Μία Ολύμπια με τη λάμψη του παρελθόντος

*ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΥΛΙ ΑΝΤΟΝΕΦΣΚΙ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΟΛΩΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2019 22:10

Λάμψη από τις μεγάλες επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος του συλλόγου είχε η χθεσινή εκδήλωση στο κλειστό της Νεάπολης με αφορμή τη λήξη της φετινής περιόδου για τις ακαδημίες της Ολύμπια.

Ο σύλλογος γιόρτασε παράλληλα τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή του και η παρουσία δύο ανθρώπων που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην ομάδα, έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα. Ο λόγος για τον τεχνικό Γιώργο Μπαρτζώκα, που συνέδεσε το όνομά του με την παρουσία των «οράνιε» για δύο συνεχόμενες χρονιές στα play-off της Α1 Εθνικής και τη συμμετοχή τους για πρώτη και μοναδική φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση το EuroCup, αλλά και για τον Ντούλι Αντονέφσκι που διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος για 15 χρόνια και συνέβαλε τα μέγιστα στις επιτυχίες του αγωνιστικού τμήματος τα χρόνια που μεσουρανούσε.

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα η συγκίνηση ήταν μεγάλη αφού όπως είπε «μπορεί μετά την Ολύμπια να δούλεψα σε υψηλότερο επίπεδο, αλλά είμαι πάντα συναισθηματικά δεμένος με την Ολύμπια. Όταν μου είπε ο Γιώργος Μαλάκος για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δέχθηκα με μεγάλη μου χαρά να παραστώ και μάλιστα ήρθα κατευθείαν από τη Βαρκελώνη όπου διαμένω. Θήτευσα τρία χρόνια στην Ολύμπια. Ήταν τα πρώτα μου σαν head coach στην Α1 και πάντα λέω ότι η Ολύμπια είναι η αγαπημένη μου ομάδα, με την έννοια ότι εργάστηκα περισσότερα χρόνια από κάθε άλλη ομάδα. Είχα δεθεί με την πόλη, την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της ομάδας» κατέληξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Έντονα συγκινημένος και ο Ντούλι Αντονέφσκι που δήλωσε πως «πρέπει όλοι να παλέψουμε για να γίνει η Ολύμπια όπως ήταν πριν. Ήμουνα από την αρχή στην Ολύμπια, από τα πρώτα βήματα. Τώρα βοηθώ σε επίπεδο ακαδημιών».

Γ. ΜΑΛΑΚΟΣ: «Η ΙΣΤΟΡΙΑ

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ»

Την πεποίθηση ότι η Ολύμπια θα επιστρέψει στο προσκήνιο εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Μαλάκος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται».

«Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή γιατί πρώτον η ομάδα γιορτάζει τα 40 χρόνια ιστορίας της και δεύτερον είναι η τελετή λήξης των ακαδημιών. Υλοποιείται μία πολύ σημαντική συμφωνία, η ενοποίηση με τον Προμηθέα και πλέον η Ολύμπια αριθμεί 200 και πλέον παιδιά στο μπάσκετ» υπογράμμισε ο κ. Μαλάκος και πρόσθεσε:

«Είναι τεράστια τιμή η παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενός ανθρώπου που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην πορεία της ομάδας και τον ευχαριστούμε, όπως επίσης και τον κ. Αντονόφσκι που συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια στην ομάδα μας.

Για μένα προσωπικά είναι μία στιγμή χαράς και συγκίνησης. Στα 40 χρόνια ιστορίας υπάρχουν χαρές, στενοχώριες, κόποι, θυσίες, αγώνες. Η Ολύμπια πάντα έπαιρνε το φερ πλέι και για μας αυτό είναι το βασικό. Θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν καλοί άνθρωποι, να γίνουν καλοί αθλητές και στο μέλλον να γίνουν και πρωταθλητές.

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον, πρώτα να έχουμε υγεία. Η ιστορία επαναλαμβάνεται».

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σε ό,τι αφορά στην εκδήλωση η οποία έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, πέραν του αγωνιστικού, ο σύλλογος τίμησε ανθρώπους, η προσφορά των οποίων ήταν ιδιαίτερα σημαντική στην ομάδα. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι προπονητές Ντούλι Αντονέφσκι και Γιώργος Μπαρτζώκας, ο ιδρυτής της Ολύμπια και πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Δημήτρης Ντούγκος και ο πρόεδρος της Ολύμπια Γιώργος Μαλάκος.

Επίσης βραβεύθηκαν ο μεγάλος χορηγός της Ολύμπια, οι ομάδες και οι αθλητές που νίκησαν στο εσωτερικό τουρνουά και στις ασκήσεις επιδεξιότητας ανά ηλικιακή κατηγορία καθώς και οι αθλητές που πρώτευσαν στις παρουσίες των προπονήσεων καθ’ όλη τη σεζόν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλην των προαναφερθέντων ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αναστασίου, ο σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του δημάρχου Λαρισαίων και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αλεξούλης, ο προϊστάμενος Τμήματος Αθλητισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταύρος Χατζηλάκος (παρέλαβε την τιμητική πλακέτα για λογαριασμό του κ. Ντούγκου που απουσίαζε), ο διευθυντής του ΕΑΚΛ Δημήτρης Μακρίδης κ.ά.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass