Βαθμός με υπογραφή Κρίστινσον

Χθες για την ΑΕΛ που πήρε ισοπαλία από τον ΟΦΗ (0-0) - Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της λαρισινής ομάδας στο 84’

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2019 22:29

Η ΑΕΛ κέρδισε τον βαθμό της ισοπαλίας χθες κόντρα στον ΟΦΗ (0-0) στο Ηράκλειο, στη μάχη της Κρήτης, χωρίς να έχει ανάλογες απώλειες με αυτές των Γερμανών τον Μάιο του 1941 καθώς αναγκάσθηκε να παραταχθεί με διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με αυτή που είχε παρατάξει ο Ιταλός τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα σε προηγούμενα παιχνίδια.


Είδαμε μια τακτική 3-5-2 έχοντας στην άμυνα για πρώτη φορά τον νεαποκτηθέντα Μπράλιτς ενώ στα μπακ αγωνίσθηκαν για πρώτη φορά μαζί Μπέρτος και Ζίφκοβιτς. Οι αλλαγές αναγκαστικές(αλλά πετυχημένες) ειδικά στην άμυνα αφού Ζίζιτς και Γκόλιας ήταν τραυματίες, ο Καρανίκας τιμωρημένος και έμειναν εκτός αποστολής.
Οι παίκτες που αγωνίσθηκαν τα έδωσαν όλα και πήραν δίκαια τον βαθμό που είχε τη σφραγίδα του τερματοφύλακα Εγκμουντούρ Κρίστινσον, που στο 88’ νίκησε τον Πέρσον σε απόσταση ενός μέτρου. Σίγουρα αυτή την απόκρουση την αφιέρωσε στον νεογέννητο γιο του που δεν έχει συμπληρώσει ούτε μια βδομάδα ζωής.
Όμως δεν μπορούμε να παραλείψουμε και δύο ακόμα παίκτες, τον Γκοΐκοβιτς που σωτήρια επενέβη σε σουτ στο 47’ του Σακόρ αλλά και του Μόρα που ήταν πολύ καλός αλλά στο τέλος η ευγένειά του να παίξει φερ πλέι (σε τραυματισμό του Γιακουμάκη) θα στοίχιζε στην ομάδα. Ίσως έχει μείνει ακόμα στη νοοτροπία του εξωτερικού...
Γενικά αυτός ο βαθμός είναι πολύ σημαντικός για την ΑΕΛ, για την ψυχολογία αλλά και τη βαθμολογική της θέση καθώς την ευνόησαν και όλα τα αποτελέσματα των αντιπάλων της στη μάχη της παραμονής. Απομένει πλέον για να αισθανθεί καλύτερα να κερδίσει την Κυριακή στη Λάρισα τον Λεβαδειακό. Με μια νίκη θα έχει κάνει σημαντικό βήμα για την παραμονή έστω και με το δύσκολο πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών που αντιμετωπίζει διαδοχικά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.
Για τη διαιτησία για μια ακόμα φορά υπάρχουν παράπονα καθώς στο 84’ ο Μιχόγεβιτς κρατάει από τη φανέλα τον Μόρα μέσα στη μεγάλη περιοχή χωρίς ο διαιτητής να καταλογίζει πέναλτι.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους Μπράλιτς, Μόρα, Γκοΐκοβιτς, στη μεσαία γραμμή δεξιά τον Μπέρτο, Φατιόν, Λεοζίνιο, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι(αριστερά) και στην επίθεση τους Ντέλετιτς, Νούνιτς.
Από την άλλη οι προπονητές του ΟΦΗ Βέρα και Ίσις έμειναν πιστοί για ένα ακόμα παιχνίδι στο 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ Δημήτρη Σωτηρίου, στην άμυνα τους Μπράουν (δεξιά), Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδη, Γιαννούλη(αριστερά), αμυντικά χαφ τους Σακόρ και Νάστος, ενώ πιο μπροστά τους Βαζ (δεξιά), Νέιρα, Κοροβέση (αριστερά), και στην επίθεση τον Φερέιρα.
Από την αρχή του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή αλλά χωρίς να δημιουργήσουν κάποια καλή φάση ή για να ακριβολογούμε η πρώτη καλή ήταν για την ΑΕΛ μ’ ένα σουτ του Ντέλετιτς στο 44’.
Αλλά η κρητική ομάδα απάντησε με τον Φερέιρα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Στο δεύτερο μέρος το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για την ΑΕΛ καθώς οι αντίπαλοι πίεζαν ασφυκτικά και ο Γκοΐκοβις στο 47’ έκανε σούπερ απόκρουση με το στήθος.
Από το 55’ και μετά η πολύ καλή αμυντική διάταξη της ΑΕΛ δεν επέτρεπε τον ΟΦΗ να κάνει ευκαιρίες ενώ και όταν ο Σετσέροβιτς πήρε τη θέση του Γκοΐκοβιτς και το σύστημα έγινε 4-1-4-1 (αμυντικό χαφ ο Σετσέροβιτς και στην επίθεση ο Νούνιτς) δεν άλλαξε κάτι... Για να φθάσουμε στη φάση του 88’ όπου ο Κρίστινσον έκανε την απόκρουση του αγώνα και αναδείχθηκε σε ήρωα του αγώνα.
Την τελευταία ευκαιρία της αναμέτρησης έχασε ο Ντέλετιτς στην απόπειρα της ΑΕΛ να «κλέψει» τη νίκη.

 

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
6’: Σέντρα από αριστερά του Κοροβέση ο Φερέιρα πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
27’: Εκτέλεση φάουλ από το Νέιρα, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.
44’: Σουτ του Ντέλετιτς διαγώνια μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
45’: Σέντρα του Μπράουν από δεξιά, ο Νέιρα πιάνει κεφαλιά, η μπάλα καταλήγει στον Φερέιρα που σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά μπλοκάρει ο Κρίστινσον.
45’+1’: Ο Νέιρα «σήκωσε» την μπάλα για τον Φερέιρα μέσα στην περιοχή που κάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Κρίστινσον.
47’: Ο Νέιρα βγάζει μόνο τον Σακόρ στη μικρή περιοχή, αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει την τελευταία στιγμή ο Γκοΐκοβιτς.
51’: Σουτ του Λεοζίνιο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
88’: Ο Ναμπί εκτελεί φάουλ, ο Μιχόγεβιτς πιάνει κεφαλιά προς τον Πέρσον που από τη μικρή περιοχή σουτάρει όμως ο Κρίστινσον αποκρούει σωτήρια. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Κοροβέσης σουτάρει άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
90’: Σουτ του Ντέλετιτς λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κοντράρει σε αμυνόμενο του ΟΦΗ και καταλήγει κόρνερ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Κρίστινσον και τον ακολούθησαν Γκοΐκοβιτς και Μόρας. Από κει και πέρα ο Μπέρτος είχε προβλήματα κατά διαστήματα με τον Κοροβέση αλλά ο Ζίφκοβιτς πήγε καλά. Ο Μπράλιτς για πρώτη εμφάνιση πήγε καλά ενώ ο Φατιόν είχε καλά διαστήματα. Ο Μιλοσάβλιεβιτς δεν ήταν καλός όπως και ο Νούνιτς. Ο Ντέλετιτς φάνηκε περισσότερο σε δύσκολο παιχνίδι. Λίγα πράγματα ο Λεοζίνιο με ελαφρυντικό ότι δεν έχει συνεχή αγωνιστική παρουσία. Αρκετά καλός όταν μπήκε ο Σετσέροβις, ενώ ο Γρομητσάρης που επιτέλους μπήκε σε αγώνα έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται. Ιδιαίτερα μαχητικός όταν μπήκε στον αγώνα ο Γιακιμόφσκι.
Από τον ΟΦΗ καλύτεροι οι Κοροβέσης, Σακόρ και Νέιρα.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Ευαγγέλου (Αθηνών) δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ στο 84’. Συνηθισμένες πλέον οι αδικίες... Όσες ανακοινώσεις και να βγάλει ο μεγαλομέτοχος δεν γίνεται τίποτα...
Αυτό όμως που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν πως ο Γιακουμάκης δεν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ στο 88’ από τον δεύτερο βοηθό Δημήτρη Φίλο (Βοιωτίας).
Πολύ καλός ο βοηθός Κωνστάντιος (Εύβοιας).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Νέιρα, Κοροβέσης, Ζίφκοβιτς, Μπέρτος, Λεοζίνιο.
ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα-Αλεσάντρο Ίσις): Σωτηρίου, Σακόρ, Νάστος (77’ Ναμπί), Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης (46’ Πάρσον), Βαζ (72’ Γιακουμάκης), Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Φερέιρα, Ποτουρίδης.
ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (90’+2 Γρομητσάρης), Μόρας, Λεοζίνιο (79’ Γιακιμόφσκι), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίφκοβιτς, Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς (62’ Σετσέροβιτς), Φατιόν.

 

 

Φέστα: Ο τερματοφύλακας...

«Ο τερματοφύλακάς μας έκανε κάποιες πολύ καλές επεμβάσεις». Τα εύσημα στον Κρίστινσον απένειμε μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ιταλός τεχνικός:
«Έγινε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να μην το χάσουμε. Δεν επιτρέψαμε να κάνει ευκαιρίες ο ΟΦΗ εκτός από το δεύτερο ημίχρονο όπου ο τερματοφύλακάς μας έκανε κάποιες πολύ καλές επεμβάσεις. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Διαμορφώσαμε το παιχνίδι μας για να παίξουμε στην κόντρα όμως όταν τραυματίστηκε ο Γκοΐκοβιτς, αλλάξαμε το σύστημα, κρατήσαμε την μπάλα στην κατοχή μας. Για εμάς ήταν σημαντικό να μην χάσουμε αυτό το παιχνίδι και να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς».
Δηλώσεις έκαναν και οι προπονητές του ΟΦΗ Χάιμε Βέρα και Αλεχάντρο Ισις που είπαν.
Χάιμε Βέρα: «Σήμερα ήταν ένας δύσκολος αγώνας όμως είχαμε την μπάλα για 70-80 λεπτά παίζοντας στο μισό γήπεδο όμως δεν είχαμε τις ευκαιρίες για να τον κερδίσουμε. Πρέπει να δουλεύουμε καλά σαν ομάδα, εγώ ήρθα στον ΟΦΗ για να προσπαθήσουμε. Δεν βάλαμε το γκολ και αυτό είναι το πιο σπουδαίο. Δουλεύουμε, έχουμε επτά αγώνες ακόμα, το λέμε κάθε εβδομάδα. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε ακόμα και πρέπει μαζί με τους παίκτες να το σκεφτόμαστε ότι έχουμε ακόμα τις ευκαιρίες μας. Μπορεί να έπαιξε ρόλο και η πίεση λόγω του ό,τι συνέβη με τη Λαμία. Τα παιδιά πίσω έκαναν καλή δουλειά, ο τερματοφύλακάς μας δεν ακούμπησε σήμερα την μπάλα. Γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι έτσι, όλοι θέλουμε να κερδίζουμε. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θέλουμε υπομονή στο μυαλό και την καρδιά». Αλεσάντρο Ισις: «Μιλήσαμε πολύ με τα παιδιά για την ισορροπία. Σίγουρα ήμασταν καλύτεροι με τη Λαμία, είχαμε ευκαιρίες. Κοιτάζουμε το αντίπαλο τέρμα και να μην πάθουμε ό,τι πάθαμε με τη Λαμία. Αυτό το συζητήσαμε με τα παιδιά, σήμερα κρατήσαμε περισσότερη ισορροπία. Ο Χάιμε δουλεύει πολύ με τους επιθετικούς για τα τελειώματα, δυστυχώς περνούν τα παιχνίδια, όμως αυτό που πρέπει να πω είναι ότι είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα και θα περιμένουμε στο τέλος για να δούμε τι θα γίνει».

 

 

Μπορούσαμε να το κλέψουμε...

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Φατιόν Άντόνι, μετά τη λήξη της εκτός έδρας αναμέτρησης είπε για το παιχνίδι: «Κάναμε ένα πολύ καλό αμυντικά παιχνίδι. Αν και θεωρώ ειδικά στο δεύτερο αν ήμασταν λίγο πιο έξυπνοι θα μπορούσαμε να το κλέψουμε το παιχνίδι. Όλη τη βδομάδα δουλέψαμε σε ένα σύστημα που το έχουμε ξαναπαίξει και μας πήγαινε και όπως έδειξε μας πάει».
*Η ομάδα σου εκτός έδρας δείχνει σιγά-σιγά να πατάει καλύτερα. Έχει μια στρατηγική, έχει μια τακτική στο παιχνίδι της. Πλέον πάτε και για τις νίκες εντός έδρας που θα σας δώσουν αέρα;
«Ναι εννοείται στόχος μας είναι τώρα με τον Λεβαδειακό, το επόμενο παιχνίδι, να πάρουμε τους τρεις πόντους να είμαστε και πιο ήρεμοι για τη συνέχεια, γιατί είναι δύσκολη για εμάς ειδικά στα τελευταία παιχνίδια. Ευελπιστώ να τα καταφέρουμε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται».
*Είπες προηγουμένως ότι είχατε ίσως την ευκαιρία αν ήσασταν πιο έξυπνοι να το κλέψετε το παιχνίδι. Βλέποντας τώρα πιο ψύχραιμα μήπως μείνατε πιο πίσω από ό,τι έπρεπε;
«Μείναμε γιατί θεωρώ ήρθαμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα, καταρχάς, με πολύ κόσμο και ήταν λογικό αυτό. Οπότε θα ήταν λίγες οι ευκαιρίες που θα μας είχαν δοθεί σε αυτό το παιχνίδι για να πάρουμε το διπλό».

 

 

«Κίτρινος» πυρετός

Πέντε στο όριο των καρτώνΤρεις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στη χθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και αυτοί ήταν οι Μπέρτος, Ζίφκοβιτς και Λεοζίνιο.
Στο όριο βρίσκονται με τρεις ο Λεοζίνιο, ο Νίκολα Ζίζιτς, ο Άντναν Σετσέροβιτς, ο Νοέ Ακόστα και ο Νίκολα Γιακιμόφσκι, που αν δεχθούν ακόμα μία κίτρινη κάρτα θα χάσουν ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Τέλος θυμίζουμε δέκα κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Φατιόν Άντονι στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στον εντός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής και στο εκτός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 25η αγωνιστική, ενώ ο Νίκος Γκόλιας που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, στο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του, στον εντός έδρας αγώνα με το Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στη Super League τη σεζόν 2018-2019: Φατιόν 11 (θα εκτίσει με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα), Καρανίκας 8, Γκόλιας (θα εκτίσει με Λεβαδειακό), Ντέλετιτς, Μιλοσάβλιεβιτς 5, Ζίζιτς, Σετσέροβιτς, Ακόστα, Γιακιμόφσκι, Λεοζίνιο 3, Μόρας, Κρίστινσον, Μπέρτος 2, Γκοΐκοβιτς, Χούμπτσεφ , Γρομητσάρης, Μπάλλας, Νούνιτς, Σικάφκα, Ζίφκοβιτς 1.

 

 

Ξένους διαιτητές;

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα η ΑΕΛ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ξένους διαιτητές στα επόμενα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια της μετά τη χθεσινή διαιτησία του κ.Ευαγγέλου στον αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΛ. Μάλιστα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά και τη σημερινή διαιτησία του Ευαγγέλου, όπου δεν σφυρίχτηκαν τα αυτονόητα, θα ζητήσει από την ΚΕΔ σε όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός έδρας, μέχρι το τέλος ξένους διαιτητές. Η ΠΑΕ ΑΕΛ δηλώνει ότι αναλαμβάνει τη χρηματική διαφορά που θα απαιτηθεί να την πληρώσει αυτή. Έχουν σφυριχτεί εις βάρος μας τα πιο περίεργα πέναλτι και δεν σφυρίζονται υπέρ μας πέναλτι τα οποία θα σφύριζαν και οι Πρόεδροι των αντιπάλων. Δεν μιλάμε για κίτρινες και κόκκινες κάρτες και δεν μιλάμε για ανάποδα φάουλ ή για φάουλ που σφυρίχτηκαν και δεν ήταν στην περιοχή μας και που μας στοίχισαν βαθμούς, αλλά και για φάουλ που δεν σφυρίχτηκαν υπέρ μας σαν αυτό σήμερα υπέρ του Λεοζίνιο, γιατί θα χρειαζόμασταν σελίδες. Η στατιστική αποδεικνύει την αλήθεια των όσων σήμερα αναφέρουμε».

 

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass