ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ

Κούγιας για φερόμενη δωροδοκία

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2015 8:03

 

 

Ένα δημοσίευμα σε ένα αθλητικό σάιτ (sdna) που μιλούσε για φερόμενη δωροδοκία του κ. Κούγια και με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης της φερόμενης πράξης στο ματς Χερσόνησος-Παναχαϊκή που ήταν προγραμματισμένη για χθες(αναβλήθηκε) είχε ως αποτέλεσμα ο κάτοχος του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ να στείλει εξώδικο στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και αναφέρει τα εξής:

«ΠΡΟΣ

Την ιστοσελίδα www.sdna.gr

Κατά παράβαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, διαπράττοντας κακούργημα, η ιστοσελίδα σας δημοσιοποίησε την είδηση ότι σήμερα είμαι κατηγορούμενος για το ότι δήθεν δωροδόκησα τους παίκτες της ΠΑΕ Χερσόνησος, ενώ αυτή είχε υποβιβαστεί, για να κερδίσει η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ το μεταξύ τους παιχνίδι στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος.

Κατά σύμπτωση η καταγγελία αυτή έγινε αμέσως μόλις συνελήφθησαν οι Μπέος, Τσακογιάννης και Παπαδόπουλος για τα «στημένα» του 2011, όπου ήμουν και είμαι ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας.

Η ιστοσελίδα σας, επιχειρηματικών συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, δεν έγραψε ακόμη ότι ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο παιδικός φίλος των Τσακογιάννη-Παπαδόπουλου και γενικός αρχηγός της ΠΑΕ Ηλιούπολη σε όλη την περίοδο των «στημένων» παιχνιδιών της Ηλιούπολης και της τρομοκρατίας, την οποία είχαν επιβάλει οι ιθύνοντες σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα (σ.σ. χθες) η δίκη ανεβλήθη, γιατί αυτός που έβγαινε στην τηλεόραση, στην εκπομπή του Θωμαΐδη «Η ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΣΚΑΪ» και έλεγε ότι θα είναι στις 20/7/2015 στο Δικαστήριο, δεν εμφανίστηκε πουθενά και, ενώ αυτό το γνωρίζετε, μόνο και μόνο για να με εκθέσετε, παρανομώντας σε βαθμό κακουργήματος, δημοσιοποιήσατε το γεγονός της δίκης μόνο και μόνο για να με δυσφημήσετε, όπως το κάνατε και στο παρελθόν και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Γνωρίζετε ότι η υπόθεση είναι κατασκευασμένη και όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή θα αθωωθούν πανηγυρικά, αφού η καταγγελία έγινε μόνο και μόνο, για να εξοντωθώ εγώ από μάρτυρας.

Έχετε φτάσει εσείς και οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας σας, αλλά και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ να γίνετε οι συνεργάτες, προστάτες και υπερασπιστές της εγκληματικής οργάνωσης του 2011, πορίσματος Παπανδρέου, και δεν διστάζετε, προκειμένου να με εκδικηθείτε, γιατί δεν έγινα υποχείριό σας, να παρανομείτε.

Για άλλη μια φορά σας κάνω γνωστό ότι για κάθε λέξη που έχετε πει και έχετε γράψει για μένα και με δυσφημεί, θα κριθείτε ενώπιον των ποινικών και αστικών Δικαστηρίων».

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Το δημοσίευμα για το οποίο ο κ. Κούγιας έστειλε εξώδικο ανέφερε τα εξής:

«Ενώπιον του Α’ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων θα βρεθούν τη Δευτέρα (20/7) ο Αλέξης Κούγιας και άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί του, προκειμένου να δικαστούν για δωροδοκία-δωροληψία στην αναμέτρηση Ολυμπιακός Χερσονήσου-Παναχαϊκή 1-2 (17/4/2011).

Ο πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, ο πρώην γενικός αρχηγός των Πατρινών, Πέτρος Σταθάκης, ο πρώην γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού Χερσονήσου, Μανώλης Κουβαράς και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Κρητικής ομάδας, Αντώνης Αραβιάκης, δικάζονται τη Δευτέρα (20/7) στο Α’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε δωροδοκία και της δωροδοκίας αντίστοιχα (για τους δύο πρώτους) και της δωροληψίας (για τους άλλους δύο).

Η υπόθεση αφορά τον αγώνα Χερσόνησος-Παναχαϊκή 1-2, που διεξήχθη στις 17 Απριλίου 2011. Οι Πατρινοί που πήγαιναν για άνοδο από την Γ’ Εθνική στην Football League (την οποία και πήραν τελικά), φέρονται –σύμφωνα με το κατηγορητήριο- να χρημάτισαν με το ποσό των 5.000 ευρώ τους Κρητικούς, με τον Σταθάκη να τα παραδίδει στον Κουβαρά κατ’ εντολή Κούγια και ο Αραβιάκης να είναι ο «μιλημένος» ποδοσφαιριστής.

Να σημειωθεί πως το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα καθώς τελέσθηκε πριν μετατραπεί σε κακούργημα.

Θυμίζουμε πως η εν λόγω υπόθεση είχε εκδικαστεί και σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης, τον Οκτώβριο του 2011, με το αποτέλεσμα να προκαλεί απορίες και ψιθύρους.

Συγκεκριμένα, σε πρώτο βαθμό, η Παναχαϊκή είχε τιμωρηθεί με υποβιβασμό και 225.000 ευρώ πρόστιμο, ο Κούγιας με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 5 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 2 χρόνια, ενώ οι Σταθάκης-Κουβαράς με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 7 χρόνια και απαγόρευση εισόδου για 2 χρόνια.

Στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όμως, τα πάντα ανατράπηκαν! Ο υποβιβασμός της Παναχαϊκής και το αστρονομικό πρόστιμο, μετατράπηκαν σε αφαίρεση 5 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα (δηλαδή της Football League τη σεζόν 2011-2012), ενώ ο Πέτρος Σταθάκης καταδικάστηκε σε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 5 χρόνια, απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 2 χρόνια και 15.000 ευρώ πρόστιμο.

Αντίθετα, οι Αλέξης Κούγιας και Μανώλης Κουβαράς απαλλάχθηκαν!

Μια απόφαση που ξενίζει, διότι ακόμη και αν δεχτούμε ότι δεν αποδείχτηκε πως ο Αλέξης Κούγιας έδωσε τα λεφτά και την εντολή, είναι αδιανόητο να κατανοήσουμε πώς καταδικάστηκε ο Σταθάκης και αθωώθηκε ο Κουβαράς! Ποιον δωροδόκησε ο Σταθάκης αφού κρίθηκε τελικά ένοχος;

Η υπόθεση είναι γενικότερα περίεργη και έχει ενδιαφέρον, διότι ξεκίνησε από τη δημοσιοποίηση μιας παράνομα υποκλαπείσας συνομιλίας μεταξύ Σταθάκη και Κουβαρά, με τον πρώην γενικό αρχηγό της Παναχαϊκής να ομολογεί αργότερα ότι παρέδωσε πράγματι στον Κουβαρά τα χρήματα που φέρεται να του έδωσε ο Κούγιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η υπόθεση είναι πολύ πιθανό να αναβληθεί καθώς ο Πέτρος Σταθάκης βρίσκεται στο εξωτερικό και αναμένεται να αιτηθεί αναβολή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass