Μυθικός Τσιτσιπάς

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ. ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΝΑΔΑΛ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2019 16:24

Μυθικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 στη Rod Laver Arena τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Australian Open, εξακολουθώντας να γράφει στη Μελβούρνη «χρυσή» ιστορία για το ελληνικό τένις και τον ελληνικό αθλητισμό.

Θα είναι ο πρώτος ημιτελικός του σε Grand Slam και θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί ώρα Ελλάδας, όπου αντίπαλός του θα είναι ο Ράφαελ Ναδάλ που νίκησε τον Φράνσις Τιαφό με 3-0 σετ. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εκπληκτικός σε ένα ακόμα παιχνίδι διάρκειας 3 ωρών και 14 λεπτών στη Μελβούρνη, που έγινε με 24 βαθμούς θερμοκρασία, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που επίσης έπαιζε στον πρώτο του προημιτελικό σε Major αλλά στα 30 του χρόνια, φτάνοντας από εννέα νίκες στη σειρά και έχοντας επικρατήσει των Τζόκοβιτς, Βαβρίνκα και Τσίλιτς, ενώ έχει κατακτήσει και το τουρνουά της Ντόχα. Για ακόμη μία φορά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε τη συμπαράσταση των Ελλήνων ομογενών της Μελβούρνης, που πανηγύρισαν τον ιστορικό θρίαμβο του 20χρονου πρωταθλητής μας.

«ΖΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ»

«Ζω το όνειρό μου. Νομίζω ότι είναι παραμύθι, αλλά είναι απλά η αλήθεια. Ζω αυτό για το οποίο δουλεύω πολύ σκληρά. Είναι συναισθηματική στιγμή, αλλά ξέρω ότι έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ. Όταν έλεγα στην αρχή της χρονιάς πως ένας από τους στόχους μου είναι να πάω στην ημιτελική φάση ενός Grand Slam, νόμιζαν ότι είμαι τρελός, αλλά να που έγινε. Δεν είναι όνειρο, αλλά μία πραγματικότητα», τόνισε ο Στέφανος στη συνέντευξή του μέσα από το court, μετά τη λήξη του αγώνα, ενώ στη συνέχεια επικαλέστησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να προετοιμαστώ για αυτό το ματς. Όπως είδα και στα social media γινόταν ένας πανικός. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εδώ. Ήταν μία σπουδαία νίκη, που τράβηξε την προσοχή του κόσμου. Ήταν πρόκληση να μείνω συγκεντρωμένος, αλλά χαίρομαι που έπαιξα καλά». Ο Ελληνας σταρ δήλωσε πως μπορεί να νικήσει τον Ναδάλ, τονίζοντας πως έχει πεισμώσει από την τελευταία φορά που αποκλείστηκε από τον φημισμένο Ισπανό: «Πείσμωσα πολύ την τελευταία φορά που έχασα. Είπα στον εαυτό μου ότι έχω την ευκαιρία να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά. Επίσης είπα ότι μπορώ να τον κερδίσω γιατί τώρα ξέρω πώς παίζει. Δεν ήθελα να το πω αυτό, αλλά νιώθω ότι μπορώ να το κάνω. Ξέρω πολύ καλύτερα τις τακτικές που χρησιμοποιεί και θα είναι μεγάλη χαρά να βγω έξω στο γήπεδο, να παίξω καλό τένις και να φύγω με τη νίκη. Το θέλω πάρα πολύ». Για το πόσο δύσκολο ήταν να συγκεντρωθεί στο ματς με τον Μπαουτίστα, μετά το έπος με τον Φέντερερ δήλωσε: «Πολύ δύσκολο. Ήταν αρχικά δύσκολο να το επεξεργαστώ και στη συνέχεια δύσκολο να κοιμηθώ. Είχα και έναν πόνο στο πόδι μου που με κρατούσε ξύπνιο. Ήταν δύσκολη η πρώτη νύχτα, κοιμήθηκα λιγότερο από έξι ώρες και ανησυχούσα για το ματς μου. Την επόμενη κοιμήθηκα πολύ καλύτερα».

Τσιτσιπάς σαν... Καίσαρας

Είναι πλέον παράδοση και οφείλεται στην αγάπη του Στέφανου Τσιτσιπά για την Ιστορία και τη Φιλοσοφία. Μετά από κάθε αγώνα του, ειδικά από την πρώτη εμφάνισή του στο Australian Open, ο Ελληνας πρωταθλητής, που έχει καθηλώσει την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, αναρτά στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter μία φράση που τον εκφράζει από σημαντικές προσωπικότητες του παρελθόντος. Ετσι, μετά τον Ομηρο, τον Αριστοτέλη και τον Σωκράτη ...σειρά στο Twitter του Τσιτσιπά πήρε ο Ιούλιος Καίσαρας με τη φράση «Φύσει γαρ άνθρωπος, ό βούλεται, τούτο και οίεται», που σημαίνει «Από την φύση του ο άνθρωπος, αυτό που θέλει, αυτό νομίζει»... Στο μεταξύ, ο κόσμος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «ζει στους ρυθμούς» του 20χρονου Ελληνα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Ρωσίδα πρωταθλήτρια, Μαρία Σαράποβα, που έγραψε στο Twitter: «Δυνατός. Και τα βίντεο του στο Youtube είναι τρομερά. Γνήσιος κι αληθινός»...

Ναδάλ: Αυτό το διάστημα είναι απίστευτος ο Τσιτσιπάς

Ο Ράφαελ Ναδάλ που θα βρεθεί αντίπαλος του Τσιτσιπά στα ημιτελικά της διοργάνωσης είπε για τον αυριανό αγώνα μεταξύ άλλων: «Ο Τσιτσιπάς είναι ένας τενίστας που την τελευταία χρονιά βελτιώνεται συνεχώς. Ήδη, έχει κατακτήσει έναν τίτλο και έχει παίξει στον τελικό της Βαρκελώνης και μετά στο Τορόντο (σ.σ. έχασε και τους δύο τελικούς από τον Ναδάλ). Τώρα εδώ στη Μελβούρνη φτάνει στα ημιτελικά. Πιστεύω πως είναι πλέον σε θέση να νικήσει τους καλύτερους του κόσμου. Είναι σπουδαίος τενίστας και ειδικά αυτό το διάστημα είναι απίστευτος. Έχει τη δυνατότητα να είναι ένας από τους κορυφαίους του κόσμου και να παραμείνει για μεγάλο διάστημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass