Κρίσιμο διήμερο για ΠΑΟ, Ολυμπιακό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2019 17:02

Στην 30ή και τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η πρόκριση στην οκτάδα και τα πλέι οφ της Euroleague για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Κι ενώ οι «πράσινοι» κρατούν... στα δικά τους χέρια το εισιτήριο και μπορούν να τερματίσουν ακόμη και στην 6η θέση, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν με... διαφορά στήθους την παρουσία τους στα πλέι οφ, πάνω στη «γραμμή του φίνις». Κι αυτό γιατί ακόμη κι αν νικήσουν, θα εξαρτώνται και από άλλα αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα, με νίκη επί της Μπούντουτσνοστ στο ΟΑΚΑ σήμερα (21:00), ο Παναθηναϊκός θα είναι στα πλέι οφ, ενώ με συνδυασμό αποτελεσμάτων, αν νικήσει, μπορεί να τερματίσει και στην 6η θέση. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο μπορεί να προκριθεί ακόμη και σε περίπτωση δικής τους ήττας... Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός αποχαιρετά την Ευρώπη για φέτος, αν δεν νικήσει την Νταρουσάφακα αύριο (21:30). Αν νικήσει, τότε θα πρέπει να του κάνουν το... χατίρι, να νικήσουν δηλαδή τις αντιπάλους τους στην τελευταία αγωνιστική οι Αναντολού Εφές και Ρεάλ Μαδρίτης.
Μόνο τρεις θέσεις έχουν μείνει κενές από την οκτάδα, με τη Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να είναι οριστικά πρώτη. Δεύτερη θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και τρίτη η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης. Τέταρτη η Αναντολού Εφές και πέμπτη η Μπαρτσελόνα. Τα πράγματα περιπλέκονται από την 6η έως και την 8η θέση!
Αναλυτικά:
Ο Παναθηναϊκός με νίκη επί της Μπουντούτσνοστ στο ΟΑΚΑ, παίρνει την πολυπόθητη πρόκριση και ελπίζει σε ήττα της Μπασκόνια στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, προκειμένου να «αναρριχηθεί» στην 6η θέση της κατάταξης, η οποία θα τον φέρει αντιμέτωπο και φέτος με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πλέι οφ (σ.σ. με μειονέκτημα έδρας). Αν, πάντως, δεν του... βγει αυτό το σενάριο, νικήσει ο ίδιος και η Μπασκόνια στη Μόσχα, τότε το «τριφύλλι» θα πάρει την 7η θέση.
Σε περίπτωση ήττας του Παναθηναϊκού από την Μπούντουτσνοστ, τότε οι «πράσινοι» θα ελπίζουν σε ήττες των Αρμάνι Μιλάνο (από Αναντολού), Μακάμπι Τελ Αβίβ (από Φενέρ) και Ζαλγκίρις (από Ρεάλ), προκειμένου να προκριθούν στα προημιτελικά (σ.σ. αν κερδίσει ο Ολυμπιακός θα είναι 8ος, διαφορετικά 7ος). O Ρικ Πιτίνο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, με τους παίκτες του να είναι πανέτοιμοι να διεκδικήσουν τη 16η νίκη τους απέναντι στην προτελευταία του βαθμολογικού πίνακα, Μπούντουτσνοστ.
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη επί της ουραγού Νταρουσάφακα και παράλληλα ήττα της Αρμάνι (από την Αναντολού Εφές) και της Ζαλγκίρις (από τη Ρεάλ Μαδρίτης), προκειμένου να προκριθεί στα πλέι οφ ως 8ος, θέση που θα τον φέρει αντιμέτωπο με την πρωτοπόρο Φενερμπαχτσέ, η οποία θα έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. Με δεδομένη την απουσία του αρχηγού του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση, ο Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζει στη βοήθεια του Γιώργου Πρίντεζη. Ο φόργουορντ των Πειραιωτών είχε αγωνιστεί με πυρετό κόντρα στη Ζαλγκίρις, ενώ είχε απουσιάσει από το ματς με το Ρέθυμνο, λόγω του πυρετού που τον ταλαιπωρούσε. Ωστόσο, πλέον είναι καλά, συμμετέχει στις προπονήσεις από την Τρίτη (2/4) και βρίσκεται στη διάθεση του Ντέιβιντ Μπλατ. Αντίθετα, εκτός παραμένει ο Λετονός γκαρντ του Ολυμπιακού, Γιάνις Στρέλνιεκς.
Το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:
30ή Αγωνιστική (4-5/4/2019)
ΣΗΜΕΡΑ 4/4
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
ΑΥΡΙΟ 5/4
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Γκραν Κανάρια (Ισπανία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Νταρουσάφακα (Τουρκία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)- Κίμκι (Ρωσία)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Φενερμπαχτσέ    24-5 *
ΤΣΣΚΑ Μόσχας    23-6 *
Ρεάλ Μαδρίτης    22-7 *
Αναντολού Εφές    19-10 *
Μπαρτσελόνα    17-12 *
Μπασκόνια    15-14
Παναθηναϊκός    15-14
Ζαλγκίρις Κάουνας    14-15
Αρμάνι Μιλάνο    14-15
Μακάμπι Τελ Αβίβ    14-15
Ολυμπιακός    14-15
Μπάγερν Μονάχου    13-16
Κίμκι    9-20
Γκραν Κανάρια    8-21
Μπούντουτσνοστ    6-23
Νταρουσαφάκα    5-24
* Εχουν προκριθεί στα πλέι οφ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass