Αθλητική γιορτή στο Κηποθέατρο

*ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΠΑΙΖΩ-ΓΥΜΝΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ»

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2019 16:44

Αθλητική γιορτή αύριο Σάββατο στο Κηποθέατρο με τίτλο «Παίζω -γυμνάζομαι στο Αλκαζάρ» (Κηποθέατρο), που για δεύτερη χρονιά διοργανώνει το Αθλητικό τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων. Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε γυναίκες και παιδιά.

Για την εκδήλωση δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου όπου μίλησαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα θέματα αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος, ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος Στυλιανός Τσίρκας και οι καθηγητές φυσικής αγωγής μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ «Αθλοτεχνίες» Σταυρούλα Λαδοπούλου και Λίντα Παυλοπούλου.

Ο Γιώργος Κωσταρόπουλος είπε ότι στόχος αυτών των εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων είναι να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την άθληση ειδικά τα παιδιά και τις γυναίκες, ενώ ευχαρίστησε και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και τον πρόεδρο Ηλία Καφφέ για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση με το «Kids’ Athletics»(το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασικό αθλητισμό).

Τόνισε ότι περιμένει καιρού επιτρέποντος το Κηποθέατρο του Αλκαζάρ να γεμίσει από κόσμο και να στείλει ένα μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι για όλους και κοινωνική υπόθεση.

Επίσης ο κ. Κωσταρόπουλος μίλησε για την κοινωνικότητα, την υγεία και τη φυσική κατάσταση αλλά και τη χαλάρωση που χρειάζονται οι γυναίκες στο συνολικά επιβαρημένο καθημερινό πρόγραμμα της ζωής τους.

Ο κ. Τσίρκας δήλωσε ότι η αθλητική εκδήλωση «Παίζω -γυμνάζομαι στο Αλκαζάρ» έρχεται με το κλείσιμο την αθλητικών προγραμμάτων που εφαρμόζει ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο του μαζικού αθλητισμού. Δίνει πρόταση διεξόδου στους Λαρισαίους πολίτες για να μετέχουν στις αθλητικές του δράσεις».

Η Σταυρούλα Λαδοπούλου υπεύθυνη για το πρόγραμμα «Άθληση και γυναίκα» τόνισε ότι η αθλητική εκδήλωση δίνει την ευκαιρία στις γυναίκες να γυμναστούν στην ύπαιθρο. Είπε χαρακτηριστικά ότι «με ένα στρωματάκι και ελάχιστα όργανα (στη δική μας περίπτωση το Σάββατο θα χρησιμοποιήσουμε ένα λάστιχο μόνο) θα εκτελέσουμε ένα 45λεπτο πρόγραμμα μεσαίας έντασης και ευκολίας έτσι ώστε γυναίκες κάθε ηλικίας να μπορούν να το ακολουθήσουν και να το ευχαριστηθούν».

Με τη σειρά της η Λίντα Παυλοπούλου υπεύθυνη των Ακαδημιών, ενημέρωσε ότι στην εκδήλωση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν σε εξωτερικό χώρο μέσω παλιών παραδοσιακών παιχνιδιών, όπως είναι οι τσουβαλοδρομίες, η διελκυστίνδα, στόχος κ.α. , δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία, γι' αυτό καλούμε όλα τα παιδιά να φορέσουν αθλητικά ρούχα και να έρθουν να παίξουν και να γυμναστούν μαζί μας».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 11.00-13.00

ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

Οι γυναίκες θα γυμναστούν στη φύση με την καθοδήγηση των γυμναστών μας. Να έχετε μαζί σας στρώμα γυμναστικής και λάστιχο.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με παραδοσιακά παιδαγωγικά παιχνίδια όπως τσουβαλοδρομίες, διελκυστίνδα, μπόουλινγκ, παιχνίδια στόχου, κλεμμένος θησαυρός κ.α.

ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Επίσης με το ποδήλατό του όποιος θέλει κάνει ποδηλατοβόλτα μέσα στη φύση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass