρώθηκε με την έξοδο του Βάλτερι Μπότας, ο οποίος κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες, όπως και ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη δεύτερη Ferrari ενώ βρισκόταν σε πλήρη επιστροφή στην κούρσα.

Ο Χάμιλτον οδηγούσε τον αγώνα, όταν αποφάσισε να μπει στα πιτ στοπ χωρίς να τον περιμένουν οι μηχανικοί του! Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε εκεί για πάνω από ένα λεπτό, χάνοντας την πρώτη θέση, όπως ήταν φυσικό. Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη γι΄ αυτόν, καθώς μέτρησε τρία τετακέ.

Ο πιλότος της γερμανικής ομάδας ξαναμπήκε στα πιτ στοπ κι έχασε νέο έδαφος, ενώ την ίδια ώρα ο Φερστάπεν είχε τεθεί επικεφαλής και αύξανε τη διαφορά από τους διώκτες του. Ταυτόχρονα, ο Φέτελ που είχε ξεκινήσει 20ός, εκμεταλλευόταν τις εγκαταλείψεις και με απίθανη οδήγηση προσπερνούσε τον ένα μετά τον άλλον, με τελευταίο τον Κβιάτ στον προτελευταίο γύρο.

Την πρώτη δεκάδα στο γερμανικό Γκραν Πρι συμπλήρωσαν κατά σειρά οι: Λανς Στρολ (Racing Point), Κάρλος Σάινθ (McLaren), Αλεξάντερ Αλμπόν (Toro Rosso), Κίμι Ράικονεν (Alfa Romeo), Αντόνιο Τζοβινάτσι (Alfa Romeo), Ρομέν Γκροζάν (Haas) και Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass