ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΡ

Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2019 16:57

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο διάσημος Γάλλος παράγοντας συνελήφθη από τις αρχές της χώρας του με κατηγορίες που αφορούν σε διαφθορά για την ανάθεση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. Να σημειωθεί πως ο Πλατινί έχει τιμωρηθεί από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA με τετραετή αποκλεισμό από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.


Ο Πλατινί καθαιρέθηκε από την προεδρία της UEFA λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής 1.7 εκατ. ευρώ από τον πρόεδρο -τότε- της FIFA, Σεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας.
Ο αποκλεισμός λήγει τον επόμενο Οκτώβριο. Ο πρώην πρόεδρος της UEFA και μεγάλη δόξα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου καταδικάστηκε μετά από εσωτερική έρευνα της FIFA για κατάχρηση εξουσίας, απιστία και σύγκρουση συμφερόντων. Αρχικά του επιβλήθηκε από την επιτροπή δεοντολογίας ποινή οκταετούς αποκλεισμού, η οποία μειώθηκε στα τέσσερα χρόνια από το CAS. Τώρα θα πρέπει να αποδείξει πως δεν εμπλέκεται σε χρηματισμό για την ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ.
Τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει έρευνα, μετά από καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η διοργάνωση στο Κατάρ, καθώς φέρεται να υπήρξε δωροδοκία μελών της FIFA. Ο Πλατινί ήταν στην οργανωτική επιτροπή της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας από το 2002 μέχρι την τιμωρία του.
Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο 63χρονος παράγοντας κατηγορείται πως χρηματίστηκε για να επηρεάσει ψήφους υπέρ της υποψηφιότητας της χώρας του Κόλπου, ενώ φέρεται να είχε συναντήσεις με τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ αρκετές φορές μέχρι και λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία για την ανάθεση της διόργανωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass