Τελικός μόνο για... Άγγλους

ΚΑΙ ΣΤΟ EUROPA LEAGUE

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2019 15:49

Η απόλυτη κυριαρχία των αγγλικών ομάδων στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις σφραγίστηκε μετά τα μεσάνυχτα, με την πρόκριση και της Τσέλσι στον τελικό του Europa League.

Μετά το Λίβερπουλ - Τότεναμ στο Τσάμπιονς Λιγκ, λοιπόν, οι «μπλε» θα διεκδικήσουν την Κούπα ενάντια στην Άρσεναλ, αφού κέρδισαν με 4-3 στα πέναλτι (1-1 καν. διάρκεια και παράταση) την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον μεταξύ τους επαναληπτικό ημιτελικό στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η κανονική διάρκεια βρήκε τους δύο αντιπάλους στο 1-1, με τον Λόφτους-Τσικ να ανοίγει το σκορ στο 28ο λεπτό, για να ισοφαρίσει ο Γιόβιτς στο 49'. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, δεν άλλαξε κάτι και στη διαδικασία των πέναλτι ο Κέπα σταμάτησε τις εκτελέσεις των Χιντερέγκερ και Πασιένσια, ενώ από πλευράς Λονδρέζων δεν τα είχε καταφέρει ο Αθπιλικουέτα ενάντια στον Τραπ. Το τελευταίο χτύπημα ανέλαβε ο Αζάρ, με τον Βέλγο άσο να ευστοχεί και να χαρίζει την πρόκριση στην Τσέλσι για τον τελικό της 29ης Μαΐου στο Μπακού. Επίσης, από την Τσέλσι ευστόχησαν οι Μπάρκλεϊ, Ζορζίνιο, Νταβίντ Λουΐζ, ενώ από την Αϊντραχτ οι Αλέρ, Γιόβιτς, Ντε Γκουζμάν. ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (73' Τζαπακόστα), Νταβίντ Λουίζ, Έμερσον, Λόφτους-Τσικ (86' Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Γουίλιαν (62' Πέδρο), Αζάρ, Ζιρού (96' Ιγκουαΐν). ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Φαλέτ, Χίντερεγκερ, Άμπραχαμ, Ντα Κόστα, Κόστιτς, Χασέμπε, Ρόντε (70' Ντε Γκουζμάν), Γκατσίνοβιτς (118' Πασιένσια), Ρέμπιτς (90' Αλέρ), Γιόβιτς. *Η Τσέλσι θα παίξει λοιπόν με την Άρσεναλ, η οποία επικράτησε και στο «Μεστάγια» της Βαλένθια με 4-2 (3-1 το πρώτο ματς), με τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σε εξαιρετική κατάσταση να πετυχαίνει χατ τρικ και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να παίζει σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι Ισπανοί, που είχαν χάσει με 3-1 στον πρώτο ημιτελικό, χάρηκαν για λίγο όταν προηγήθηκαν με τον Γκαμεϊρό στο 11', αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισε έξι λεπτά αργότερα και όλα τελείωσαν στο 50' με το γκολ του Λακαζέτ για το 1-2. Οι «νυχτερίδες» έφτασαν στο 2-2 με τον Γκαμεϊρό και πάλι στο 58', όμως ο Ομπαμεγιάνγκ δεν κρατιόταν, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα με τα τέρματα που σημείωσε στο 69ο και το 88ο λεπτό. Μετά το 2006 και την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League, οι «κανονιέρηδες» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν το πρώτο τους τρόπαιο μετά από 25 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1994, όταν είχαν κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων. ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Νέτο, Πιτσίνι (56' Σολέρ), Γκαράι, Γκαμπριέλ, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοσελέν, Γκέντες (71' Φεράν Τόρες), Ροντρίγκο (71' Μίνα), Γκαμεϊρό. ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (80' Γκεντουζί), Τζάκα, Κολάσινατς (70' Μουστάφι), Ομπαμεγιάνγκ, Οζίλ (62' Μχιταριάν), Λακαζέτ. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass