2ος στον κόσμο ο Γκολομέεβ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2019 16:04

Ιστορική για την ελληνική κολύμβηση ήταν η 27η Ιουλίου, με τον Κριστάν Γκολομέεβ να κατακτά τη δεύτερη θέση των 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού και να γίνεται ο δεύτερος Έλληνας αθλητής με παγκόσμιο μετάλλιο, μετά το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο, το 2005 στο Μόντρεαλ.

Ο 26χρονος πρωταθλητής τερμάτισε πίσω μόνο από τον ασυναγώνιστο Κάλεμπ Ντρέσελ, ο οποίος μέσα σε περίπου δύο ώρες πήρε τρία χρυσά μετάλλια, σε μία ημέρα όπου οι ΗΠΑ κυριάρχησαν (για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση), καθώς επικράτησαν στους πέντε από τους έξι τελικούς του προγράμματος.

Η Ελλάδα είχε ακόμη μία επιτυχία χθες, καθώς ο Απόστολος Χρήστου κατάφερε να προκριθεί στον σημερινό τελικό των 50μ. ύπτιο, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έλεγε εδώ και καιρό ότι στόχος του στην Γκουανγκζού ήταν να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Έχοντας περάσει με την τέταρτη επίδοση των ημιτελικών (όπως και στο περσινό Ευρωπαϊκό της Γλασκόβης, όπου κατά σύμπτωση και τότε ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου), και χωρίς να έχει ακόμη πιάσει τον χρόνο του, ήταν εμφανές ότι είχε ρεαλιστικές ελπίδες. Ο τελικός των 50μ. ελεύθερο πήγε όπως αναμενόταν, δηλαδή με τον Κάλεμπ Ντρέσελ να ξεχωρίζει και τους υπόλοιπους κοντά. Ο Έλληνας πρωταθλητής κυνήγησε από την αρχή τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους, που βρισκόταν στη διπλανή διαδρομή, και τον έφτασε στον τερματισμό, με τους δύο κολυμβητές να κάνουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο (21.45) και να μοιράζονται το ασημένιο μετάλλιο, αφού κανείς από τους υπόλοιπους δεν μπόρεσε να «κατέβει» στο 21.50. Το ορφανό παιδί από τη Βουλγαρία, που μεγάλωσε στην Ελλάδα και εξελίχθηκε σε έναν από τους ταχύτερους κολυμβητές του κόσμου, έφτασε χθες στο απόγειο της καριέρας του, αλλά δεν σταματάει εκεί και ήδη βλέπει μπροστά, στην πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο ασυναγώνιστος Κάλεμπ Ντρέσελ ήταν σε... δική του κούρσα, κατέρριψε με 21.04 το ρεκόρ αγώνων του Βραζιλιάνου Σέζαρ Σιέλο Φίλιο, το οποίο άντεχε από τη διοργάνωση του 2009 στη Ρώμη, και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2017 στη Βουδαπέστη. Πίσω από τον Γκολομέεβ και εκτός βάθρου έμειναν, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος Βλαντιμίρ Μορόζοφ (τέταρτος), ο Βρετανός πρωταθλητής Ευρώπης Μπεν Πράουντ (πέμπτος) και ο έτερος Αμερικανός του τελικού, ο Μάικλ Άντριου (έκτος).

*Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιτυχία του Κριστιάν Γκολομέεβ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θερμά συγχαρητήρια στον Κριστιάν Γκολομέεβ για την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στα 50 μ. ελεύθερο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου. Μας έκανε περήφανους!», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουργός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass