Ήττα-σοκ στο 89'

*Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ 1-0 *ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑ, ΜΙΛΟΣΑΒΛΙΕΒΙΤΣ

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2019 22:04

Ήτ(τ)αν σοκ για την ΑΕΛ στο 89' χθες στο Ael Fc Arena καθώς από ένα γκολ του Μανούσου έχασε από τον Ατρόμητο Αθηνών με 1-0 και τώρα βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς διαφορά από τη γραμμή του υποβιβασμού και η συνέχεια θα έχει αρκετό άγχος για την ομάδα.

Η ΑΕΛ πλέον βάζει πλώρη για την παραμονή στην κατηγορία παρά τα μεγαλόπνοα σχέδια προ μηνός μέχρι και για έξοδο στην Ευρώπη. Με ένα γκολ γκρεμίστηκαν όλα στο τέλος αλλά σίγουρα δεν ήρθε και η καταστροφή. Η ομάδα κρατάει την τύχη της στα πόδια των ποδοσφαιριστών της που και χθες είχαν καλή απόδοση και μπορεί να ελπίζει ότι θα ξεπεράσει τη βαθμολογική (κυρίως) κρίση από τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα.

Από δω και πέρα όμως τα λάθη απαγορεύονται ενώ χειρότερο και από την ήττα είναι το γεγονός ότι άρχισαν και σημαντικές απώλειες λόγω κίτρινων καρτών στο πρωτάθλημα. Συμπλήρωσαν επτά ο Καρανίκας και τέσσερεις ο Μιλοσάβλιεβιτς, δύο παίκτες από τους πιο σημαντικούς της ομάδας. Ο πρώτος θα απουσιάσει σε δύο παιχνίδια από τα επόμενα τέσσερα και ο δεύτερος σε ένα από τα επόμενα τέσσερα.

Η ομάδα δεν άξιζε την ήττα αλλά στο ποδόσφαιρο δεν παίρνεις αυτό που αξίζεις. Και το κυριότερο, η ΑΕΛ δεν είχε χρόνο να αντιδράσει ενώ πρέπει οι παίκτες της να μάθουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες για γκολ. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς στο 3' που δεν βρήκε στόχο.

Το πρωτάθλημα όμως συνεχίζεται και δεν υπάρχει καιρός για δάκρυα. Με δεδομένο ότι μπορεί να υποβιβαστούν τέσσερεις ομάδες, η ΑΕΛ πρέπει να κρατήσει αυτή τη θέση που έχει ή να τη βελτιώσει ώστε να μην μπει σε περιπέτειες στο τέλος του πρωταθλήματος καθώς έχει δύσκολο πρόγραμμα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 3-4-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους: Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Γκόλια στη μεσαία γραμμή τους: Καρανίκα(δεξιά), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι(αριστερά ) και στην επίθεση τους: Ντέλετιτς (δεξιά), Νούνιτς και Μπαργκάν(αριστερά).

Με το ίδιο σύστημα, με 3-4-3 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Νταμίρ Κάναντι έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι, στην άμυνα τους, Καρασαλίδη, Ρισβάνη, Χατζηισαΐα, στη μεσαία γραμμή τους:Σάκιτς(δεξιά), Ούμπιδες, Μάντσον, Κατράνη (αριστερά) και πιο μπροστά τους: Ενσικουλού(αριστερά), Κουλούρη, Ουάρντα(δεξιά).

Η ΑΕΛ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και με τον Μιλοσάβλιεβιτς έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί. Από κει και πέρα οι δύο ομάδες με μακρινά σουτ προσπαθούσαν να απειλήσουν τις δύο εστίες με εξαίρεση μια κεφαλιά του Κουλούρη που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Κρίστινσον στο 16'.

Στα σημεία η ΑΕΛ ήταν καλύτερη αφού είχε περισσότερες ευκαιρίες και ελαφρώς μεγαλύτερη κατοχή μπάλας(51%-49%).

Στο δεύτερο μέρος πάλι η ΑΕΛ ήταν καλύτερη και μέχρι το 70' φαινόταν να ελέγχει το παιχνίδι αλλά από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος έγινε καλύτερος και πιο απειλητικός αφού η λαρισινή ομάδα φάνηκε ότι και με ισοπαλία θα ήταν ευχαριστημένη.

Και ενώ το παιχνίδι πήγαινε δίκαια στο 0-0 σε μια φάση από το… πουθενά ο Μανούσος έκανε το 0-1 στην πρώτη εμφάνιση μετά την 1η Δεκεμβρίου 2018 λόγω τραυματισμού.

Το γκολ αυτό «πάγωσε» τους Λαρισαίους φιλάθλους και έφερε κατήφεια στους παίκτες που στην τρίλεπτη καθυστέρηση δεν μπόρεσαν να φθάσουν στη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων.

Η ΑΕΛ με βάση την εικόνα του αγώνα άξιζε την ισοπαλία αλλά στο ποδόσφαιρο δύσκολα παίρνεις βαθμό ή βαθμούς γι' αυτό που αξίζεις, αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου…

ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ

3': Ο Ντέλετιτς ξεχύνεται στην επίθεση περνώντας τον Ρισβάνη και μεταβιβάζει στον Φατιόν αλλά προλαβαίνει και αποκρούει ο Σάκιτς ή για να ακριβολογούμε στρώνει την μπάλα στον Μλοσάβλιεβιτς που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει άουτ.

4': Σουτ του Ενσικουλού αποκρούει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρίσκει τον Ζίζιτς και καταλήγει κόρνερ.

10': Μακρινό σουτ του Ντέλετιτς, μπλοκάρει ο Μέγερι.

16': Ο Ουάρντα κάνει σέντρα από αριστερά και ο Κουλούρης πιάνει κεφαλιά αλλά με υπερένταση ο Κρίστινσον αποκρούει σε κόρνερ.

20' Σουτ του Μπαργκάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

22': Μακρινό σουτ του Καρανίκα, η μπάλα καταλήγει άουτ.

32': Σουτ του Σάκιτς σχεδόν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

40': Εκτέλεση φάουλ από τον Ντέλετιτς, μπλοκάρει ο Μέγιερι.

43': Μακρινό σουτ του Φατιόν, η μπάλα καταλήγει άουτ.

65': Διαγώνιο σουτ του Ντέλετιτς λίγο μέσα στη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Μέγιερι σε κόρνερ.

75': Σουτ του Κουλούρη από το σημείο του πέναλτι, μπλοκάρει ο Κρίστινσον.

88': Ο Κολούρης μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει σουτ και η μπάλα καταλήγει άουτ.

89': Ο Μπρούνο μεταβιβάζει στον Μανούσο που μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά κάνει το 0-1.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ήταν ο Ντέλετιτς, παίκτης άλλης κλάσης και τον ακολούθησε ο Καρανίκας που από δεξιά έκανε πολύ καλή δουλειά. Ο Κρίστινσον δεν ευθύνεται για το γκολ, ο Ζίζιτς, ο Γκοΐκοβιτς και ο Γκόλιας είχαν πάει περίφημα μέχρι το 89' αφού η εστία του τερμοτοφύλακα της ΑΕΛ δεν απειλήθηκε και ο Κουλούρης(πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος) είχε εξαφανιστεί. Ο Φατιόν μαχητής όπως πάντα ενώ ο Σετσέροβιτς μπορούσε κάτι παραπάνω. Μέτριος χθες ο Μιλοσάβλιεβιτς όπως και ο Μπαργκάν. Ο Γιακιμόφσκι πάλευε ενώ ο Νούνιτς ήταν μόνος στην επίθεση.

Οι δύο αλλαγές δεν βοήθησαν. Από τον Ατρόμητο κορυφαίοι οι δύο αλλαγές Μπρούνο και Μανούσος που ήταν πρωταγωνιστές στο γκολ της νίκης της αθηναϊκής ομάδας.

Ο Μέγιερι θετικός ενώ σημαντική η προσφορά των Ούμπιντες και Σάκιτς. Κέρδισε όλες τις μονομαχίες του ...αέρα ο Ρισβάνης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Στο πρώτο μέρος ο διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) είχε ανισορροπία στον πειθαρχικό έλεγχο καθώς έδειχνε εύκολα κίτρινες κάρτες στους παίκτες της ΑΕΛ, αλλά δεν έκανε κάτι ανάλογο για τους παίκτες του Ατρομήτου. Στο δεύτερο μέρος ισορρόπησε και πήγε καλά. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Καρανίκας, Ενσικουλού, Ουμπίντες, Μάντσον, Κατράνης.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Γεώργιος Χριστακόγλου (Χαλκιδικής) και Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπαργκάν (85' Λεοζίνιο), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόβσκι, Γκόλιας, Ζίζιτς, Καρανίκας, Νούνιτς (77' Σικάβκα), Γκοΐκοβιτς, Φατιόν (58' Σετσέροβιτς).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Ούμπιδες, Χατζηισαΐας, Μάντσον (82' Νάτσος), Κατράνης, Κουλούρης, Ενσικουλού (66' Μπρούνο), Καρασαλίδης, Ουάρντα (85' Μανούσος).

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ

«Δικαιούμασταν περισσότερα»

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Τζιανλούκα Φέστα, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη λήξη του αγώνα της ΑΕΛ με τον Ατρόμητο δήλωσε τα εξής:

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω γι' αυτό το παιχνίδι, γιατί είχαμε μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν συμπαγείς για όλο το παιχνίδι, μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σ' ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα. Νομίζω ότι δικαιούμασταν περισσότερα από το να χάσουμε το παιχνίδι. Νομίζω ότι οι παίκτες μου έκαναν το καλύτερο, κανένας δεν τα παράτησε. Και τώρα πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι, είναι σημαντικό τις επόμενες δύο ημέρες να ξεκουραστούμε και μετά να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα».

Από την άλλη ο προπονητής του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι, είπε: « Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί γνωρίζαμε ότι η ΑΕΛ είχε στρέψει την προσοχή της σε αυτό πάρα πολύ. Το ήθελε και οι παίκτες της τα έδωσαν όλα. Συγχαρητήρια που κερδίσαμε γιατί είχαμε υπομονή, πειθαρχία και οργάνωση μέχρι το τέλος του αγώνα».

ΕΓΚΜΟΥΝΤΟΥΡ ΚΡΙΣΤΙΝΣΟΝ:

"Χάσαμε τις θέσεις μας"

Φατιόν : «Νέο σύστημα»

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ισλανδός τερματοφύλακας της ΑΕΛ Έγκμουντουρ Κρίστινσον δήλωσε: «Χάσαμε τις θέσεις μας, πολλοί αμυντικοί έφυγαν από τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να βρεθεί παίκτης του Ατρόμητου ελεύθερος, μεταξύ μεγάλης και μικρής περιοχής, να πάρει την μπάλα και να γράψει το τελικό 1-0. Στη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε καλή παρουσία, καλές στιγμές, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Σ' έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Στο τέλος σε μια φάση χάθηκε ο προσανατολισμός της άμυνας με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να κρατήσουμε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να είναι 50-50».

Επίσης ο Άντονι Φατιόν είπε: «Σήμερα δοκιμάσαμε ένα καινούριο σύστημα πάνω στον αντίπαλο. Μας βγήκε δε μας βγήκε. Πιστεύω ότι το ματς ήταν περισσότερο προς το "Χ" ούτε ο Ατρόμητος άξιζε τη νίκη ούτε εμείς πιστεύω, αλλά δυστυχώς δεχτήκαμε ένα γκολ στο 89'. Από 'κεί και πέρα δεν έχεις πολλά περιθώρια να αντιδράσεις».

 

Διπλή θλίψη

Για τους παίκτες της ΑΕΛ το κίνητρο χθες δεν ήταν μόνο βαθμολογικό αλλά ήθελαν να αφιερώσουν τη νίκη και σε δύο «βυσσινί» που έφυγαν αυτή την εβδομάδα. Στον επί 25 χρόνια φροντιστή Χρήστο Τριανταφύλλου και στον πρώην πρόεδρο Θανάση Ψάλτη. Πριν τον αγώνα ο αρχηγός της ΑΕΛ Νίκος Καρανίκας πήγε και άφησε λουλούδια στη θέση που καθόταν ο Χρήστος Τριανταφύλλου, όπου υπήρχε μια φανέλα με φωτογραφία του. Πριν την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη και των δύο.

 

Ηρεμία στην ΑΕΛ

*Γιατί ο Κούγιας έδωσε

το χέρι στον Κάναντι

Η ήττα της ΑΕΛ από τον Ατρόμητο Αθηνών δεν έφερε καμία ανατάραξη στην ομάδα της ΑΕΛ και τώρα όλοι προσπαθούν να διατηρήσουν το κλίμα ήρεμο. Στο μεταξύ ένταση υπήρξε μεταξύ του ποδοσφαιριστή Ουάρντα και του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ Αλέξη Κούγια στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ο τεχνικός του Ατρομήτου Κάναντι στο 35' ζήτησε συγγνώμη όπως διέρρευσε, με τον κ. Κούγια να πηγαίνει να του δίνει το χέρι. Στην αρχή του δευτέρου μέρους τα βρήκαν Ουάρντα και Κούγιας.

Σήμερα οι παίκτες της ΑΕΛ έχουν ρεπό ενώ αύριο θα βγει ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass