Νέες ηγεσίες σε Τύρναβο 2005 και Δωτιέα Αγιάς

*Οι νέοι πρόεδροι Γ. Σαλτζίδης και Κυρ. Καφανέλης μιλάνε στη «ΕτΔ»

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2019 20:30

Νέοι άνθρωποι αρχίζουν και μπαίνουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό με κύριο χαρακτηριστικό τούς δύο προέδρους που ανέλαβαν τα ιστορικά σωματεία του Τυρνάβου 2005 και του Δωτιέα Αγιάς. Πρόκειται για τον Γιώργο Σαλτζίδη στον Τύρναβο 2005 και τον Κυριάκο Καφανέλη στον Δωτιέα Αγιάς, που σήμερα σε συνεντεύξεις τους στη «ΕτΔ» αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να ηγηθούν στα δύο αυτά ιστορικά σωματεία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΦΑΝΕΛΗΣ:
Όταν η παρέα
γίνεται ομάδα...

Του Σωτήρη Κέλλα
«Ο Δωτιέας κλείνει σε λίγους μήνες 60 χρόνια ζωής. Είναι από τα ιστορικότερα ποδοσφαιρικά σωματεία του νομού Λάρισας. Η ευθύνη που αναλάβαμε, όπως, καταλαβαίνετε είναι μεγάλη». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του νέου πρόεδρου του Δωτιέα Αγιάς Κυριάκου Καφανέλη μετά την ανάληψη της προεδρίας της ομάδας.
Και αποφάσισε σαν πολιτικός μηχανικός να «χτίσει» μια ομάδα με θεμέλια από την Αγιά. Και αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι υπήρχε το κατάλληλο έδαφος για να συμβεί αυτό, αφού όλοι στην ομάδα του Δωτιέα είναι μια παρέα και οι παρέες -όπως είναι γνωστό- είναι αυτές που γράφουν ιστορία.
Σ’ αυτήν την παρέα αποφάσισε να μπει μπροστά ο Κυριάκος Καφανέλης και μας εξηγεί το γιατί... «Η ομάδα του Δωτιέα Αγιάς έχει ένα χαρακτηριστικό που θα έλεγα ότι δεν το βρίσκεις εύκολα σε άλλες ομάδες, ειδικά τη σημερινή εποχή. Η λέξη παρέα συμβαδίζει με τη λέξη ομάδα. Υπάρχει ένας κορμός παικτών, οι οποίοι πέραν του ότι έλκουν την καταγωγή τους από την επαρχία Αγιάς, έχουν μεγαλώσει μαζί και σήμερα συνεχίζουν να κρατούν ψηλά τη σημαία αυτής της ομάδας. Η προσπάθεια που ξεκίνησε η περσινή διοίκηση αποτέλεσε άλλη μια αφορμή να ασχοληθώ ενεργά με την ομάδα της πόλης μας προκειμένου να την πάμε ακόμη πιο ψηλά. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας, το μεράκι μας και την αγάπη μας για την ομάδα προκειμένου να δημιουργήσουμε μια ομάδα πρότυπο όχι μόνο για τον νόμο αλλά γενικότερα για τη Θεσσαλία».
Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για φέτος;
«Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα σύνολο με παίκτες από την επαρχία Αγιάς, στην οποία θα υπάρξουν και ποιοτικές «πινελιές» με κάποιες μεταγραφές. Οι μεταγραφικές μας κινήσεις είναι μεθοδευμένες και στοχευμένες. Έχουμε κλείσει ήδη τον προπονητή Γιάννη Βαΐτση, ένα νέο και φιλόδοξο άτομο, ενώ προχωρήσαμε σε συμφωνία ανανέωσης με τους περισσότερους παίκτες από την περσινή ομάδα. Αυτοί τη στιγμή στόχος μας είναι η ομάδα να είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα στις 5 Αυγούστου, οπότε ξεκινά επίσημα η προετοιμασία της. Αγωνιστικά δεν μπορώ να πω περισσότερα πράγματα, όταν η ομάδα έχει στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Βασίλης Ντακούλας, ο Γιώργος Τσατσαλίδης κ.λπ. η ομάδα είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί».
Ο ίδιος καλεί τον κόσμο της Αγιάς να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας και προαναγγέλλει μια σειρά εκδηλώσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60 χρόνων από την ίδρυση του Δωτιέα. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Δωτιέας κλείνει σε λίγους μήνες 60 χρόνια ζωής. Είναι από τα ιστορικότερα ποδοσφαιρικά σωματεία του νομού Λάρισας. Η ευθύνη που αναλάβαμε, όπως καταλαβαίνετε, είναι μεγάλη. Φυσικά στο εγχείρημά μας αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους δημότες του Δήμου Αγιάς να μας βοηθήσουν όπως μπορούν και κυρίως με την παρουσία τους στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα και εμείς από τη σειρά μας ως διοίκηση προγραμματίσουμε ενόψει και συμπλήρωσης των 60 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας, διάφορες εκδηλώσεις που θα έχουν ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των πολιτών της Αγιάς σε ένα ταξίδι μνήμης και γιορτής».

--------------------------------------

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΤΖΙΔΗΣ:
Γιατί ανέλαβα
τον Τύρναβο...
* Τεχνικός σύμβουλος θα είναι ο Βασίλης Πλεισιώτης
* Στις 5 Αυγούστου το ξεκίνημα της προετοιμασίας

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Ένα βήμα πριν τον... γκρεμό βρέθηκε ο ιστορικός Τύρναβος 2005 και εκεί όπου φαινόταν πως υπάρχει αδιέξοδο, τελικά εμφανίστηκε ο άνθρωπος που δίνει μια νότα αισιοδοξίας στο τυρναβίτικο ποδόσφαιρο.
Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας Γιώργος-Γιωρίκας Σαλτζίδης ανέλαβε την ομάδα, με σκοπό να την οδηγήσει στον δρόμο των επιτυχιών, γνωρίζοντας πως όπως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο, εάν δεν παλέψεις σκληρά, τα όνειρα θα παραμείνουν απραγματοποίητα.
«Ανέλαβα την ομάδα, γιατί είμαι γέννημα θρέμμα του Τυρνάβου, στα 30 χρόνια που ήμουν στο εξωτερικό, μου έλειψε πάρα πολύ και όταν είδα πως πάει να σβήσει, έτρεξα για να ηγηθώ μιας νέας προσπάθειας», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Σαλτζίδη, που είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος εύκολα φανερώνει τα συναισθήματά του και είναι ειλικρινής σε αυτό που πιστεύει.
«Έχουμε όραμα να δημιουργήσουμε μία ομάδα - πρότυπο και σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να στρατευτούμε όλοι, διότι θέλουμε τον Τύρναβο να μας κάνει υπερήφανους στο ποδόσφαιρο, όπως παλιότερα», τόνισε το νέο αφεντικό του τυρναβίτικου συλλόγου.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΟΜΑΔΑ
Ο Γιώργος Σαλτζίδης αναλαμβάνει πρώτη φορά πρόεδρος σε ποδοσφαιρική ομάδα και δεν δίστασε να μας πει πως δεν γνωρίζει πάρα πολλά γύρω από τη λειτουργία μιας ομάδας, όμως κατά τη διάρκεια θα μάθει πάρα πολλά και θα ενεργεί ανάλογα, όταν το απαιτούν οι συνθήκες.
Εμπιστεύεται τους συνεργάτες του και όλοι μαζί θα επιδιώξουν αυτό που είναι κοινό συμφέρον, να γίνει ο Τύρναβος ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΕΙΣΙΩΤΗ
Ενας ακόμα συνεργάτης του θα είναι ο πρώην πρόεδρος του Ροδιακού Βασίλης Πλεισιώτης, ο οποίος ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος και ήδη διαχειρίζεται με την εμπειρία του μεταγραφικά και άλλα ζητήματα της ομάδας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ
Στη συγκέντρωση που έγινε την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Σαλτζίδης μιλώντας στους παίκτες, επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Θα είμαι δίπλα σας, αλλά η παρουσία μου θα είναι διακριτική και μόνο όταν χρειάζεται, θα εισέρχομαι στα αποδυτήρια, ο οποίος είναι χώρος δικός σας και των προπονητών, κ. Καμάκα και Καπελιάνη.
Είναι βαριά η φανέλα που φοράτε και θέλω να υπάρχει σεβασμός, συνεργασία και απόλυτη πειθαρχία. Να ματώνετε τη φανέλα κάθε Κυριακή και να δίνετε το 100% του εαυτού σας. Χωρίς φανατισμούς και ακρότητες. Ξεκινάμε μία δύσκολη προσπάθεια, γνωρίζουμε ότι πέφτουμε στα βαθιά, αλλά με την αρωγή όλων, προσωπικά αισιοδοξώ πως θα τα καταφέρουμε».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Όσον αφορά στο μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του Τυρνάβου, είναι να έρθει στο γήπεδο και να συμβάλει με την παρουσία του στην αναγέννηση της ομάδας.
Μια ομάδα που υπόσχεται πως θα προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι, που θα στελεχωθεί με όσο το δυνατόν καλύτερους παίκτες που θα ξεχωρίζουν και για τον χαρακτήρα τους, ενώ οι φίλαθλοι θα έχουν δικαίωμα να επισημαίνουν και τα κακώς κείμενα, ώστε να διορθώνονται οι όποιες αδυναμίες εντοπίζονται.
Εμφανίστηκε και ενωτικός, ευχαριστώντας το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, τον πρόεδρο κύριο Νίκο Πλιάτσικα, τον Πάτροκλο Καλέση και τους υπόλοιπους συνεργάτες, ενώ αναφέρθηκε στον φίλο του κ. Βασίλη Μπρέζα και στα μέλη της τότε διοίκησης, που έπαιξε ο Τύρναβος 2005 στη Β' Εθνική κατηγορία.

ΣΤΙΣ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Η προετοιμασία της ομάδας για την καινούρια ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 θα ξεκινήσει στις 5 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, κάτω από τις οδηγίες του τεχνικού διδύμου Γιώργου Καμάκα και Χρήστου Καπελιάνη.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ...
Για να προκύψει νέο διοικητικό σχήμα, μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, συνέβαλαν τα μέγιστα ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης και πρώην γενικός αρχηγός της ΑΕΤ Αλέκος Μπότης, ο οποίος και τόνισε τα εξής: «Καταρχάς θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην καινούρια διοίκηση και προσωπικά στον κ. Σαλτζίδη, που από την πρώτη στιγμή έδειξε πολύ ενδιαφέρον για να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο.
Όμως θέλω να αναφερθώ και σε τρεις ανθρώπους, που τράβηξαν... κουπί, όπως λέμε, για να βρεθεί λύση και έκαναν πολλές επαφές, για να έχουν αυτό το ευχάριστο αποτέλεσμα.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι ο γνωστός μαραθωνοδρόμος Νίκος Τσικούρας και ο Θάνος Χαλκιάς, που η συμβολή τους είναι πολύ μεγάλη, για να λειτουργήσει η ομάδα και αξίζουν πολλά μπράβο για τον προσωπικό χρόνο που αφιέρωσαν τις ημέρες που ο Τύρναβος κινδύνεψε να διαλυθεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass