Πανηγυρικά στα προημιτελικά οι Δάσκαλοι της Λάρισας

*Νίκησαν χθες τη Λαμία με 3-1 και τερμάτισαν στην 1η θέση του 3ου Ομίλου πετυχαίνοντας το απόλυτο *Σήμερα το πρωί (10:30, γήπεδο Νεάπολης Α’) αντιμετωπίζουν την Αμμόχωστο/Λάρνακα με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά που θα διεξαχθούν σήμερα το απόγευμα

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2019 15:41

Την πρόκριση στα προημιτελικά του 22ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ελλάδας και Κύπρου, με την επωνυμία «Ακριτίδεια 2019», πανηγύρισε χθες η ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κ. Κούμας», η οποία επικράτησε της Λαμίας με 3-1 και τερμάτισε στην 1η θέση του 3ου ομίλου πετυχαίνοντας το απόλυτο με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Σήμερα το πρωί (10:30, γήπ. Νεάπολης Α’) το λαρισινό συγκρότημα θα τεθεί αντιμέτωπο με την Αμμόχωστο/Λάρνακα η οποία -μετά τις αποχωρήσεις της Θήβας και της Λαμίας- προκρίθηκε ως τρίτη καλύτερη από τις ομάδες που τερμάτισαν στις 2ες θέσεις των ομίλων. Σε περίπτωση νίκης η λαρισινή ομάδα θα συνεχίσει σήμερα το απόγευμα στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Λεμεσός-Αιτωλοακαρνανία.

MVP O ΝΙΚΟΣ ΒΙΤΚΟΣ

Αυτή τη φορά η χθεσινή νίκη της λαρισινής ομάδας είχε τη σφραγίδα του Νίκου Βίτκου που με τα δύο γκολ που πέτυχε ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του νομού.

Η ομάδα του Στέλιου Κορομηλά ξεκίνησε κάπως νωθρά στο παιχνίδι, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να διασφαλίσει τα νώτα της και λιγότερο να αναπτύξει τις επιθετικές της αρετές αφού της αρκούσε η ισοπαλία για να περάσει στην προημιτελική φάση. Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με τον τραυματισμό δύο βασικών παικτών, των Φακίτσα, Μπαρμπαγιάννη, έδωσε τη δυνατότητα στη Λαμία να γίνει απειλητική και να φτάσει πολύ κοντά στο γκολ 20’ όταν ο Αλεξίου από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά η Λαμία κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 27’ όταν μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Ηλιόπουλου από τα δεξιά, ο Κωστόπουλος (κορυφαίος για τη Λαμία) με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κυρίτση, γράφοντας έτσι το 1-0.

Οι αλλαγές αποδείχθηκαν «χρυσές» για τον Στέλιο Κορομηλά, καθώς στο 32’ ο Νίκου (είχε πάρει τη θέση του Φακίτσα) μετά από «μαγική» πάσα του Μπιτσαρά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1, με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα άλλαξε. Η Λάρισα έγινε πιο επιθετική και αυτό απέδωσε καρπούς. Φυσικά αυτό δεν θα γινόταν χωρίς την παρουσία του Βίτκου (ένας ακόμα παίκτης που ήρθε από τον πάγκο) ο οποίος στο 51’ έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ τη λαρισινή ομάδα. Η φάση ξεκίνησε από την ωραία ενέργεια του Σπαθή, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά, επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, ο Γεωργακόπουλος απέκρουσε, ο Βίτκος πήρε το ριμπάουντ και με νέο σουτ έγραψε το 2-1.

Η Λαμία απείλησε στο 60’ με τον Τσάμαλο, αλλά ο Καρυώτης επενέβη σωτήρια, για να φτάσουμε στο 62’ όταν ο Σαπής έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βίτκος με εντυπωσιακή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1, σφραγίζοντας τη νίκη και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά για την ομάδα των Δασκάλων της Λάρισας.

Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Δημεράς με βοηθούς τους κ. Μπατζιανούλη και Θύμιου.

ΛΑΡΙΣΑ (Στ. Κορομηλάς): Κυρίτσης, Κατσάρας, Παπαγεωργίου, Ντούμος, Μπαρμπαγιάννης, Ι. Μυλωνάς, Φακίτσας, Τσότσας, Γ. Μυλωνάς, Μπιτσαράς, Σπαθής (Απ. Κορομηλάς, Τσαρούχας, Καρυώτης, Βίτκος, Τριανταφυλλόπουλος, Γκουλοβάγκας, Καζάκης, Νίκου).

ΛΑΜΙΑ: Γεωργακόπουλος, Ηλιόπουλος, Σκόνδρας, Αθανασίου, Κυρμανίδης, Πολίτης, Κοντογιάννης, Λέντας, Κωστόπουλος, Βασιλείου, Αλεξίου (Γιαννούτσος, Ζαρκαδούλας, Τσάμαλος, Αναγνώστου, Τσελέπης).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι τελικές βαθμολογίες των ομίλων έχουν ως εξής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ  

Έβρος-Λάρνακα      2-2

Χαλκίδα-Ημαθία       3-0

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Χαλκίδα        9-1     9       

Αμμόχωστος/Λάρνακα       7-6     4

Έβρος          6-7     4

Ημαθία          3-11   0

Β’ ΟΜΙΛΟΣ  

Κέρκυρα-Φλώρινα/Καστοριά         2-0

Τρίκαλα-Πιερία        2-0

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Τρίκαλα        9-6     6

Κέρκυρα       10-6   6

Φλώρινα/Καστοριά  8-7     4

Πιερία 4-12   1

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ  

Καβάλα-Καλαμπάκα          0-1

Λάρισα-Λαμία          3-1

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Λάρισα         7-1     9

Λαμία 6-4     4

Καλαμπάκα   2-2     4

Καβάλα        0-8     0

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ  

Άρτα-Ξάνθη  0-1

Ιωάννινα-Λεμεσός    1-6

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Λεμεσός        12-4   9

Ξάνθη 6-3     6

Ιωάννινα       3-10   3

Άρτα   2-6     0

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ  

Θεσσαλονίκη-Θήβα  1-1

Αιτωλοακαρνανία-Κοζάνη   7-0

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θήβα  6-3     7

Αιτωλοακαρνανία     9-2     6

Θεσσαλονίκη 4-3     4

Κοζάνη         2-13   0

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Προημιτελική φάση (10:30 π.μ.)

(1) Γήπ. «Γ. Μητσιμπόνας» Α’, Χαλκίδα-Κέρκυρα

(2) Γήπ. «Γ. Μητσιμπόνας» Β’, Τρίκαλα-Ξάνθη

(3) Γήπ. Νεάπολης Α’, Λάρισα- Αμμόχωστος/Λάρνακα

(4) Γήπ. «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης», Λεμεσός-Αιτωλοακαρνανία

Ημιτελική φάση (19:30)

Γήπ. «Γ. Μητσιμπόνας» Α’, Νικητής (1)- Νικητής (2)

Γήπ. Νεάπολης Α’, Νικητής (3)- Νικητής (4)

* * *

Ο πίνακας των σκόρερ

4 γκολ: Λούγκος (Κέρκυρα), Κωστόπουλος (Λαμία), Επαμεινώνδας, Στυλιανούδης (Λεμεσός)

3 γκολ: Κατσάρας (Λάρισα), Κοκκίνης (Έβρος) Γκίκας (Χαλκίδα), Πελοπίδας (Φλώρινα/Καστοριά), Βουλόγκας (Τρίκαλα),

2 γκολ: Μυλωνάς, Χασκώνης (Κέρκυρα), Καζάκης (Αμμόχωστος/Λάρνακα), Μπουλούγκος, (Χαλκίδα), Βασιλειάδης (Φλώρινα/Καστοριά), Βίτκος (Λάρισα), Γεωργίου (Άρτα), Βασιλειάδης (Ξάνθη), Μαλισόβας (Ιωάννινα), Καβαλάρης, Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανία), Μωυσιάδης (Θεσσαλονίκη), Χαρματζής (Θήβα)

1 γκολ: Βαρβούτης, Μέλιος, Δελβερούδης, Καρυώτης (Πιερία), Νικηφόρος, Γρηγορόπουλος (Κέρκυρα), Καλογήρου, Σάββα, Κυριάκος, Ιεροδιακόνου, Κουνές (Αμμόχωστος/Λάρνακα), Νικολαΐδης, Γκατζούβας, Κουρκούντας (Ημαθία), Δημητρίου, Ανδρέας, Πομόκας, Αριστείδου (Λεμεσός), Δόγιας, Τερζανίδης (Κοζάνη), Ρουμελιώτης, Γκέκας, Παπαδημητρίου, Κουτρούλιας (Θήβα), Γρεκίδης, Κεραμάρης, Αραμπατζής (Έβρος), Ραπτοτάσιος, Σίμος, Λουλές, Μπρισίμης, Παπαδάκος, Τάμπας (Τρίκαλα), Λαζέγκας, Σελεκίδης, Κεχαγιάς (Φλώρινα/Καστοριά), Νταλάκας (Ιωάννινα), Δελαπόρτας, Κούντρας, Γκλεζάκης, Ρόκος Απ., Νικολάου (Αιτωλοακαρνανία), Νίκου, Μπαρμπαγιάννης (Λάρισα), Δανακλίδης, Λαφαζάνης, Γουντσιώτης, Μουλτζάκης (Χαλκίδα), Ζαμπραΐλας, Τέγος (Καλαμπάκα), Γιανούτσος (Λαμία), Αλί Ρετβάν, Ευθυμίου, Γιολτζόγλου (Ξάνθη), Τσιτσάνης, Καλαμπούκας (Θεσσαλονίκη).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass