* Στο στόχαστρο ο Στεργίδης και αμυντικό χαφ από Αργεντινή * Κούγιας: «Λαμόγιο μάνατζερ πήγε να μας κάνει μεγάλο κακό» * Χωρίς εκπλήξεις η ανακοίνωση των νεαποκτηθέντων

Η ΑΕΛ θέλει τον Τάσο Βενέτη!

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2015 10:37

Του Σωτ. Κέλλα

«Τις επόμενες ημέρες ο προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς θα επιλέξει δύο ακόμη στόπερ, ένα αμυντικό χαφ, έναν επιτελικό μέσο κι έναν περιφερειακό κυνηγό, ώστε ο τελικός αριθμός των παικτών να μην υπερβαίνει τους 26». Αυτός ήταν ο επίλογος της χθεσινής ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΑΕΛ για τους ποδοσφαιριστές που θα έχει η ομάδα στη δύναμή της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Και ήδη (έγινε γνωστό) για τον ένα στόπερ που επιθυμεί και ο εκλεκτός είναι ο Λαρισαίος Τάσος Βενέτης που τα τελευταία έξι χρόνια αγωνίζεται στην Κέρκυρα(88 συμμετοχές, πέντε τέρματα) και αποτελεί υπόδειγμα ήθους και ποδοσφαιρικού χαρακτήρα.

Η επιστροφή του Τάσου Βενέτη για τρίτη φορά στην ΑΕΛ (μετά τις αγωνιστικές περιόδους 1997-1999, 2006-2008) θα εξαρτηθεί από την παραμονή η όχι της Κέρκυρας στη Σούπερ Λίγκα καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει εκκρεμότητα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για άκυρη μεταβίβαση των μετοχών της ομάδας.

Πάντως αν γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή του Τάσου Βενέτη, του πρώτου Λαρισαίου παίκτη που αγωνίσθηκε στο εξωτερικό (Νταντί Γιουνάιτεντ) θα μιλάμε για σημαντική ενίσχυση της ομάδας.

Από κει και πέρα για αμυντικό χαφ η λύση φαίνεται να έρχεται από την Αργεντινή ενώ υπάρχει και ένας Τσέχος στα υπόψη του τεχνικού επιτελείου.

Για τη θέση του επιτελικού μέσου θα περιμένουν την απάντηση του Σίλβα Κλέιτον στην πρόταση που του έγινε από τη λαρισινή ομάδα.

Τέλος για τη θέση του περιφερειακού κυνηγού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος είναι ο Λυμπέρης Στεργίδης που είναι 28 ετών, έχει ύψος 1,82 και αγωνιζόταν την περσινή χρονιά στην Παναχαϊκή (ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη Νίκη Πολυγύρου).

Πάντως δεν υπάρχει ιδιαίτερη βιασύνη για μεταγραφικές κινήσεις αφού στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα έχει νέους παίκτες, φιλόδοξους σε συνδυασμό με την εμπειρία ορισμένων.

Στο μεταξύ χθες από τη Μύκονο ο κ. Κούγιας μίλησε για λαμόγιο μάνατζερ που πήγε να φέρει στην ομάδα έναν παίκτη τραυματία την περσινή χρονιά και έναν άλλο που σε άλλη θέση δηλώθηκε ότι έπαιζε και σε άλλη αγωνιζόταν. Πάντως ο ίδιος δείχνει αυτή τη στιγμή να βάζει δικούς του ανθρώπους για να αξιολογούν τις προτάσεις που δέχεται από τους διάφορους μάνατζερ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Η ανακοίνωση για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας που εξέδωσε χθες η ΠΑΕ είχε τρία σκέλη. Το πρώτο αφορούσε στους νεαποκτηθέντες που δεν είχαν ανακοινωθεί, το δεύτερο αυτούς που ανακοινώθηκαν και το τρίτο όσους έμειναν από τη περσινή αγωνιστική περίοδο.

Δεν υπήρχε καμία έκπληξη και ουσιαστικά επιβεβαίωσε όσα γνωρίζαμε με τη μορφή διαρροών. Πάντως στον κατάλογο υπάρχουν δυο ονόματα, του Μπόγιοβιτς και του Λύρα που είναι με εκκρεμότητες. Για τον μεν Μπόγιοβιτς δεν υπάρχει τελική οικονομική συμφωνία ενώ ο παίκτης έχει και ένα πρόβλημα εισόδου στη χώρα, ενώ ο Λύρας θα περάσει από το «μικροσκόπιο» του προπονητή και αν πείσει θα παραμείνει και τη νέα αγωνιστική περίοδο (πάντως πέρυσι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στα πλέι οφ).

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση των εξής παικτών:

1. Ιωάννης Μασούρας, 18 ετών, αγωνίζεται ως δεξιός μπακ και δεξιός περιφερειακός, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, με συμβόλαιο 3 ετών.

2. Εμμανουήλ Νικολακάκης, 24 ετών, αγωνίζεται ως δεξιός μπακ, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ΠΑΕ Λεβαδειακός, με συμβόλαιο 3 ετών.

3. Εμμανουήλ Μονιάκης, 26 ετών, αγωνίζεται ως αριστερό μπακ, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ΠΑΕ ΟΦΗ, με συμβόλαιο 3 ετών.

4. Χρήστος Κοντοχρήστος, 24 ετών, αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, με συμβόλαιο 3 ετών.

5. Χαράλαμπος Οικονομόπουλος, 24 ετών, αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ΠΑΕ Χανιά, με συμβόλαιο 3 ετών.

6. Νικόλαος Αναστασόπουλος, 22 ετών, αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, με συμβόλαιο 3 ετών.

7. Γκέρντι Χοτζάλι, 18, ετών, αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος, αρχηγός της Εθνικής Αλβανίας U20, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, με συμβόλαιο 3 ετών.

8. Γεώργιος Μπουντόπουλος, 24 ετών, αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ΠΑΕ Παναχαϊκή με συμβόλαιο 3 ετών.

9. Εμμανουήλ Ροβίθης, 22 ετών, αγωνίζεται ως περιφερειακός κυνηγός, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ΠΑΕ ΟΦΗ, με συμβόλαιο 3 ετών.

10. Οσμάν Πάτο, 23 ετών, αγωνίζεται ως περιφερειακός κυνηγός, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας, με συμβόλαιο 3 ετών.

11. Δημήτρης Καπός, 22 ετών, αγωνίζεται ως σέντερ φόρ, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στον Οπούντιο Μαρτίνου, με συμβόλαιο 3 ετών.

Στο δυναμικό της ΠΑΕ ΑΕΛ ανήκουν επίσης οι:

1. Ζαχαρίας Καβουσάκης, 26 ετών, αγωνίζεται ως τερματοφύλακας, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ΠΑΕ Εργοτέλης, με συμβόλαιο 2 ετών.

2. Γεννάδιος Ξενοδόχοβ, 27 ετών, αγωνίζεται ως τερματοφύλακας, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ΠΑΕ Ζάκυνθος, με συμβόλαιο 3 ετών.

3. Δημήτριος Κομεσίδης, 27 ετών, αγωνίζεται ως σέντερ μπακ, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ΠΑΕ Ξάνθη, με συμβόλαιο 2 ετών.

4. Άγγελος Βέρτζος, 32 ετών, αγωνίζεται ως σέντερ μπακ, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην ΠΑΕ Βέροια, με συμβόλαιο 2 ετών.

5. Τζόελ Τσιμπάμπα, 27 ετών, αγωνίζεται ως σέντερ φορ, την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στη δανέζικη FC Vestsjælland, με συμβόλαιο 2 ετών.

Από την περσινή χρονιά παραμένουν οι:

1. Δημήτρης Πατσιογεώργος, 21 ετών, αγωνίζεται ως τερματοφύλακας και έχει συμβόλαιο για άλλα 2 έτη.

2. Κωνσταντίνος Μπανούσης, 27 ετών, αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ και έχει συμβόλαιο για άλλα 2 έτη.

3. Γεώργιος Λύρας, 21 ετών, αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και έχει συμβόλαιο για ακόμη 1 έτος

4. Μίλαν Μπόγιοβιτς, 28 ετών, αγωνίζεται ως σέντερ φορ και έχει συμβόλαιο για ακόμη 1 έτος.

Το μέχρι σήμερα ρόστερ της ομάδας μας διαμορφώνεται στον αριθμό των 20 παικτών. Τις επόμενες ημέρες ο προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς θα επιλέξει δύο ακόμη στόπερ, ένα αμυντικό χαφ, έναν επιτελικό μέσο κι έναν περιφερειακό κυνηγό, ώστε ο τελικός αριθμός των παικτών να μην υπερβαίνει τους 26".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass