×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/232743

AutoMoto

Παράθυρο αισιοδοξίας για την υγεία του Σουμάχερ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2019 15:02

Μία δήλωση του Bernie Ecclestone κάνει τον γύρο του κόσμου και αφήνει παράθυρο αισιοδοξίας για την πορεία της υγείας του Michael Schumacher. Καθώς από την πλευρά της οικογένειας του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή υπάρχει απόλυτη σιγή σχετικά με την κατάστασή του, πεντέμισι χρόνια μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις, τα ΜΜΕ κυνηγούν διακαώς νέα σχετικά με τον Γερμανό.

Κι αυτή τη φορά, έχουμε να κάνουμε με τις δηλώσεις του πρώην κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, που μπορούν να ερμηνευτούν ποικιλότροπος. Δηλώσεις που έγιναν σε παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Schumacher» που θα κυκλοφορήσει στις 5 Δεκεμβρίου του 2019. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε για τον θρύλο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο 88χρονος απάντησε: «Δεν είναι μαζί μας αυτή τη στιγμή. Όμως όταν θα είναι καλύτερα, θα απαντήσει όλες τις ερωτήσεις σας». Χωρίς ο Βρετανός να πει κάτι συγκεκριμένο, τα λόγια του αφήνουν να εννοηθεί πως η πορεία της αποθεραπείας του είναι τέτοια που ίσως να αλλάξει τα έως τώρα δεδομένα. Ωστόσο, όπως πάντα, δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο τίποτα που δεν προέρχεται από την οικογένεια Schumacher και την εκπρόσωπό της, Sabine Kehm.

 

Isle of Man TT: Μετρά θύματα…

2

Δυστυχώς για μία ακόμα χρονιά «έφυγε» ένας από τους αναβάτες που συμμετέχουν στον θρυλικό αγώνα μοτοσικλετών TT Isle of Man. Πρόκειται για μία σειρά αγώνων που διεξάγονται στο μικρό, γραφικό νησί της Ιρλανδικής θάλασσας. Μία ωδή στην παράνοια, καθώς οι συμμετέχοντες οργώνουν το νησί με τρομακτικές ταχύτητες, τέτοιες που ακόμα και ένα λάθος ή μία ένα μηχανικό πρόβλημα, μπορεί να αποβεί μοιραίο.

 Αυτό συνέβη στον εναρκτήριο αγώνα Superbikes με τον Daley Mathison που έχασε τη ζωή του σε ατύχημα που έλαβε χώρα στον τρίτο γύρο της μήκους 37.73 μιλίων διαδρομή. Συγκεκριμένα στη στροφή Snugborough που βρίσκεται δύο μίλια μετά την έναρξη του γύρου. Ο Βρετανός αναβάτης ήταν 27 ετών αλλά είχε ήδη αρκετή εμπειρία στο νησί, έχοντας κάνει ντεμπούτο στο Manx Grand Prix το 2013. Συνολικά έτρεξε σε 19 αγώνες του TT, με 14 τερματισμούς και τρία βάθρα. Η σύζυγός του, Natalie, τον αποχαιρέτησε με συγκινητικό μήνυμα. Η απώλεια του Mathison ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στο TT Isle of Man στους 150.

 

WRC: Μάχες τίτλου

3 9 6 2019

4 3 9 6 2019

O Ott Tanak πανηγύρισε και στο Ράλι Πορτογαλίας, το τελικό αποτέλεσμα του οποίου έφερε ακόμα πιο κοντά τους τρεις βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Όπως και πέρυσι, το θρόνο διεκδικούν ο νυν πρωταθλητής Sebastien Ogier της Citroen, o Tanak εκπροσωπώντας την Toyota Gazoo Racing και ο Thierry Neuville της Hyundai Motorsport.

Μετά λοιπόν και τον έβδομο γύρο της φετινής σεζόν του WRC, ο Ogier παραμένει στην κορυφή, με προβάδισμα μόλις δύο πόντων από τον Tanak. Ωστόσο, αυτό είναι -όσο παράξενο κι αν φανεί σε κάποιους- επιλογή του Εσθονού. Βλέπετε αποφάσισε στο φινάλε της Power Stage στην Πορτογαλία, να κόψει ρυθμό ώστε να αφήσει την πρωτιά εκεί στον Ogier.

Με τους παραπάνω βαθμούς που πήρε, ο Γάλλος παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας και έτσι θα αναγκαστεί να βγαίνει πρώτος στις σκληρές ειδικές διαδρομές του επόμενου ράλι, στη Σαρδηνία. Κίνηση… στρατηγικής λοιπόν, που θα δούμε αν θα βγει στην Toyota.

Όσο για τον Neuville, έδειξε ανεπηρέαστος από το ατύχημα στη Χιλή και τερματίζοντας δεύτερος, βρέθηκε μόλις δέκα πόντους πίσω από την κορυφή. Όλα λοιπόν είναι ανοιχτά!

Στους κατασκευαστές η Hyundai διατηρεί τα ηνία, παρότι μέχρι τα μισά της μάχης στην Πορτογαλία φαινόταν πως αυτό θα άλλαζε, μιας και η Toyota ήταν στο 1-2-3. Τίποτα όμως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο μέχρι να ολοκληρωθεί και το τελευταίο χιλιόμετρο. Έτσι η Hyundai παρέμεινε μπροστά, με προβάδισμα 20 πόντων.

 

Στην πίστα των Σερρών σήμερα

το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας

Η αγωνιστική χρονιά του 2019 στην ταχύτητα συνεχίζεται με τον διπλό αγώνα των Σερρών, με τον 2ο και 3ο αγώνα της χρονιάς που διοργανώνει η ΛΑΜΣ στην πίστα των Σερρών, στη μοναδική κατ’ ουσία πίστα στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη και ασφαλέστερη που έχουμε. Η πίστα των Σερρών είναι από τις αγαπημένες πίστες σχεδόν όλων των αναβατών, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, αφού είναι η πίστα που σε βάζει πραγματικά μέσα στο κλίμα που επικρατεί και στον υπόλοιπο κόσμο! Στη μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE βλέπουμε τους Δημήτρη Παπαγγέλου, Μιχάλη Κουτσουμπού, Σωτήρη Μπεγνή, Λευτέρη Πίππου, Σάκη Συνιώρη και Φώτη Τσαλίκη, κτλ. Στη Μεγάλη κατηγορία θα έχουμε στον διπλό αγώνα, 2 Kawasaki ZX 10R, 4 Honda CBR 1000RR, και 2 Yamaha. Στη SUPERSPORT η κατηγορία με τον υψηλότερο συναγωνισμό θα έχει πολύ ενδιαφέρον, και έτσι στην σχάρα εκκίνησης θα δούμε και πάλι τους κορυφαίους της κατηγορίας. Στον διπλό αγώνα θα δούμε τον νικητή του 1ου αγώνα, Δημήτρη Καρακώστα, τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας, Σταύρο Τριντή, τους δύο οδηγούς από το όμορφο νησί της Κρήτης, Τάσο Σκυριανόγλου και Άγγελο Ζινευράκη, τον Αλεξ Παπαγεωργίου, τον Γιάννη Τζωρτζόπουλο, τον Βασίλη Ευθυμίου και τον Μενέλαο Κοντογιάννη, ενώ η νέα συμμετοχή για φέτος είναι αυτή του Δημήτρη Τσακαλάκη και του Στέφανου Δέσκα που είναι δηλωμένος μόνο για τον 3ο αγώνα! Στη μεσαία κατηγορία θα τρέξουν μέχρι στιγμής βάσει των συμμετοχών, 4 YAMAHA R6 600 , 4 HONDA CBR 600 και 1 MV Agusta F3 675Ενώ έχουμε και τις πολύ ενδιαφέρον κατηγορίες όπως η ΝΕΩΝ η OPEN και η ss300.

Μία εκδρομή στις Σέρρες σήμερα θα άξιζε για το συναρπαστικό αυτό θέαμα.

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ *

ΝΕΩΝ 11:00

OPEN 11:45

RACING-SS 300       12:45

SUPERSPORT         13:45

SUPERBIKES           14:45

------------------------Οδηγός------------------------

Gallery άρθρου

{gallery}232743{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass