Αγκάλιασε τον τίτλο ο ΠΑΟΚ

Κερδίζοντας στα «Πηγάδια» την Ξάνθη 2-1

Δημοσίευση: 01 Απρ 2019 15:51

Ο ΠΑΟΚ έκανε ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου, μετά τη νίκη στα «Πηγάδια» επί της Ξάνθης με 2-1. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε με τα γκολ των Σέρχιο Ολιβέιρα στο 33’ και Πέδρο Ενρίκε στο 67’, ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε στο 85’ ο Ντινίς Αλμέιδα.

Μπροστά σε πάνω από 6.000 φίλους του, που έκαναν τα «Πηγάδια» μία μικρή… Τούμπα, ο ΠΑΟΚ σημείωσε την 23η νίκη του σε 26 αγωνιστικές και αγκάλιασε το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από εκείνο της σεζόν 1984-85.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την ακριτική πόλη χάρη στη μαεστρία του Ολιβέρια στις εκτελέσεις φάουλ αλλά και την εκτελεστική δεινότητα του Ενρίκε. Παράλληλα, ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ έφτασε τις 100 νίκες στην εν Ελλάδι καριέρα του, έχοντας 63 (σε 86 αγώνες) με τους Θεσσαλονικείς και 37 (σε 107) με τους Θράκες.

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν μακριά από την εστία του Ζίφκοβιτς τους κινδύνους, ωστόσο το υπέροχο φάουλ – που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος – του Σέρχιο Ολιβέιρα στο 33’, έλυσε τον γόρδιο δεσμό. Ένα λεπτό νωρίτερα, από λάθος του Ντιρεστάμ, ο Ζίφκοβιτς σταμάτησε τον Σφιντέρσκι σε τετ - α - τετ. Ο Πορτογάλος μέσος του ΠΑΟΚ, μαζί με τους συμπαίκτες του, αφιέρωσαν το 0-1 στον Ιβάν Σαββίδη που είχε πρόσφατα τα γενέθλιά του.

Η Ξάνθη αντέδρασε, ωστόσο ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν εκεί που έπρεπε για να σταματήσει την κεφαλιά του Αλμέιδα και να στείλει τις δύο ομάδες με το 0-1 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Παρόμοιο σκηνικό και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Ζίφκοβιτς να λέει και πάλι «όχι» στον Σφιντέρσκι στο 52’ ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, η κακή επιλογή του Κασάδο στέρησε πιθανότατα από τους γηπεδούχους την ισοφάριση.

Και στο 67’ ήρθε το 0-2, με τις δύο αλλαγές του Λουτσέσκου να συνεργάζονται αρμονικά. Σε αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Βιεϊρίνια βρήκε τον Άκπομ και αυτός τον Ενρίκε που έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και τα δίχτυα του Ζίφκοβιτς. Η κεφαλιά του Αλμέιδα, μετά τη σέντρα του Κασάδο, έφερε τη μείωση του σκορ στο 85’ για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς που, ωστόσο, δεν μπορούσε να σταματήσει το πάρτι που είχαν στήσει παίκτες και φίλοι του ΠΑΟΚ εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, αντίστοιχα.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Άγγελος Ευαγγέλου, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Αλμέιδα, Αμορίμ, Κασάδο – Ολιβέιρα.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Ντιρεστάμ, Ντα Κόστα, Κοβάσεβιτς, Καντά (64’ Κάστρο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μελιόπουλος (72’ Μπρίτο), Λισγάρας, Κασάντο, Ντε Αμορίμ (78’ Σαρπόνγκ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Ζαμπά (63’ Γιαννούλης), Πέλκας (86’ Μίσιτς), Ενρίκε, Σφιντέρσκι (66’ Άκπομ).

ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  

Σπουδαία νίκη με ανατροπή σημείωσε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη με 2-1 με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Κουλούρη (30'), που έφτασε τα 17 στο πρωτάθλημα, αλλά το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους Πειραιώτες. Ο Γκιγιέρμε στο 49' και ο Μπουχαλάκης στο 75' σκόραραν και «γύρισαν» το παιχνίδι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Κούτρης, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Φορτούνης (90+2' Καμαρά), Μασούρας (46' Ζιλ Ντίας), Γκερέρο (46' Χασάν).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κιβρακίδης (77' Μανούσος), Μπουσούλατζιτς, Μάντσον, Ενσικουλού (82' Μούγιακιτς), Μπρούνο, Ουάρντα (62' Καρασαλίδης), Κουλούρης

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΣ «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ» ΓΙΑ ΑΕΚ

Μια από τις ευρύτερες νίκες της στη φετινή σεζόν πέτυχε η ΑΕΚ που επικράτησε πολύ εύκολα με 4-0 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε την 3η θέση στη Super League μετά από 26 αγωνιστικές. Ο Μάριος Οικονόμου με το πρώτο γκολ της καριέρας του ανοίγοντας το σκορ στο 40', το 2-0 διαμορφώθηκε από αυτογκόλ του Μαλή στο 50' και ακολούθησαν τα τέρματα των Μπογέ (82'), Γαλανόπουλου (83').

Με ενδεκάδα που δεν πρόκειται να... εμφανιστεί ξανά, παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Απουσίαζαν οι τιμωρημένοι Πόνσε, Τσόσιτς κι ο τραυματίας Τσιγκρίνσκι, στον πάγκο έμειναν οι Μάνταλος, Σιμόες, εκτός 18άδας ο Αλεφ κι έτσι στους αρχικούς «11» βρήκε θέση ο Στράτος Σβάρνας. Ηταν η πρώτη φορά που ο 21χρονος αμυντικός ξεκινά σε αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Παράλληλα, επέστρεψε κι ο Νίκλας Χουλτ μετά από απουσία 50 ημερών (από 10 Φεβρουαρίου) λόγω τραυματισμού στον οπίσθιο μηριαίο.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης, Κλωναρίδης (λ.τυρ. 76' Γκάλο), Χουλτ, Κρστίτσιτς, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (λ. τρ. 53' Μάνταλος), Μπογέ, Λιβάγια (68' Αλμπάνης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μάλης, Μάρκος Πάουλο (53' Τσιγγαράς), Μιχάι, Μάζουρεκ, Πέδρο Αμαράλ, Μπαΐροβιτς, Μαρινάκης (76' Λιάβας), Λουσέρο, Μανά (64' Γκούγκα), Ντίαζ.

ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΛΥΤΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΗ   

Στα τελευταία λεπτά και λόγω της ικανότητας των παικτών του στις στημένες φάσεις λυτρώθηκε ο Άρης, επικρατώντας δύσκολα του μαχητικού ΟΦΗ με 3-1, στη Θεσσαλονίκη, για την 26η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα της Κρήτης προηγήθηκε στο 26ο λεπτό με τον Βαζ, οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν με τον Ροζ στο 75', για να έρθει ο Ματίγια, με εκπληκτικό φάουλ έξω από την περιοχή, στο 89ο λεπτό, να κάνει το 2-1 και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαρτίνες, και πάλι με φοβερή εκτέλεση φάουλ, να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Ροζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (81' Βαλεριάνος), Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία, Φετφατζίδης (61' Λάρσον), Ντιγκινί, Γιουνές (75' Μαρτίνες).

ΟΦΗ (Βέρα): Σωτηρίου (58' Στρέζος), Μπράουν, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Κυριακίδης (68' Παπάζογλου), Νάστος, Φερέιρα Σόουζα, Βαζ (81' Αργυρόπουλος), Κουτσιανικούλης, Σασί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass