Ο αθλητισμός είναι για όλους...

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2019 22:42
Οι κύριοι Αρκάς Ιωάννης και Αναχουρλής Αθανάσιος, εκπρόσωποι δημοσίων σχέσεων της Α.Ο.Ν.Μ. είχαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, για τη διενέργεια των Πανελλήνίων Αγώνων Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών 2019 που θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα. Στη φωτογραφία από αριστερά η πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Αθλητικού Συλλόγου Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων «Οι Λαπίθες» κ. Νάντια Νταμάνη, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς, ο κ. Αρκάς Ιωάννης, ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ο κ. Αναχουρλής Αθανάσιος και ο κ. Καλός Κωνσταντίνος Οι κύριοι Αρκάς Ιωάννης και Αναχουρλής Αθανάσιος, εκπρόσωποι δημοσίων σχέσεων της Α.Ο.Ν.Μ. είχαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, για τη διενέργεια των Πανελλήνίων Αγώνων Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών 2019 που θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα. Στη φωτογραφία από αριστερά η πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Αθλητικού Συλλόγου Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων «Οι Λαπίθες» κ. Νάντια Νταμάνη, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς, ο κ. Αρκάς Ιωάννης, ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ο κ. Αναχουρλής Αθανάσιος και ο κ. Καλός Κωνσταντίνος

Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό, που μπορεί και πρέπει ο κάθε πολίτης να το λαμβάνει και να το απολαμβάνει σε όλες του τις μορφές και τις διαστάσεις.

Και η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας διοργανώνουν για πρώτη φορά εκτός Αθηνών το πανελλήνιο πρωτάθλημα νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων αθλητών που θα γίνει από 27 έως 30 Μαρτίου με πρωτεργάτη τον Πανθεσσαλικό Αθλητικό Σύλλογο Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων «Οι Λαπίθες». Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι αθλητές, οι οποίοι πληρούν σωρευτικά τις εξής προϋποθέσεις: α)Ανήκουν σε αθλητικά σωματεία-μέλη της Α.Ο.Ν.Μ. ή σε αθλητικά σωματεία ατόμων με αναπηρίες που δεν είναι μέλη της Α.Ο.Ν.Μ. και υπάγονται σε μία από τις εξής κατηγορίες: α. βρίσκονται σε τελικό στάδιο Χρόνιας Νεφρικής Ανεπάρκειας (Χ.Ν.Α.) και η κατάστασή τους αντιμετωπίζεται με τη μέθοδο της αιμοκάθαρσης μέσω Τεχνητού Νεφρού, καθώς και με Περιτοναϊκή Κάθαρση, β. έχουν υποβληθεί σε αλλογενή μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου ή οργάνων (νεφρού, καρδιάς, πνευμόνων, ήπατος, παγκρέατος). Τα αγωνίσματα στα οποία μπορούν να πάρουν μέρος οι αθλητές είναι: ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ: 100μ., 200μ., 400μ., 800μ., 1500μ., Άλμα εις μήκος, Άλμα εις ύψος, Σφαίρα, Ελαστική σφαίρα, Δισκοβολία, Ακόντιο, 3.000μ. Μίνι Μαραθώνιος Γυναικών, 5.000μ. Μίνι Μαραθώνιος Ανδρών, 3.000μ. Βάδην Γυναικών, 5.000μ. Βάδην Ανδρών ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: 50μ. Ελεύθερο, 100μ. Ελεύθερο, 200μ. Ελεύθερο, 200μ. Ελεύθερο, 400μ. Ελεύθερο, 50μ. Πρόσθιο, 100μ. Πρόσθιο, 50μ. Ύπτιο, 100μ. Ύπτιο, 50μ. Πεταλούδα, 4 x 50μ. Μικτή, 4 x 50μ. Ελεύθερο (Ομαδικό) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ: Μονό, Διπλό ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (ΤΕΝΙΣ): Μονό, Διπλό ΓΙΑ BOWLING: Μονό, Διπλό ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: 5.000μ. α. Στα ατομικά αγωνίσματα οι κατηγορίες είναι οι παρακάτω: έως 17 ετών, 18 έως 29 ετών, 30 έως 39 ετών, 40 έως 49 ετών, 50 έως 59 ετών, 60 έως 69 ετών, 70 ετών και άνω. β. Στα δυαδικά αγωνίσματα, οι κατηγορίες είναι οι παρακάτω: 18 – 29, 30 – 49, 50+

ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΛΙΓΟΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ

Οι νεφροπαθείς στην Ελλάδα υπολογίζονται περί τις 11-12.000. Από αυτούς περίπου 10.000 είναι αιμοκαθαιρόμενοι και 1.500 μεταμοσχευμένοι. Δυστυχώς, λίγοι ασχολούνται συστηματικά με τον αθλητισμό γιατί είναι δύσκολη η προσέγγιση των νεφροπαθών στον αθλητισμό. Ο νεφροπαθής χρειάζεται περισσότερη αυτοπεποίθηση και δική του πρωτοβουλία για να έλθει στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός της κατηγορίας αυτής είναι χώρος συμμετοχής, ευγενούς άμιλλας, ψυχαγωγίας και φίλαθλου πνεύματος, προσθέτοντας τη φιλοσοφία και τους ιδιαίτερους σκοπούς και στόχους για τον χώρο τους, όπως είναι η προβολή της μεταμόσχευσης και της ιδέας της δωρεάς οργάνων. Οι μεταμοσχευμένοι αθλητές έχουν ευθύνη να προβάλλουν το επίπεδο της μεταμόσχευσης στη χώρα και με τη δραστηριοποίησή τους σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής, ν' αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν «άτομα με ειδικές ανάγκες» αλλά «άτομα με ειδικές δυνάμεις», που τις αντλούν μέσα από τις αναποδιές και τις δυσκολίες της ζωής και τις ξεπερνούν με τη δύναμη της θέλησης για ζωή. Και ο μεγάλος στόχος των αγώνων είναι να αναδειχθεί η αναγνώριση της αξίας και της σημασίας του αθλητισμού για τους νεφροπαθείς και να συνεργασθούν με τους αθλητικούς φορείς, για αναβάθμιση του ρόλου του αθλητισμού στη ζωή του νεφροπαθή.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass