Στους «8» του κυπέλλου Ηρακλής Λάρ. και Δαμασιακός

* ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΕ ΣΚΟΡ 5-4 (0-0) ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΚΑΜΨΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΠΕΛΙΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ * ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗΣΕ 2-1 ΤΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2019 22:44

Μετά τον Τύρναβο, Ηρακλής Λάρισας και Δαμασιακός εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους «8» του κυπέλλου ΕΠΣΛ.

Η ομάδα του Χρήστου Χατζηλιάδη ξεπέρασε στο γήπεδο Αμπελιάς το εμπόδιο της κατά μια κατηγορία μικρότερης τοπικής ομάδας στα πέναλτι με 5-4, καθώς το παιχνίδι τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, ενώ στο Δαμάσι ο τοπικός Δαμασιακός πήρε τη νίκη μετά από ανατροπή στο β' ημίχρονο, με σκορ 2-1 επί της Δόξας Βλαχογιαννίου. Αναλυτικά: Η αγωνία χτύπησε κόκκινο στο γήπεδο Αμπελιάς αφού ο νικητής κρίθηκε στο τελευταίο πέναλτι (η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι). Οι γηπεδούχοι στο ντεμπούτο των Ε. Μπρισίμη-Θ. Εμμανουήλ στον πάγκο της ομάδας παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί, είχαν τις δικές τους καλές στιγμές με κυριότερη το δοκάρι του Περήφανου στο 78', αλλά και το διπλό σουτ του Σαμαρά στο 85' και γενικά έδειξαν ότι έχουν μία πολύ ικανή ομάδα. Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής Λάρισας που είχε κάποιες ελλείψεις -γι' αυτό και ο τεχνικός Χρ. Χατζηλιάδης έριξε στο παιχνίδι ορισμένα νέα παιδιά όπως οι Ράχης, Κυριάκης, Παπαδάκος, Χριστακέας- δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το γκολ κυρίως με τους Γκιουρσάνη (25', 90'), Φώτο (31') και Νάστα (70'), όμως δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έτσι το 0-0 παρέμεινε τόσο με την ολοκλήρωση των 90 λεπτών όσο και της παράτασης με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Ηρακλής ήταν εύστοχος και στα πέντε με τους Ψωμολιά, Νάστα, Γιαννακόπουλο, Φώτο και Ζαφειρίου κατά σειρά. Εύστοχοι ήταν από την πλευρά της Αμπελιάς οι Θ. Γεωργούλας, Σαΐτης, Σαμαράς και Περήφανος, ενώ ο Σελήνης στο πέμπτο και τελευταίο πέναλτι σημάδεψε το δοκάρι για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 5-4 υπέρ των «κυανολεύκων». Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουρουζίκας με βοηθούς τους κ. Δεδικούση και Δ. Κοτούμπα. ΑΜΠΕΛΙΑ (Ε. Μπρισίμης-Θ. Εμμανουήλ): Γεωργούλας Μ., Σερίφης, Σελήνης, Περήφανος, Αγγέλης, Βέης, Σαΐτης, Γεωργούλας Θ., Σουλτούκης (70′ Λαζαρίδης), Σαμαράς, Γαρουφαλιάς (108′ Γκρίτζας). ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χ. Χατζηλιάδης-Θ. Τριανταφυλλόπουλος): Ντιντής Στ., Λάμπρου, Γιαννακόπουλος, Ψωμολιάς, Ντιντής Αθ., Νάστας, Ζαφειρίου, Γκιουρσάνης (102′ Χριστακέας), Κυριάκης (75′ Παπαδάκος), Ράχης (85′ Κακαβίτσης), Φώτος.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Ανεβάζοντας στροφές στο β' μέρος ο Δαμασιακός κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 του πρώτου ημιχρόνου και να πανηγυρίσει την πρόκριση. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς κυριάρχησαν το πάθος και η δύναμη σ' έναν όχι καλό αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 29' όταν ο Αλεξίου με κεφαλιά τροφοδότησε τον Ιγγλέζο που μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με την έναρξη του β' ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έδειξαν περισσότερο πάθος και με κινητήριο μοχλό τον Μουσιάρη κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή. Ήταν το 52ο λεπτό όταν ο Μουσιάρης μετά από ωραία ενέργεια έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Φούντας με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Έξι λεπτά αργότερα ο Γεωργαντζιάς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά έγραψε το 2-1. Στο 90' μία κοντινή κεφαλιά του Δραγατσίκη δεν είχε ευτυχή κατάληξη ενώ στο 90'+2' ο Γεωργαντζιάς με φάουλ από τα αριστερά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Στάικος με βοηθούς τους κ. Καρακώστα και Παραφέστα. ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Δ. Μπουκουβάλας): Βλιώρας, Ιωαννίδης, Ντόκος, Γεωργατζιάς, Μπακαΐμης, Δούκας, Νάτσης (63′ Αμπατζίδης), Τσιάλτας (90′ Αγραφιώτης), Μουσιάρης, Φούντας (73′ Λέτσιος Στ.), Λούτσος (89′ Λέτσιος Άγγ.). ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Ν. Φακίτσας): Παπαϊωάννου, Τσούντσουρας, Μητούλας, Δραγατζίκης, Κουτσοκέρας, Χριστοδούλου (88′ Γκουρομπίνος Δ.), Βίδρας, Πέτρου (46′ λ.τ. Αθανασούλης), Λάκης (73′ Γκουρομπίνος Μ.), Ιγγλέζος, Αλεξίου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παναγροτικός-Τύρναβος 2005 1-2 Αμπελιά-Ηρακλής Λάρ. 4-5 πέν. (0-0 παρ.) Δαμασιακός-Βλαχογιάννι 2-1 Αστραπή Ν.Π.-Σμόλικας (13/3) Ανάβρα-Κιλελέρ (13/3) Α.Σ. Βορειοηπειρωτών-Φαλανιακός (13/3) Μαυροβούνι- Αμυγδαλέα (13/3) Στεφαν./Γαλαν.-ΠΟ Ελασσόνας (14/3)

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass