Ο Τσιτσιπάς στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (10:30 π.μ.) ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΥ ΟΠΕΝ ΤΟΝ ΡΑΦΑΕΛ ΝΑΔΑΛ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2019 16:14

Το 1987, σε εκείνη την ιστορική επιτυχία της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης αμέσως μετά τη νίκη επί της Ιταλίας και την πρόκριση στα ημιτελικά, ρωτήθηκε αν αυτή είναι η μεγαλύτερη και πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας του.

Ο μεγαλύτερος θρύλος του ελληνικού αθλητισμού απάντησε τότε με το αφοπλιστικό: «Είναι, μέχρι το επόμενο ματς»! Περίπου 32 χρόνια μετά, αυτή η φράση δείχνει να βρίσκει την απόλυτη απεικόνισή της στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος σαν σε «θεϊκή» σύμπτωση, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ίδιο ακριβώς «σταυροδρόμι». Αντιμετωπίζει σήμερα στις 10:30 το πρωί τον Ραφαέλ Ναδάλ στα ημιτελικά του Αυστραλιανού όπεν. Μέσα σε ένα χρόνο ο Στέφανο Τσιτσιπάς κατάφερε να φτάσει στην υψηλότερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης που βρέθηκε ποτέ Έλληνας τενίστας και κυρίως κατάφερε ήδη να έχει νικήσει τους δύο από τους τρεις του «big-3» του παγκόσμιου τένις. Τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Τορόντο και τον Ρότζερ Φέντερερ τώρα στη Μελβούρνη. Από αυτό το «big-3», μόνο τον Ραφαέλ Ναδάλ δεν έχει καταφέρει να νικήσει ακόμη, κι αυτόν ακριβώς καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα, απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του... Μέχρι την επόμενη φυσικά! Δύο φορές έχουν βρεθεί οι δυο τους αντιμέτωποι, και τις δύο σε τελικούς (Βαρκελώνη και Τορόντο) και τις δύο νίκησε ο μεγάλος Ισπανός άσος! Τρίτη και φαρμακερή;... Θα δείξει! Ό,τι και να γίνει πάντως, ο Τσιτσιπάς ήδη έχει φτάσει στην επιτυχία, ήδη αντιμετωπίζεται διεθνώς ως ένας τενίστας που το μέλλον διαγράφεται λαμπρό μπροστά του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass