Παραιτήθηκε ο Μ. Ουζουνίδης από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2019 19:00

Οκτώ μήνες μετά την πρόσληψή του και έξι μετά τη θριαμβευτική πρόκριση στους ομίλους του Champions League, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ.

Το γεγονός ότι η πρωταθλήτρια έχει χάσει κάθε ελπίδα διατήρησης του «στέμματός» της, αλλά και ουσιαστικά τη δεύτερη θέση, οδήγησαν τον 50χρονο τεχνικό στην απόφαση να πει «αντίο».
Χθες, η ΠΑΕ ενημέρωσε για την εξέλιξη μαζί με την αποχαιρετιστήρια δήλωση του Ουζουνίδη που τονίζει τα εξής:
«Ευχαριστώ την ΑΕΚ για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει την τεχνική της ηγεσία. Είμαι ικανοποιημένος που καταφέραμε να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το club.
Επειδή όμως η πορεία στο πρωτάθλημα κρίνεται ως μη αναμενόμενη (παρά το γεγονός της διαφοράς του ενός βαθμού στη βαθμολογία σε σχέση με πέρυσι στο ίδιο διάστημα) και λόγω του γενικότερου κλίματος που έχει διαμορφωθεί, θεωρώ καλύτερο για το club να αποχωρήσω. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές για τη συνέχεια».
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαρίστησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία, για την προσφορά του και βεβαίως για το γεγονός ότι υπό τη δική του τεχνική καθοδήγηση η ομάδα επέστρεψε, μετά από δώδεκα χρόνια, στους ομίλους του UEFA Champions League. «Κατέχει, πλέον, τη δική του θέση στην Iστορία της ΑΕΚ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ
Χθες έφθασε στην Αθήνα ο Μανόλο Χιμένεθ, για μια διαδικασία την οποία θα περάσει για τρίτη φορά στη ζωή του: τη διευθέτηση των λεπτομερειών και την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ!
Ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2018 έρχεται ξανά στην Ενωση, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν, αλλά και του αμέσως προηγούμενου τίτλου της, του κυπέλλου του 2011. Αυτός θα είναι κι ο άμεσος στόχος του, αρχής γενομένης από αύριο Πέμπτη και τον προημιτελικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Συνολικά ο Ισπανός προπονητής έχει καθοδηγήσει την ΑΕΚ σε 129 αγώνες στις δύο θητείες του με απολογισμό 72 νίκες, 29 ισοπαλίες και 28 ήττες. Χρειάζεται ακόμα τέσσερα ματς για να γίνει ο τρίτος μακροβιότερος προπονητής της ομάδας, ξεπερνώντας τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έχει 132 αγώνες (82-26-24) στις δύο θητείες του στον πάγκο της ομάδας. Δεύτερος είναι ο Μπράνκο Στάνκοβιτς (1968-1973) με 187 ματς, ενώ φυσικά για τον πρώτο δεν γίνεται λόγος, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ξεπεράσει τους 450 αγώνες...
Ο Χιμένεθ έχει 85 ματς στη Super League (κανονική σεζόν και play offs), 20 στην Ευρώπη και 24 στο κύπελλο Ελλάδας, όπου έχει τρεις συμμετοχές σε τελικό και ένα τρόπαιο.

 

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ
Τη θέση του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών της ΑΕΚ ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου και η πρόσληψή του δεν έχει καμία σχέση με την παραίτηση Ουζουνίδη.
Η συμφωνία με τον Κωστένογλου «κλείστηκε» το πρωί της Κυριακής στο Γαλάτσι, στο περιθώριο του αγώνα Νέων ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Δηλαδή αρκετές ώρες πριν από το αντίστοιχο ντέρμπι των ανδρών, το αποτέλεσμά του οποίου (1-1) έφερε σε δύσκολη θέση τον Ουζουνίδη.
Ο Κωστένογλου δεν προσελήφθη για την πρώτη ομάδα, αλλά για να αναλάβει το πόστο του Γιάννη Σαμαρά (τεχνικός διευθυντής) στις ακαδημίες που είχε μείνει κενό εδώ και 9 μήνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass