Κρίμα για την ΑΕΛ

*ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΜΕ 1-0 ΚΑΙ ΜΠΛΕΧΤΗΚΕ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ *ΔΟΚΑΡΙ ΕΙΧΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΓΚΟΪΚΟΒΙΤΣ * ΧΑΝΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΑΤΙΟΝ - ΜΙΛΟΣΑΒΛΙΕΒΙΤΣ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2019 22:05

Η ΑΕΛ έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια χθες στη Νέα Σμύρνη, κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Πανιώνιο ή για να ακριβολογούμε τον Γάλλο τερματοφύλακα των αντιπάλων Ζερεμί Μαλέρμπ, με αποτέλεσμα να χάσει με 1-0 και να μπλεχτεί σε νέες βαθμολογικές περιπέτειες.

Βέβαια έχει μια διαφορά τεσσάρων βαθμών από τα Γιάννενα (μπαράζ παραμονής) και πέντε από τον απευθείας υποβιβασμό (ΟΦΗ), έχει σωθεί αν δεν ισχύσει η αναδιάρθρωση αλλά για να μην έχει αγωνία χρειάζεται δύο πόντους ακόμα (υπό προϋποθέσεις και τρεις) στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Ολυμπιακό (εντός) που είναι βαθμολογικά αδιάφοροι.

Από την άλλη, χθες ο Πανιώνιος πανηγύρισε την παραμονή παίρνοντας αυτή τη νίκη που δεν άξιζε αλλά μια στιγμή αδράνειας των στόπερ της ΑΕΛ ήταν αρκετή για να κάνει ο Μαξίμοβιτς στο 17, το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΑΕΛ πάντως δεν έχασε μόνο το παιχνίδι αλλά και τον Φατιόν με τον Μιλοσάβλιεβιτς για δύο αγωνιστικές λόγω καρτών. Σίγουρα δεν μπορεί να έχει εφησυχασμό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και πρέπει να προσέξει σημαντικά τα επόμενα παιχνίδια ανεξάρτητα του ότι οι διώκτες της έχουν μεταξύ τους αγώνες.

Πάντως έχει την τύχη στα χέρια της και μπορεί με απόδοση σαν αυτή του χθεσινού να πάρει αρκετούς βαθμούς. Και να μην έχει αντίπαλο και το… δοκάρι που σημάδεψε στον χθεσινό αγώνα ο Γκοΐκοβιτς στο 29.

Ειδικά ο Ζίφκοβιτς με τον Μιλοσάβλεβιτς έκαναν πολύ μεγάλο παιχνίδι ενώ η προσαρμογή του Σικάφκα είναι ιδανική αλλά πρέπει να κάνει τις ευκαιρίες γκολ.

Της ΑΕΛ της αρέσουν, όπως φαίνεται, τα δύσκολα ενώ θα πρέπει στη συνέχεια να λάβει υπ' όψιν της ότι οι άσχημες γι’ αυτήν διαιτησίες είναι κανόνας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους Μόρα, Γκοΐκοβιτς, Μπράλιτς, και πιο μπροστά τους: Μπέρτο(δεξιά), Σετσέροβιτς, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίφκοβιτς(αριστερά) και στην επίθεση τους Σικάφκα, Νούνιτς.

Ο προπονητής του Πανιωνίου Άκης Μάντζιος αγωνίσθηκε με τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω απο τα δοκάρια τον Μαλέρμπ, στη άμυνα τους: Μασούρα(δεξιά), Σταυρόπουλο, Ντομίνγκες, Σαραμαντά(αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Μανιάτη, Κόρμπο, Μαξίμοβιτς, και στην επίθεση τους: Τσιλούλη(αριστερά), Ντουρμισάι, Μπουμάλ(δεξιά).

Η ΑΕΛ από την αρχή μπήκε δυνατά στον αγώνα αλλά ο Πανιώνος στην πρώτη φάση που δημιούργησε πέτυχε τέρμα στο 17' με τον Μαξίμοβιτς.

Στη συνέχεια η λαρισινή ομάδα ήταν εκπληκτική και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κυριάρχησε αλλά τη σταμάτησε το δοκάρι στην κεφαλιά του Γκοΐκοβιτς(29) αλλά και ο Μαλέρμπ με τις αποκρούσεις στα σουτ του Σικάφκα.

Η υπεροχή των «βυσσνί» (54% κατοχή μπάλας) δεν «μεταφράστηκε» σε τέρμα.

Στο δεύτερο μέρος από τα «στημένα» του Ζίφκοβιτς η ΑΕΛ προσπαθούσε να κάνει ευκαιρία αλλά στο 66' ο Πανιώνιος έφθασε κοντά στο 2-0 με τον Μπουμπάλ που αστόχησε.

Για να φθάσουμε στο 84' και στο 87' δύο φάσεις που ο Μαλέρμπ νίκησε τους Ζίφκοβιτς και Κούνιτς δίνοντας τη νίκη στον Πανιώνιο με 1-0.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

2': Ο Ζίφκοβιτς εκτελεί κόρνερ από δεξιά, ο Νούνιτς τροφοδοτεί τον Μπράλιτς αλλά ο Μαλέρμπ προλαβαίνει και αποκρούει.

17': Ο Μαξίμοβιτς σαν να κάνει περίπατο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, περνάει τον Μπράλιτς ενώ Μόρας και Γκοΐκοβιτς πάνε αργά πάνω του και με σουτ κάνει το 1-0 μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

29': Εκτέλεση κόρνερ από τον Ζίφκοβιτς, γυριστή κεφαλιά του Μόρα που βρίσκεται στο πρώτο δοκάρι, δεύτερη του Γκοΐκοβιτς από κοντά αλλά η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

35': Μπαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς στον Σικάφκα που κάνει σουτ αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αποκρούει σε κόρνερ.

35': Νέο σουτ του Σικάφκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Μαλέρμπ.

36': Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μπουμάλ η μπάλα καταλήγει άουτ.

56': Εκτέλεση φάουλ του Ζίφκοβιτς, ο Φατιόν πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει τη μπάλα άουτ.

63': Νέα εκτέλεση φάουλ από τον Ζίφκοβιτς, ο Γκοΐκοβιτς πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

66': Σε αντεπίθεση του Πανιωνίου ο Ντουρμισάι τροφοδοτεί τον Μπουμάλ που σουτάρει με το… καλάμι και στέλνει την μπάλα μόνος προ του Κρίστινσον υπερβολικά άουτ.

78': Ο Μπέρτος κάνει σέντρα από δεξιά και ο Γιακιμόφσκι πιάνει σουτ από το σημείο του πέναλτι αλλά μπλοκάρει ο Μαλέρμπ.

84': Ο Μαλέρμπ αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Ζίφκοβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή.

85': Σουτ του Ντουρμισάι έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

87': Από σέντρα του Ζίφκοβιτς, ο Μόρας με κεφαλιά βγάζει τον Κούνιτς απέναντι στον Μαλέρμπ αλλά ο φορ της ΑΕΛ με σουτ από κοντά δεν μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου.

87': Σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Μαλέρμπ.

90+4': Ο Ντουρμισάι σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Κρίστινσον.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίοι Ζίφκοβιτς και Μιλοσάβλιεβιτς. Ακολούθησε ο Σικάφκα αλλά του έλειπε το γκολ. Ο Κρίστινσον δεν ευθύνεται στο τέρμα και ήταν καλός όταν χρειάστηκε. Τα τρία σέντερ μπακ εκτέθηκαν στη φάση του γκολ παρά το γεγονός ότι έκαναν πολλά χιλιόμετρα.

Ο Μπέρτος πήγε καλά σε γενικές γραμμές όπως και ο Σετσέροβιτς. Ο Φατιόν πάντα σε σταθερά επίπεδα απόδοσης.

Ο Νούνιτς και ο Κούνιτς όχι κάτι το ιδιαίτερο αλλά ο Γιακιμόφσκι φάνηκε όταν μπήκε στην αναμέτρηση. Λίγο έπαιξε ο Ζίζιτς και δεν κρίνεται.

Από τον Πανιώνιο κορυφαίος ο τερματοφύλακας Μαλέρμπ, ακολούθησε ο Μαξίμοβιτς ενώ ο Ντουρμισάι μας άρεσε κατά διαστήματα. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Γιάννης Μασούρας είχε κάποια καλά διαστήματα ενώ ο Λαρισαίος Τσιλούλης φάνηκε μόνο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και μέχρι τον τραυματισμό του από τον Φατιόν.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας) αδίκησε την ΑΕΛ σε πολλές φάσεις, αλλά πλέον έγινε συνήθεια η αδικία. Σωστοί οι δύο βοηθοί Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής), Νικόλαος Δημόπουλος (Φλώρινας).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ντουρμισάι, Σταυρόπουλος, Γκοΐκοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μαλέρμπ, Μασούρας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Μανιάτης, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (89' Οικονομίδης), Τσιλούλης (65' Παπαγεωργίου), Μπουμάλ (79' Άρσε), Ντουρμισάι.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπέρτος (86' Ζίζιτς), Μόρας, Γκοΐκοβιτς, Μπράλιτς, Σετσέροβιτς, Φατιόν (71' Γιακιμόφσκι), Ζίφκοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Σικάφκα, Νούνιτς (65' Κούνιτς).

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Σειρά ανακοινώσεων υπήρξε για τη διαιτησία από την ΠΑΕ ΑΕΛ και τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετά τη λήξη.  Η πρώτη εξ αυτών της ΠΑΕ ΑΕΛ ανέφερε : «Βλέπουμε αυτά που κάνει ο Κοτσάνης και ο επόπτης που είναι στον πάγκο του Πανιωνίου και τις 4 κίτρινες κάρτες που δεν έχει βγάλει στον Πανιώνιο και θυμόμαστε που απέβαλε τον Καρανίκα με τις 2 ανύπαρκτες κάρτες και το πέναλτι στον ΠΑΟΚ και αντιλαμβανόμαστε το πώς, αντί να κερδίζουμε 0-3 στο ημίχρονο, χάνουμε 1-0. Λυπούμαστε γιατί κάνουμε αυτή την ανακοίνωση στον αγώνα με τον φίλο και ιστορικό Πανιώνιο, αλλά η αλήθεια να λέγεται. Μακάρι να είχαμε και μεις τέτοιες διαιτησίες. Ο Κοτσάνης, αντί να έχει βγάλει 4 κίτρινες στον Πανιώνιο, έβγαλε ανύπαρκτη κίτρινη στον Φατιόν. Αυτά για τα βλέπουν οι Περέιρα, Τριτσώνης και λοιποί και να δικαιωνόμαστε γιατί ζητήσαμε στα κρίσιμα αυτά ματς ξένους διαιτητές».

 

ΠΕΡΙ ΟΠΑΔΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ...

Ένα πανό που ανέφερε: «Λευτεριά στον Απόλλωνα και την ΑΕΛ, κάτω τα χέρια σας από τους οπαδούς» υπήρχε στην εξέδρα των οργανωμένων φιλάθλων του Πανιωνίου, στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague, στο Στάδιο Νέας Σμύρνης. Με αυτό τον τρόπο μάλλον ήθελαν οι οπαδοί του Πανιωνίου, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, στους οπαδούς της ΑΕΛ και του Απόλλωνα Σμύρνης, που είναι αντίθετοι με τις διοικήσεις τους.

 

ΤΖ. ΦΕΣΤΑ: Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζανλούκα Φέστα τόνισε τα εξής:

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ορισμένες φορές παίζεις καλά και χάνεις, κάποιες άλλες κερδίζεις χωρίς να παίξεις καλά. Χρειαζόμαστε λίγους βαθμούς ακόμα στα ματς με τις τρεις μεγάλες ομάδες για να είμαστε ασφαλείς. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου ήταν πολύ καλός, όμως έλειψε και από τους επιθετικούς μας το φονικό ένστικτο».

*Από την πλευρά του ο προπονητής του Πανιωνίου Άκης Μάντζιος υπογράμμισε:

«Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας. Πολύ δύσκολη νίκη, με πολλά αβίαστα λάθη, αλλά τώρα στην κατάσταση που βρισκόμαστε μετράει το αποτέλεσμα. Θέλαμε να χτυπήσουμε από τον άξονα. Σχεδιάζεις κάποια πράγματα, κάποιες φορές βγαίνουν και άλλες όχι. Μας δικαίωσε ο Μαξίμοβιτς στο κομμάτι αυτό. Χάσαμε μετά από καιρό πολλές στατικές φάσεις. Όποτε χρειάστηκε όμως μας βοήθησε ο Μαλέρμπ.

Νομίζω ότι ο Μαξίμοβιτς είναι καλός παίκτης, γι' αυτό τον επιλέξαμε. Πέραν των γκολ έδωσε πολλές βοήθειες. Ο Μαλέρμπ τραυματίστηκε στην αρχή της χρονιάς, αλλά στα ματς που έπαιξε στάθηκε καλά και όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα ήταν εκεί. Έδωσε βαθμό ο τερματοφύλακας μετά από καιρό στην ομάδα».

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass