Αποκλεισμός σε αγώνα-θρίλερ...

*Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ 5-3(ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟ 2-3 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΩΝΑ) ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ 75' ΕΙΧΕ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕΙ ΣΕ 3-3 * ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΜΕ 2-0(ΗΜΙΧΡΟΝΟ) ΚΑΙ 3-1 ΣΤΟ 58'

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2019 22:14

Χθες στην Τρίπολη ίσως έγινε το καλύτερο μέχρι τώρα παιχνίδι του κυπέλλου Ελλάδας με εκπληκτική διακύμανση του σκορ που δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ούτε οι πιο διάσημοι σύγχρονοι συγγραφείς θρίλερ όπως ο Στίβεν Κιγκ ή ο Τζέιμς Πάτερσον. Τελικά αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Αστέρας Τρίπολης που κέρδισε με 5-3 την ΑΕΛ και ανέτρεψε το 2-3 του πρώτου αγώνα παίρνοντας την πρόκριση στους «οκτώ» της διοργάνωσης.

Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Ζίζιτς με αυτογκόλ (7'), Μαρτίνες (43'), Βαλιέντε (58'), Καλτσάς (78') και Φερνάντες (85'), ενώ για την ομάδα της ΑΕΛ σκόραραν οι Ακόστα (52'), Σικάφκα (60') και Ζίζιτς (75').

Η ΑΕΛ «αυτοκτόνησε» χθες αφού είχε καταφέρει να «γυρίσει» το παιχνίδι στο 75' σε 3-3 από 3-1 και 2-0 που είχε βρέθηκε να χάνει. Και εκεί που είχε την πρόκριση στα πόδια των ποδοσφαιριστών της σε επτά λεπτά χάθηκαν όλα καθώς ο Αστέρας προηγήθηκε με 5-3 αφού οι παίκτες μάλλον ξέχασαν ότι το ζητούμενο ήταν η πρόκριση και όχι να κάνουν επιθετική επίδειξη ποδοσφαίρου.

Και δυστυχώς το είδε από τον Αστέρα, που μόλις έκανε το 5-3, έδειξε τι θα πει σκοπιμότητα με συνεχείς καθυστερήσεις των ποδοσφαιριστών του με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τερματοφύλακα Αθανασιάδη που περισσότερη ώρα ήταν στο έδαφος παρά αγωνιζόμενος κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του.

Η ΑΕΛ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο με την επίθεση να βγάζει «φωτιές» αλλά την άμυνα να μπάζει. Δημιουργεί μια ομάδα που μπορεί να κάνει ανατροπές αλλά πρέπει να παίζει και ποδόσφαιρο σκοπιμότητας κάποιες στιγμές αφού ο σκοπός(είτε λέγεται πρόκριση είτε λέγεται βαθμολογική συγκομιδή) αγιάζει τα μέσα.

Η καλή εμφάνιση είναι παρηγοριά στον αποκλεισμό από το κύπελλο Ελλάδας ενώ στα θετικά η προσαρμογή του Σικάφκα και η χρησιμοποίηση για πρώτη φορά του νεαποκτηθέντα Ζίφκοβιτς.

Στην επίθεση η ΑΕΛ έβγαζε «φωτιές» αλλά στην άμυνα έμπαζε από παντού ... Τα ίδια βέβαια και οι γηπεδούχοι με τη διαφορά ότι έκαναν περισσότερες τελικές προσπάθειες και πέτυχαν περισσότερα τέρματα.

Σίγουρα όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι έμειναν ικανοποιημένοι αλλά στη Λάρισα πικραμένοι...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 αλλά έχοντας στην αριστερή πλευρά τον αμυντικογενή χαφ Ακόστα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κρίστινσον στην άμυνα οι:Καρανίκας(δεξιά), Γκοΐκοβιτς, Ζίζιτς, Γιακιμόφσκι(αριστερά) στη μεσαία γραμμή αμυντικό χάφ ο Σετσέροβις και πιο μπροστά ο Φατιόν με τον Μιλοσάβλιεβιτς.

Στην επίθεση αγωνίσθηκαν οι: Ντέλετιτς (δεξιά), Σικάφκα και Ακόστα(αριστερά). Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με σύμμαχο τον αέρα και στην πρώτη επίθεσή τους ευτύχισαν να προηγηθούν με 1-0 από αυτογκόλ του Ζίζιτς.

Και σαν να μην έφανε αυτό οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να απειλούν αλλά ο Κρίστινσον είχε λύσεις στα τετ-α-τετ με τον Φερνάντεθ. Το 2-0 όμως ήρθε στο 40' με τον Ορτέγκα και όλα έδειχναν χαμένα για την ΑΕΛ.

Στο δεύτερο μέρος ο Φέστα διαμόρφωσε την τακτική σε 4-4-2 έχοντας μπροστά Σικάφκα και Νούνιτς ενώ στα δεξιά Καρανίκας και Ντέλετιτς άρχισαν ένα πάρτι.

Ο Ακόστα μείωσε σε 2-1 στο 52' αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα ο Βαλιέντε στο 58' κάνει το 3-1.

Οι παίκτες της λαρισινής ομάδας είχαν ρυθμό και δεν πτοήθηκαν. Ο Σικάφκα έκανε το 3-2 στο 60' και ο Ζίζιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 75' το 3-3 πετυχαίνοντας το τρίτο συνεχόμενο γκολ στο θεσμό.

Εκεί όλα έμοιαζαν ιδανικά για την ΑΕΛ που απλά χρειαζόταν μια διαχείριση για να μην δεχθεί δύο τέρματα που θα σήμαιναν αποκλεισμό.

Δυστυχώς όμως στο 79 ο Καλτσάς έκανε το 4-3 σε ένα γκολ, που έχει ευθύνη ο Κρίστινσον και στο 85' ο Φερνάντεθ για μια και μόνη φορά νίκησε τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ αλλά ήταν αρκετή για να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Από το 85 και μετά ο Αθανασιάδης φρόντισε να μην παιχθεί ποδόσφαιρο με καθυστερήσεις λόγω εκνευρισμού ή τραυματισμού.

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη νίκη αλλά η ΑΕΛ την εικόνα του ωραίου ποδοσφαίρου. Στο κύπελλο μετράει η πρόκριση.

ΦΑΣΕΙΣ..ΓΚΟΛ

7': Ο Καλτσάς κάνει σέντρα από τα δεξιά και ο Ζίζιτς στην προσπάθειά του να αποκρούσει προ του Μανιά στέλνει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της ομάδας του.

9': Εκτέλεση φάουλ από τον Ντέλετιτς και ο Σικάφκα πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

12': Σουτ του Φερνάντεθ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.

19': Ο Φερνάντεθ κάνει σέντρα από δεξιά ο Μανιάς πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά αποκρούει ο Κρίστινσον.

22': Ο Τσιλιανίδης κάνει σέντρα από αριστερά και ο Μανιάς με το κεφάλι μεταβιβάζει στον Φερνάντεθ που μπαίνει στη μεγάλη περιοχή βρίσκεται τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ αλλά ο τελευταίος αποκρούει.

39': Ο Κώτσιρας βρίσκεται μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά ο Ζίζιτς βάζει κόντρα την τελευταία στιγμή και η μπάλα καταλήγει κόρνερ.

40': Ο Ορτέγκα με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τσιλιανίδη κάνει το 2-0.

43': Ο Φερνάντεθ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει βρίσκει στον Φατιόν και η μπάλα καταλήγει κόρνερ.

52': Εκπληκτική προσπάθεια από δεξιά του Ντέλετιτς που κάνει σέντρα και ο Ακόστα μειώνει σε 2-1.

58': Εκτέλεση κόρνερ του Τσιλιανίδη ο Μανιάς πιάνει κεφαλιά πάσα προς τον Βαλιέντε που από κοντά ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

60': Από δεξιά ο Καρανίκας κάνει σέντρα και ο Σικάφκα με υπέροχη ενέργεια μειώνει σε 3-2.

71': Διαγώνιο σουτ του Κώτσιρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

75': Μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Ζίζιτς η μπάλα βρίσκει το τείχος και γίνεται το 3-3.

78': Από δεξιά και μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει ο Καλτσάς και διαμορφώνει το 4-3.

82': Ο Μανούφο τροφοδοτεί τον Μανιά που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

85': Ο Φερνάντεθ με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή διαμορφώνει το 5-3.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ καλύτερος ο Νούνιτς που όταν μπήκε άλλαξε τη ροή του αγώνα μαζί με τους Ντέλετιτς, Καρανίκα και Σικάφκα. Ο Κρίστινσον δέχθηκε πέντε γκολ αλλά ευθύνεται μόνο στο τέταρτο. Ο Γιακιμόφσκι είχε προβλήματα στα πλάγια όπως και το δίδυμο των σέντερ μπακ Ζίζιτς και Γκοΐκοβιτς(ειδικά ο δεύτερος).

Ο Φατιόν πολύ καλός αλλά όχι το ίδιο ο Σετσέροβιτς με τον Μιλοσάβλιεβιτς που φάνηκαν κουρασμένοι. Ο Ακόστα πέτυχε τέρμα αλλά είχε μέτρια απόδοση, ενώ δεν φάνηκε καθόλου ο Ζίφκοβιτς.

Ο Γκόλιας έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.

Από τον Αστέρα Τρίπολης καλύτεροι οι: Καλτσάς, Μανιάς, Βαλιέντε και Φερνάντεθ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου) δεν έκανε το μεγάλο λάθος ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Πασαλίδη, Βαλιέντε, Ιγγλέσιας, Καρανίκα, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι, Σικάφκα, Γκοΐκοβιτς.

Ο βοηθός Κωσταράς (Αιτ/νίας) πολύ καλός ενώ ο Δημητριάδης (Μακεδονίας) σε ένα οριακό οφσάιντ αδίκησε την ΑΕΛ (ανθρώπινο λάθος).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Άνχελ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος (79' Δουβίκας), Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεθ (87' Μπελόκ), Τσιλιανίδης (56' Βλάχος), Καλτσάς, Μανιάς.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι (64'Ζίβκοβιτς), Σικάφκα, Καρανίκας, Ακόστα (79' Γκόλιας), Σεσέροβιτς (46' Νούνιτς), Γκοΐκοβιτς, Ζίζιτς, Φατιόν.

Επιμέλεια : Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass