«Είχαμε συγκεκριμένο πλάνο και το τηρήσαμε»

*Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ Δ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΠΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΗΣ Α1 ΕΠΣΛ *Δ. ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΦΚΑΣ: «ΉΤΑΝ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ»

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 22:05

Σ’ ένα άκρως ανταγωνιστικό και απαιτητικό πρωτάθλημα, όπως αποδείχθηκε το φετινό στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία, ο ΠΑΟΛ Αβέρωφ ήταν ο μεγάλος νικητής κόβοντας πρώτος το νήμα του τερματισμού.

Με 19 νίκες 8 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 30 συνολικά αγώνες η ομάδα του Δημήτρη Κουκουλιάφκα κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν και πλέον καταστρώνει τα σχέδιά της για την μεγάλη τοπική κατηγορία στην οποία επιστρέφει μετά από τρία χρόνια.

Ήταν μία σημαντική επιτυχία για τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ που τα τελευταία δύο χρόνια έκανε πορεία πρωταθλητισμού στην Α1 ΕΠΣΛ, ακολουθώντας πιστά ένα συγκεκριμένο πλάνο, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα νέα παιδιά και ειδικότερα στα παιδιά της ακαδημίας του συλλόγου.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΟΛ Αβέρωφ, Δημήτρης Ελευθέρογλου «τα τελευταία χρόνια ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο που είχαμε καταστρώσει σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα παιδιά των ακαδημιών. Γι' αυτό η ομάδα μας τα τελευταία χρόνια ήταν νεανική, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Στηρίξαμε τα νέα παιδιά και δώσαμε ευκαιρίες. Όμως το πιο κρίσιμο σημείο για μας ήταν να αντέξουν ψυχολογικά αυτά τα νέα παιδιά που αποτελούσαν την πλειοψηφία των παικτών της ανδρικής ομάδας. Ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και όταν στηρίζεσαι σε ποδοσφαιριστές 16-17 ετών πρέπει να τους στηρίξεις για να μπορέσουν να αντέξουν την πίεση του πρωταθλητισμού.

Το καταφέραμε και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Επιδείξαμε ηρεμία, ως διοίκηση ήμασταν πάντα κοντά στα παιδιά, τους δείξαμε ότι τους εμπιστευόμαστε και είχαμε οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια. Ακόμα κι όταν η ομάδα είχε υποχωρήσει από την κορυφή δεν μας έπιασε πανικός και δεν παρεμβήκαμε στο έργο κανενός. Αφήσαμε τον προπονητή να συνεχίσει απερίσπαστος το έργο του» είπε ο κ. Ελευθέρογλου και πρόσθεσε:

«Από δω και πέρα μας περιμένουν ακόμα πιο δύσκολα πράγματα. Η νέα κατηγορία είναι ακόμα πιο απαιτητική. Στόχος μας είναι να επενδύσουμε σ’ αυτά τα παιδιά που τα τελευταία δύο χρόνια συνέβαλαν στην άνοδο της ομάδας και παράλληλα απέκτησαν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στη νέα κατηγορία.

Η πρώτη μας κίνηση είναι να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας με τον προπονητή Δημήτρη Κουκουλιάφκα και κατ’ επέκταση να διατηρήσουμε τον βασικό κορμό της ομάδας. Προσθήκες θα γίνουν, αλλά στον βαθμό που χρειάζεται. Όπως είπα θέλουμε να επενδύσουμε στα νέα παιδιά».

ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ

Σύμφωνα με τον προπονητή του Αβέρωφ, Δημήτρη Κουκουλιάφκα η κατάκτηση του τίτλου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς όπως υποστήριξε «το φετινό πρωτάθλημα ήταν το δυσκολότερο των τελευταίων ετών».

«Ήταν το πιο ανατρεπτικό πρωτάθλημα. Το ενδιαφέρον κράτησε μέχρι το τέλος. Όλα κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική. Κανένας δεν ήταν σίγουρος για το ποιος θα ήταν ο πρωταθλητής, αφού κανένας δεν μπορούσε να πάρει διαφορά. Είχαμε μεγάλο ανταγωνιστή την Αμπελιά, στο παιχνίδι μέσα ήταν και τα Βούναινα, στη συνέχεια υποχώρησαν και ανέβηκε το Μαυροβούνι. Τελικά εμείς ήμασταν οι πρωταθλητές και γι αυτό είμαστε χαρούμενοι» σχολίασε ο Δημήτρης Κουκουλιάφκας και πρόσθεσε:

«Έπρεπε να «παντρέψουμε» τα νέα παιδιά με την εμπειρία και να δώσουμε το δικό μας στιλ. Η αγάπη, ο ζήλος που επέδειξαν οι παίκτες μας σε συνάρτηση με το ότι προσπαθήσαμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που κάναμε στις προπονήσεις ήταν πιστεύω το μυστικό της επιτυχίας.

Πλέον οι δυσκολίες γίνονται ακόμα πιο μεγάλες. Η νέα κατηγορία είναι πιο απαιτητική. Είναι θετικό όμως ότι έχουμε νέα παιδιά στο ρόστερ μας. Η ομάδα χτίζει το μέλλον της. Άλλωστε αυτή είναι η φιλοσοφία μας» κατέληξε ο τεχνικός του ΠΑΟΛ Αβέρωφ.

Πρώτος σκόρερ ο Στέφανος Πρισακάρου

Ο Στέφανος Πρισακάρου είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής Α1 ΕΠΣΛ. Ο παίκτης του Προμηθέα με τα επτά από τα οκτώ γκολ που πέτυχε στο 8-3 της ομάδας του στο γήπεδο Μεσοχωρίου επί της τοπικής Ελπίδας έφτασε τα 31 τέρματα, ένα περισσότερο από τον Δάσσιο του Ατρομήτου Αγ. Αναργύρων. Την τρίτη θέση με 25 γκολ κατέλαβε ο Τζατζάκης των Βουναίνων. Συνοπτικά οι τρεις πρώτες θέσεις:

31 γκολ: Πρισακάρου (Προμηθέας)

30 γκολ: Δάσσιος (Άγ. Ανάργυροι)

25 γκολ: Τζατζάκης (Βούναινα).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass