Δ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ:

Αναδεικνύεται η αξία της φιλίας και της επικοινωνίας

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2019 15:45

Στο πλαίσιο του 22ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ελλάδας και Κύπρου, με την επωνυμία «Ακριτίδεια 2019», που διεξάγεται φέτος στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο κέντρο «Παλάντιουμ» όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων/νος Κούμας» κ. Δημήτριος Παπαποστόλου καλωσόρισε τις αποστολές των ομάδων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παπαποστόλου επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «είναι μεγάλη τιμή για τον Σύλλογό μας αλλά και για την πόλη μας, τη Λάρισα, η διοργάνωση αυτού του τουρνουά.

Ο αθλητισμός δεν επικεντρώνεται μόνο στη σωματική και διανοητική ανάπτυξη, αλλά εμφυσά επίσης σημαντικές κοινωνικές αξίες, όπως η δικαιοσύνη, η αυτοπειθαρχία, η αλληλεγγύη, το πνεύμα ομαδικότητας, η ανεκτικότητα και το ευ αγωνίζεσθαι.

Σήμερα ο αθλητισμός έχει επικρατήσει σε παγκόσμια κλίμακα και συγκινεί όχι μόνο αυτούς που αθλούνται ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εργάζονται για τον αθλητισμό, αλλά και τις πλατιές μάζες του κόσμου, που παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τους αθλητικούς αγώνες και τις επιδόσεις των αθλητών. Ο ρόλος του αθλητισμού στα πολιτιστικά είναι να προωθήσει τον πολιτισμό και να φέρει τη νεολαία πιο κοντά.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικού περιεχομένου, αλλά περιλαμβάνει και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως γνωριμία μέσω προγραμματισμένων ξεναγήσεων με τους πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Λάρισας.

Το ποδόσφαιρο, λοιπόν, δεν αποτελεί απλά ένα άθλημα στο σύνολό του. Γίνεται κομμάτι της ζωής ενός αθλητή αλλά και κάποιου που το αγαπά- όπως όλοι εμείς εδώ - είτε ως χόμπι είτε ως ένας απλός θεατής παρακολουθώντας.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση συμπληρώνει φέτος 22 χρόνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους πρωτεργάτες αυτής της διοργάνωσης, τον αείμνηστο Παύλο Ακριτίδη και τον συνάδελφο από την Πιερία τον Πλάτωνα Χατζησάββα που οραματίστηκαν τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος των Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Αθλητισμός και εκπαίδευση συνδέονται άρρηκτα. Πρέπει να ενθαρρύνεται η ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό, ώστε να αναπτύσσεται ομαδικό πνεύμα, ευγενής άμιλλα, υπομονή και ανθεκτικότητα.

Μέσα από τη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών συναντήσεων αναδεικνύεται η παιδευτική αξία της κινητικότητας και των ανταλλαγών, της επικοινωνίας, της φιλίας και της ψυχαγωγίας».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Θανάσης Κικινής, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Λιούπας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Αναστασίου, ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Δοδοντσάκης και η Δ/ντρια Α'/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Σοφία Παπαδοπούλου.

Στο τέλος δόθηκε η σκυτάλη από το γενικό αρχηγό της λαρισινής ομάδας Γιάννη Μυλωνά στον εκπρόσωπο του Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης που θα αναλάβει τα 23α Ακριτίδεια το 2020.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Δ/ντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κων/νος Μπαντίκας, ο Δ/ντής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Κολοβός, ο πρώην Δ/ντής Π.Ε. Τρικάλων Χρήστος Μπουλούμπασης, ο αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας Δημήτρης Δραγανιδάκης, ο αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Χασιώτης κ.ά. Ειδική αναφορά έγινε και για την ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών) που στηρίζει τη διοργάνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass