Εκπαιδευτική Ημερίδα ASPIRE:

«Όχημα» κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών ο αθλητισμός και οι άνθρωποί του

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΤΕΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2019 16:05

Η παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος ASPIRE για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στις χώρες υποδοχής, με «όχημα» προσφοράς κατάλληλων ευκαιριών τον αθλητισμό, ήταν το κεντρικό θέμα της Εκπαιδευτικής Ημερίδας που διοργάνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, στο ΟΑΚΑ.

Εξάλλου, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι ο φορέας υλοποίησης και επίβλεψης του συγκεκριμένου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα αρχικά του ονόματός του να προέρχονται από τις λέξεις Activity, Sport and Play for the inclusion of Refugees in Europe.
Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει οργανισμούς, φορείς ή αθλητικούς συλλόγους και σωματεία ανά την Ευρώπη, στην υιοθέτηση αθλητικο-κοινωνικής πολιτικής, ώστε να δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες στα αθλητικά κέντρα και να τους περιλαμβάνουν στις διοργανώσεις τους.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ASPIRE απευθύνεται σε ηγετικά στελέχη στον αθλητισμό που βρίσκονται σε θέσεις λήψης αποφάσεων και μπορούν να έχουν επίδραση στους συλλόγους, καθώς και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), τους προπονητές, καθώς και σε όσους ενεργοποιούνται στον αθλητισμό με εκπαιδευτικό ρόλο. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στους εκπροσώπους όλων των φορέων που ενεργοποιούνται στον αθλητισμό στην Ελλάδα, να συμμετέχουν και να συνδράμουν όλοι μαζί ενώνοντας τις δυνάμεις τους.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά τον χαιρετισμό του αποκάλυψε: «Στο αθλητικό νομοσχέδιο που μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής υπάρχει διάταξη, η οποία προβλέπει πλήρη δικαιώματα ένταξης στην αθλητική δραστηριότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού για όλους όσοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα με άδεια διαμονής σε ισχύ, ή είναι κάτοχοι βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για την άδεια διανομής και κυρίως για πολίτες τρίτης χώρας ή ανιθαγενείς, που διαμένουν στη χώρα είτε ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας είτε ως αιτούντες διεθνής προστασίας. Μια πρωτοβουλία που πήραμε μαζί με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τη δουλέψαμε μαζί έτσι ώστε όποιος θέλει να κλείσει τα μάτια στην πραγματικότητα να καταλάβει ότι η ελληνική πολιτεία και η ελληνική κυβέρνηση προχωράνε μπροστά και θα βρουν λύσεις και σε αυτά τα ζητήματα» αποκάλυψε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός: «Η διαφορετικότητα στον αθλητισμό δεν χρειάζεται υπεράσπιση. Ο λόγος είναι ότι εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού αντιμετωπίζουμε την πολιτισμική διαφορά ως μια θετική δύναμη που θα ενισχύει τον σεβασμό προς κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, το φύλο, την ηλικία αλλά και την οικονομική κατάσταση του καθενός».
Εκτός από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, χαιρετισμό απηύθυναν ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, η ειδική γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων Φωτεινή Παντιώρα, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. Αναστασία Γκούφα, η εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Κλαούντια Σαμαρά, ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα Πέτρος Μάστακας και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass