Συστήνεται νέα Επιτροπή Κυπέλλου στην ΕΠΣΛ

* ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ * ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2019 16:35

Στη σύσταση μιας νέας επιτροπής, της Επιτροπής Κυπέλλου προχωρά η ΕΠΣΛ, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μέχρι και φέτος αρμόδια για τη διοργάνωση του Κυπέλλου ήταν η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, ωστόσο από τη νέα σεζόν αυτό θα αλλάξει, καθώς η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου θα χωριστεί σε δύο επιτροπές, την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και την Επιτροπή Κυπέλλου. Στόχος της διοίκησης της ΕΠΣΛ είναι η αναβάθμιση του θεσμού του Κυπέλλου που ειδικά φέτος μετά τη μεγάλη επιτυχία με την οποία στέφθηκε (διεξαγωγή διπλών ημιτελικών, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στον τελικό της Φιλιππούπολης, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ κ. Γραμμένου) έδειξε ότι υπάρχουν τα περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση. Παράλληλα, όπως επισημαίνουν κύκλοι της Αδριανού, με τη διάσπαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου και τη σύσταση δύο νέων επιτροπών θα κατανεμηθούν αρμοδιότητες σε περισσότερα μέλη του Δ.Σ. και θα μοιραστεί ο όγκος δουλειάς.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ Γ.Σ.

Η Γενική Συνέλευση του Αυγούστου αναμένεται να είναι καταστατική, καθώς το Δ.Σ. της Ένωσης θέλει να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού της ΕΠΣΛ. Μεταξύ άλλων στις προθέσεις της διοίκησης της Ένωσης είναι να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης από τον Αύγουστο στον Ιούνιο. Δηλαδή η τακτική Γ.Σ. να διεξάγεται αμέσως μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να αποτιμάται το έργο της διοίκησης, να επισημαίνονται τα όποια αρνητικά αλλά και θετικά στοιχεία της αγωνιστικής δράσης της περιόδου και παράλληλα να αποφασίζονται οι όποιες αλλαγές για την επόμενη σεζόν. Αλλαγές επίσης θα γίνουν και στην εκλογική διαδικασία και στον τρόπο ανάδειξης του Δ.Σ. προκειμένου να αποφευχθούν περιπέτειες και ανωμαλίες, όπως συνέβη το καλοκαίρι του 2017.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Μπορεί η περίοδος του καλοκαιριού να είναι κατά κανόνα περίοδος ξεκούρασης, ωστόσο το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ εξετάζει τρόπο για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων με μία ακόμα λαχειοφόρο, η κλήρωση της οποίας θα γίνει με την έναρξη των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου. Συγκεκριμένα, επειδή τα δύο μεγάλα δώρα της φετινής λαχειοφόρου, το αυτοκίνητο και το μηχανάκι, δεν κερδήθηκαν, η διοίκηση της ΕΠΣΛ σκέφτεται να προχωρήσει σε επακατανομή λαχνών στα σωματεία και να διεξάγει νέα κλήρωση στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Τα έσοδα από την πώληση των λαχνών θα μπουν στο ταμείο των σωματείων σαν μία επιπλέον οικονομική ενίσχυση.

ΟΙ ΕΝΩΣΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΕΣ

Σε ό,τι αφορά στους δύο Ενωσιακούς τεχνικούς, Δημήτρη Τσέτσιλα και Νίκο Φώλλα, αναμένεται η έκθεση της Τεχνικής Επιτροπής για το αν θα συνεχίσουν τη θητεία τους στις Μικτές ομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της αρμόδιας Επιτροπής αναμένεται να είναι θετική ως προς την ανανέωση της συνεργασίας, καθώς το έργο των δύο προπονητών που αντανακλά την πορεία των Μικτών στα φετινά πρωταθλήματα κρίθηκε ικανοποιητικό. Όπως επισημαίνουν κύκλοι της ΕΠΣΛ, οι συχνές αλλαγές Ενωσιακών προπονητών ίσως δημιουργούν προβλήματα, υπό την έννοια ότι διακόπτεται η συνέχεια στο προπονητικό πλάνο και κατ’ επέκταση δεν δίνεται ο απαιτούμενος χρόνος στους εκάστοτε προπονητές να παρακολουθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τους ποδοσφαιριστές και να αξιολογούν σε βάθος τις ικανότητές τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass