Όταν ...μιλάει ο Μπραμπίγια

* Ο ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ(3-1) * ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΤΑΙΝΑ ΣΤΟ 45’ * ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΟΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2019 22:01

Ο Απόλλων Λάρισας ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Πόντου, κερδίζοντας με ανατροπή την ομάδα της Καλαμαριάς 3-1, στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, για την 24η αγωνιστική της Football League.

Οι «κυανόλευκοι» βρέθηκαν μόλις στο 9΄να χάνουν 0-1, κινδύνεψαν να δεχτούν και δεύτερο γκολ, αλλά στην εκπνοή του ημιχρόνου με γκολάρα του Δημήτρη Λίταινα έφεραν το ματς στα ίσια και στο δεύτερο μέρος «μίλησε» ο Λούκας Μπραμπίγια, ο οποίος με δύο προσωπικά του τέρματα, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ήταν η 12η νίκη για τον Απόλλωνα, ο οποίος έφτασε τους 43 βαθμούς και επέστρεψε ως μόνος στη δεύτερη θέση καθώς ο μεν Απόλλωνας Πόντου έμεινε στους 40, όπως και η Παναχαϊκή που ηττήθηκε από τον ΑΟΧ/Κισσαμικό, ενώ τις δύο ομάδες πιάνει στην τρίτη θέση ο Πλατανιάς μετά τη νίκη του απέναντι στη Σπάρτη.

Μόλις στο 3', από μπαλιά του Σουντουρά στο Δημητριάδη, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή αλλά έκανε κακό τελείωμα με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Όμως στο 9' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Σουντουρά πάσαρε στον Κυβελίδη, ο οποίος με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Δημητριάδη που αυτή τη φορά πλάσαρε εύστοχα τον Μαντζάρη πετυχαίνοντας το 0-1.

Στο 22΄οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να κάνουν το 0-2, όταν ο Κυβελίδης από τα δεξιά βρέθηκε μέσα στην περιοχή, κατέβασε ωραία την μπάλα και έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαντζάρη. Τρία λεπτά αργότερα στο25' νέα ευκαιρία για τον Απόλλωνα Πόντου όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Σουντουρά, ο Σαμαράς με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Θεολόγου, ο οποίος αδράνησε και από κοντά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 45΄μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαρκολίνο, ο

Σουντουρά απομάκρυνε την μπάλα, η οποία έφτασε στο Δημήτρη Λίταινα που με μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής την έστειλε στα δίχτυα του Πολίτη, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Απόλλωνας στην επανάληψη μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι στο 55΄σε μακρινό σουτ του Λούκας Ράμος, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 62΄, όταν ο

Λουκάο από τα αριστερά πάσαρε στον αμαρκάριστο Μπραμπίγια και αυτός σε θέση τετ-α-τετ με τον Πολίτη δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Και στο 85΄ ο Απόλλωνας κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε με αριστουργηματικό τρόπο ο Λούκας Μπραμπίγια, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Πολίτη και μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του Δημήτρη Καραντώνη από την Ένωση Ημαθίας, ενώ το ίδιο καλοί ήταν και οι συνεργάτες του οι Αθανάσιος Παπαδάκης(Ημαθίας), Χρήστος Δεμερτζής(Πέλλας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν από τον Απόλλωνα Λάρισας οι Λουκάο(32΄), Λούκας Ράμος(36΄), Καρατάσιος(81΄), Σουλιώτης(87΄), ενώ από τον Απόλλωνα Πόντου οι Σουντουρά(33΄), Σαμαράς(42΄), Καλογέρης(60΄), Θεολόγου (90’ +2).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρας, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Μπραμπίγια, Λούκας Ράμος (56' Τασιούλης), Λουκάο (89' Μπιμάι), Λίταινας, Μαρκολίνο (79' Γκουντρουμπής).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Σουντουρά, Γεωργιάδης, Δημητριάδης, Πουρτουλίδης, Τσουμάνης, Κυβελίδης, Καλογέρης, Θεολόγου, Σαμαράς, Ολαϊτάν (20' λ.τ. Λουφάκης).

 

«ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» Ο ΤΡΟΪΖΙ

Σε... γνώριμα λημέρια βρέθηκε χθες στο γήπεδο της Φιλιππούπολης ο πρώην τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας και νυν προπονητής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης Μαρσέλο Τροΐζι, ο οποίος κατασκόπευσε τον Απόλλωνα Πόντου, επόμενο αντίπαλο του «Γηραιού».

 

ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Περίπου 40 φίλοι του Απόλλωνα ταξίδεψαν από την Καλαμαριά για να ενισχύσουν την ομάδα τους και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, όπου οι φίλαθλοι συνολικά δεν ξεπερνούσαν τους 200.

ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Τη δεύτερη πιο ευρεία νίκη του στη φετινή Football League σημείωσε ο ΝΠΣ Βόλος. Μετά την πρεμιέρα, όταν οι Θεσσαλοί είχαν επικρατήσει 7-0 του Καραϊσκάκη, χθες για την 24η αγωνιστική, η ομάδα του Χουάν Φεράντο επικράτησε 5-0 του Ηροδότου.

Ο Πλατανιάς, που πήγε στους 40 βαθμούς, έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην υπό... διάλυση Σπάρτη, κερδίζοντας 7-0.

Ο ΑΟΧ Κισσαμικός, που άλλαξε ριζικά μετά την πρόσληψη του Αλέκου Βοσνιάδη, άλωσε την Πάτρα, στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο των Αχαιών.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΝΠΣ Βόλος - Ηρόδοτος      5-0 (35' Μάντζης, 60', 70', 89' Φράγκος, 76' Κόκορης)

Πλατανιάς - Σπάρτη 7-0 (6', 53', 79' Λουκίνας, 50′ Παπανικολάου, 52′ Νάτσης (αυτ.), 69' Μιγκέλ, 90+1' Παπουτσογιαννόπουλος.)

Αήττητος Σπάτων - Καραϊσκάκης  0-3 ά.α.

Τρίκαλα - Κέρκυρα   1-0 (33' Μαρκόβσκι)

Απόλλων Λάρισας - Απόλλων Πόντου     3-1 (45′ Λίταινας, 62', 85' Μπραμπίγια / 9′ Δημητριάδης)

Εργοτέλης - Αιγινιακός       4-1 (43', 90+1 Έφορντ, 70' Ροβίθης, 73' Μανουσάκης / 84' Σοφιάνης)

Παναχαϊκή - ΑΟΧ Κισσαμικός       1-3 (87' Ελευθεριάδης / 7', 73' Κάσσος, 53′ Αρναρέλλης)

ΣΗΜΕΡΑ

Ηρακλής - Δόξα Δράμας (15:00 ΕΡΤ3)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 24 αγώνες)

1. ΝΠΣ Βόλος          49-20  52

2. Απόλλων Λ.         33-22  43

3. Πλατανιάς 36-17  40

4. Απόλλων Πόντου 24-18  40

5. Παναχαϊκή 24-19  40

6. Κέρκυρα    23-20  37

7. Εργοτέλης 36-25  37

8. ΑΟΧ/Κισσαμικός  33-21  37

9. ΑΕ Καραϊσκάκης  17-22  34

10. Δόξα Δράμας    26-26  31

11. Ηρακλής  23-21  30

12. Τρίκαλα   19-23  28

13. Ηρόδοτος          16-38  25

14. Αήττητος Σπάτων         18-29  22

15. Σπάρτη   17-38  18

16. Αιγινιακός          17-49  13

*Ηρακλής και Δόξα Δράμας έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

**Ο Αήττητος Σπάτων αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα λόγω αδυναμίας κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25η)

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ηρόδοτος - Πλατανιάς (15:00 ΕΡΤ3)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σπάρτη - Καραϊσκάκης (16:00)

Δόξα Δράμας - Σπάτα

Κέρκυρα – ΝΠΣ Βόλος (15:00 ΕΡΤ3)

Απόλλων Πόντου - Ηρακλής (16:00)

Αιγινιακός - Τρίκαλα (16:00)

Κισσαμικός - Απόλλων Λ. (16:00)

Παναχαϊκή - Εργοτέλης (16:00)

ΑΡΙΑΝ ΜΠΕΛΑ:

Παλικαρίσιοι οι 43 βαθμοί

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ 2η ΘΕΣΗ

Τα εύσημα απένειμε στους παίκτες του ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Άριαν Μπελά, τονίζοντας πως έχουν κατακτήσει παλικαρίσια τους 43 βαθμούς έως τώρα.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρης Καλαϊτζίδης ανέφερε πως η ομάδα του συγκροτήθηκε για να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα και θα συνεχίσει τη μάχη της δεύτερης θέσης.

Αναλυτικά οι δύο τεχνικοί και ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Δημήτρης Σουλιώτης, στη συνέντευξη Τύπου επισήμαναν τα εξής:

Αριαν Μπελά (Απόλλων Λάρισας): «Γνωρίζαμε πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που βλέπει ψηλά και βρισκόμασταν μαζί στη 2η θέση.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη δυσκολότερα μετά το 0-1, καθώς στα πρώτα 12 λεπτά μπήκαμε φοβισμένα στο παιχνίδι.

Η Καλαμαριά θα μπορούσε να κάνει και το 0-2, αλλά ευτυχώς ισοφαρίσαμε πριν το ημίχρονο.

Μιλήσαμε στα αποδυτήρια και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τα παιδιά για την αντίδραση που έβγαλαν και την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου.

Παλικαρίσια έχουν πάρει τους 43 βαθμούς και συνεχίζουμε την προσπάθεια, καθώς μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Κισσαμικό, που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας».

Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Απόλλων Πόντου): «Για μας ο αγώνας κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όπου στο μεγαλύτερο μέρος ελέγχαμε και ορίζαμε τον ρυθμό του αγώνα. Δυστυχώς πετύχαμε μόνο ένα γκολ, ενώ ήμασταν καλύτεροι και δεχθήκαμε το γκολ της ισοφάρισης, στο 45΄. Στην επανάληψη, τα λάθη που κάναμε είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθούμε δύο ακόμη τέρματα και να καταλήξει το παιχνίδι στο τελικό σκορ. Εμείς συγκροτήσαμε την ομάδα με στόχο να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα και το έχουμε καταφέρει με το παραπάνω. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στη Σούπερ Λιγκ. Καλή συνέχεια στον Απόλλωνα Λάρισας».

Δημήτρης Σουλιώτης (Απόλλων Λάρισας): «Ξέραμε πως το σημερινό παιχνίδι θα ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Κόντρα σε μια καλή ομάδα, καταφέραμε και αντιδράσαμε όπως έπρεπε, ενώ βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Η χαρά της νίκης είναι μόνο για σήμερα, καθώς ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, με τον Κισσαμικό».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass