«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποκτά το δικό του σπίτι»

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΠΣΛ * ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2019 22:15

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποκτά το δικό του σπίτι» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων ν. Λάρισας (ΕΠΣΛ) Δημ. Μπουχλαριώτης μεταφέροντας την ικανοποίηση του κόσμου του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου για την απόφαση της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει έκταση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Πολιτείας, προκειμένου η ΕΠΣΛ να αποκτήσει ιδιόκτητο γήπεδο και γραφεία.

Η εισήγηση της δημοτικής αρχής, που ομόφωνα υιοθετήθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας (σ.σ. «παρών» ψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ) αφορά στην παραχώρηση έκτασης 16,6 στρεμμάτων για 49 χρόνια, εξέλιξη που ικανοποιεί το χρόνιο αίτημα της ΕΠΣΛ για την κατασκευή γηπέδου.

Με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη να τονίζει την απόφαση της δημοτικής αρχής «να δημιουργηθεί αθλητικός πυρήνας στη Νέα Πολιτεία». «Είναι ένα έργο που μας ξεπερνά, είναι ένα έργο που θα μείνει στην πόλη» τόνισε ο κ. Μπουχλαριώτης σημειώνοντας τη σπουδαιότητα του έργου καθώς όπως διευκρίνισε «η ΕΠΣΛ, παρότι αποτελεί την 5η σε δυναμικότητα Ένωση της χώρας, είναι η μοναδική που δεν έχει τις δικές της εγκαταστάσεις. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αποκτά το δικό του σπίτι, το γήπεδο της ΕΠΣΛ δεν θα έχει καμία σχέση με την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη επίσπευσης των πρωτοβουλιών έτσι ώστε να εξευρεθούν πόροι, είτε μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας είτε μέσω του Υπουργείου Αθλητισμού, για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του γηπέδου. Με τον κ. Καλογιάννη να διευκρινίζει ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα σταθεί αρωγός στις πρωτοβουλίες για την αναζήτηση πόρων.

ΟΜΟΦΩΝΑ

Τη σπουδαιότητα του έργου για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό επισήμανε η υποψήφια δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου τονίζοντας επίσης τις πρωτοβουλίες της δικής της παράταξης για το ίδιο θέμα. Την απόφαση για παραχώρηση του γηπέδου επικρότησε και ο δημοτικός σύμβουλος Θαν. Μαμάκος σημειώνοντας την «ώθηση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Τα οφέλη της απόφασης για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο επισήμαναν επίσης ο αντιδήμαρχος Θαν. Αδαμόπουλος αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Εκτ. Νασιώκας, Νίκ. Καλτσάς, Μ. Γιαννακόπουλος και Θωμ. Δαούλας. Με τον εντεταλμένο σε θέματα Αθλητισμού, δημοτικό σύμβουλο Γ. Κωσταρόπουλο να σημειώνει ότι το ένα γήπεδο θα παραχωρηθεί στην ΕΠΣΛ. Το δεύτερο γήπεδο θα παραμείνει στην ομάδα της συνοικίας ενώ στον χώρο θα δημιουργηθεί αθλητικός πυρήνας με αφορμή τα εξαγγελθέντα έργα στον χώρο του Κολυμβητηρίου που, μεταξύ άλλων, αφορούν και στη δημιουργία γηπέδων τένις κλπ.

Την ανάγκη εξασφάλισης χρηματοδότησης του γηπέδου από πόρους της Πολιτείας επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ, Π. Κρίκης εκφράζοντας επίσης τις επιφυλάξεις του για το γεγονός ότι τα σωματεία της ΕΠΣΛ θα κληθούν μελλοντικά να αναλάβουν το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του γηπέδου, για να δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία.

Ο κ. Κρίκης υπενθύμισε την υπόθεση παραχώρησης δημοτικής έκτασης για να κατασκευασθεί το γήπεδο «ΑΕΛ F.C. ΑΡΕΝΑ» με τον κ. Κωσταρόπουλο να σημειώνει πως η απόφαση της σημερινής δημοτικής αρχής «αφορά στην παραχώρηση έκτασης για τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και όχι σε ιδιωτική ΠΑΕ».

Με τον κ. Καλογιάννη να κάνει αποδεκτή παρατήρηση του κ. Κρίκη στη συμφωνία παραχώρησης της έκτασης να αποσαφηνισθεί ρητά ότι «η χρήση του γηπέδου θα παραμείνει στην ΕΠΣΛ και δεν θα αξιοποιηθεί από κάποιο ιδιώτη», διάσταση την οποία αποδέχθηκε και ο κ. Μπουχλαριώτης.

ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με την υποψήφια δήμαρχο Ρένα Καραλαριώτου να ζητά από τη δημοτική αρχή να καταβληθούν άμεσα τα ποσά, που αφορούν σε «κομμένα» δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και επιδόματα αδείας, σε 83 εργαζομένους του Δήμου Λαρισαίων, οι οποίοι δικαιώθηκαν με σχετική δικαστική απόφαση.

Η κ. Καραλαριώτου αναφέρθηκε στο θέμα με ερώτησή της, ζητώντας από τον κ. Καλογιάννη «να ληφθεί άμεσα ομόφωνη απόφαση και να δοθούν τα χρήματα στους υπαλλήλους του Δήμου που έχουν δικαιωθεί».  

«Τα ποσά αυτά» διευκρίνισε η κ. Καραλαριώτου «κυμαίνονται από περίπου 1.200 έως και 2.000 ευρώ, για κάθε εργαζόμενο ενώ το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί, σύμφωνα με την απόφαση, ανέρχεται σε 143.500 ευρώ, περίπου. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα, καθώς πρόκειται για χρήματα τα οποία έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, αλλά και αποτελεί βασική υποχρέωση του ίδιου του Δήμου.

Γνωρίζετε ότι ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να ασκήσει έφεση εναντίον αυτής της απόφασης, καθώς με σχετική διάταξη (αρθ.54, ν. 4447/2016), καταργήθηκε η υποχρέωση των ΟΤΑ να εξαντλούν τα ένδικα μέσα, σε περιπτώσεις εργατικών διαφορών. Άλλωστε, πολλοί Δήμοι της χώρας, όπως του Αμαρουσίου, της Κέρκυρας, του Χολαργού, του Πειραιά, είτε έχουν καταβάλει ή έχουν προχωρήσει στις διαδικασίες καταβολής των ποσών σε εργαζομένους τους που δικαιώθηκαν».

«Το θέμα αφορά στη με αριθμό 278/2018 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας (ειδική διαδικασία), με την οποία αναγνωρίστηκε η υποχρέωση του Δήμου Λαρισαίων να καταβάλει σε 83 υπαλλήλους, με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ποσά που αφορούν στα καταργηθέντα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας» κατέληξε η κ. Καραλαριώτου ζητώντας επίσης από τον Δήμο να μην ασκήσει ένδικα μέσα κατά της απόφασης.

Ο κ. Καλογιάννης, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει αντίρρηση, αντιπρότεινε να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας αφού πρώτα εξετασθούν πλήρως τα οικονομικά στοιχεία της υπόθεσης, η οποία θα πρέπει να συσχετισθεί και με αναμενόμενη απόφαση για τους σχολικούς φύλακες. Με την κ. Καραλαριώτου να συμφωνεί στη συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass