Κολλημένος με τις... ισοπαλίες ο Απόλλων Λάρισας

Παραχώρησε στον Ηρόδοτο την τέταρτη συνεχόμενη (1-1) * Αγνοεί τη νίκη στη Φιλιππούπολη από τις 25 Νοεμβρίου 2018!

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2019 22:04

Έχει... κολλήσει με τις ισοπαλίες ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος ούτε και χθες κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, με αντίπαλο τον Ηρόδοτο στη Φιλιππούπολη.

Οι «κυανόλευκοι» αν και προηγήθηκαν στο 7’ με τον Λουκάο, στο 42’ με πέναλτι του Γιαλούση δέχτηκαν την ισοφάριση σε 1-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, φινάλε του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Football League, και η λαρισινή ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοβαθμήσει με την Κέρκυρα στην 2η θέση.

Ο Απόλλωνας αγνοεί τη νίκη πάνω από δύο μήνες στη Φιλιππούπολη, όπου κέρδισε για τελευταία φορά τον Αήττητο Σπάτων με 2-0, στις 25 Νοεμβρίου του 2018.

Χθες ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ισοπαλία, καθώς προηγήθηκαν τρεις ισοπαλίες με Ν.Π.Σ.Βόλου, Πλατανιά και Τρίκαλα, αντίστοιχα.

Κατά τα άλλα μπορούμε να πούμε πως ο Απόλλωνας ήταν μεν καλύτερος αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι, ενώ η ομάδα του Ηρακλείου έχοντας βασικούς τους νεοαποκτηθέντες Ξενοδόχωφ, Γιάννη Ανδρέου, Γκούφα, Ηλιάδη, «τσίμπησε» τον βαθμό, στην προσπάθεια να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις.

Με τους «καυνόλευκους» έκανε ντεμπούτο ο πρόσφατα νεοαποκτηθείς Μπραμπίγια.

Ο Μαρσέλο Τροΐζι παρέταξε τον Απόλλωνα, με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Μαντζάρης, στην άμυνα ο Σκούπρας δεξιά, ο Καμπέρης αριστερά και σέντερ μπακ οι Κοντοές, Καρατάσιος, αμυντικά χαφ ο Χατζής με τον Λούκας Ράμος, πιο μπροστά οι Πολλέτο αριστερά, Λίταινας δεξιά, ο Μαρκολίνο δεκάρι και σέντερ φορ ο Λουκάο.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Λυρώνης επέλεξε να παίξει η ομάδα του, επίσης με σύστημα 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια ο Ξενοδόχωφ, δεξιά στην άμυνα ο Γραικός, αριστερά ο Τουγλής, σέντερ μπακ ο Γιαλούσης με τον Ανδρέου, αμυντικά χαφ ο Νύκταρης και ο Μουκίδης, πιο μπροστά τους από δεξιά προς αριστερά οι Αργκιλεσί, Ηλιάδης, Γκούφας και στην κορυφή της επίθεσης ο Σιαλμάς.

1-0 ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑΟ ΣΤΟ 7'

Ο Απόλλων προηγήθηκε στο 7', όταν εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά ο Πολλέτο και ο Λουκάο που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ξενοδόχωφ, πετυχαίνοντας το 1-0.

Στο 16'ο Πολλέτο επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή και υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον γκολκίπερ της κρητικής ομάδας.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ΣΤΟ 24'

Την πρώτη καλή στιγμή είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 24'. Ο Ηλιάδης σέντραρε από αριστερά και ο Σιαλμάς με γυριστό σουτ , έστειλε την μπάλα πάνω τα δοκάρια της εστίας του Μαντζάρη.

1-1 ΣΤΟ 39' ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 39'. Ο Σκούπρας ανέτρεψε τον Γκούφα και με εύστοχο κτύπημα πέναλτι ο Γιαλούσης έκανε το 1-1.

ΜΕΤΡΙΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ

Στην επανάληψη το ματς ήταν μέτριο και ελάχιστες φάσεις σημειώθηκαν μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 64', ο Πολλέτο επιχείρησε το σουτ, απέκρουσε ο Ξενοδόχωφ την μπάλα που έφτασε στον Λουκάο, αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ.

Επτά λεπτά αργότερα στο 71', ο Σκούπρας τροφοδότησε στην περιοχή τον Γκουντρουμπή, αυτός πάνω στην κίνηση έκανε το πλασέ και ο Ξενοδόχωφ με κεφαλιά έδωσε ύψος στην μπάλα και εν συνεχεία την μπλόκαρε, σε μια φάση που δεν βλέπουμε συχνά στα γήπεδα, να ενεργούν κατά αυτό τον τρόπο, οι τερματοφύλακες.

Και στο 90'+2 σε εκτέλεση φάουλ του Πολλέτο, ο Ξενοδόχωφ μπλόκαρε την μπάλα εύκολα στην αριστερή του γωνία.

Το τελικό 1-1 άφησε απογοητευμένους τους γηπεδούχους που έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν και πάλι στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά την ήττα της Κέρκυρας στην Πάτρα από την Παναχαϊκή, ενώ αντίθετα από την ισοπαλία έμειναν ικανοποιημένοι οι φιλοξενούμενοι, καθώς πήραν ένα πολύτιμο βαθμό, στη μάχη της παραμονής που δίνουν.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του Κωνσταντίνου Τσέτσιλα (Γρεβενών), δεν απέφυγε τα λάθη ο πρώτος επόπτης Στέλιος Γούτας (Χαλκιδικής), ενώ αντίθετα ήταν καλός ο δεύτερος επόπτης, Δημήτρης Τίκας (Θεσπρωτίας)

Κίτρινη κάρτα αντίκρισαν από τον Απόλλωνα οι Καμπέρης (53'), Λουκάο (65'), Χατζής(80'), ενώ από τον Ηρόδοτο οι Ξενοδόχωφ (65'), Γιαλούσης (69'), Νύχταρης (84'), Αγγελούδης(85').

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρας, Λουκάο, Λούκας Ράμος, Καρατάσιος, Χατζής, Μαρκολίνο (58'Γκουντρουμπής), Πολλέτο, Καμπέρης, Κοντοές, Λίταινας (66'Μπραμπίγια)

ΗΡΟΔΟΤΟΣ(Γιώργος Λυρώνης): Ξενοδόχωφ, Γραικός, Γιαλούσης, Γιάννης Ανδρέου, Αργκιλέσι, Νύκταρης, Μουκίδης (33'Μπαρέττας),Τουγλής (77'Παπαγελής), Γκούφας (60'Αγγελούδης), Ηλιάδης, Σιαλμάς

*Μαζί παρακολούθησαν το παιχνίδι από τα δημοσιογραφικά θεωρεία, οι μεγαλομέτοχοι Παναγιώτης Μαντζανάς(Απόλλων), Ηρακλής Νύχταρης(Ηρόδοτος).

* * *

Δύο πρώην παίκτες του Απόλλωνα, ο Γιάννης Ανδρέου και ο Γιώργος Τουγλής αγωνίστηκαν με τον Ηρόδοτο, όπως επίσης και ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Γεννάδιος Ξενοδόχωφ.

 

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass