Δύο άσοι έφεραν το «Χ»

*ΚΟΥΕΣΤΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΤΙΝΣΟΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΕΛ-ΑΡΗΣ 0-0 *Ο ΜΙΛΟΣΑΒΛΙΕΒΙΤΣ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ 69'

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2019 22:18

Δύο άσοι (τερματοφύλακες) έφεραν το «Χ» στον χθεσινό αγώνα ΑΕΛ-Άρης και μάλιστα χωρίς τέρματα (0-0) καθώς στο α' μέρος ο Κουέστα του Άρη νίκησε τον Μπαργκάν και στο δεύτερο ο Κρίστινσον της ΑΕΛ κέρδισε τον Ντιγκινί. Βέβαια ο τερματοφύλακας του Άρη είχε σύμμαχο και το δοκάρι αφού η κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς το σημάδεψε και έσωσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης από βέβαιη παραβίαση.

Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο αφού και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη αλλά στην τελική προσπάθεια δεν τα κατάφερε καμία. Η ΑΕΛ με την ισοπαλία αυτή βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα και μάλλον χωρίς στόχους ή για να ακριβολογούμε θα πρέπει να διαχειρισθεί τη βαθμολογική της συγκομιδή πολύ καλά για να μην μπει απρόσμενα σε περιπέτειες, κάτι που μέχρι στιγμής το έχει αποφύγει.

Ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό εκτός έδρας όπου εκεί, αν μπορέσει και πάρει έστω και έναν πόντο, θα είναι μεγάλη επιτυχία.

Η ΑΕΛ δεν είχε σπουδαία απόδοση αλλά πλέον δεν χάνει και εύκολα... Μετράει τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα αήττητη και χωρίς να δεχθεί κανένα τέρμα. Οιωνός πολύ καλός για τη συνέχεια. Αν προσθέσουμε και τους δύο αγώνες Κυπέλλου που έδωσε, τότε έχει πέντε αγώνες χωρίς ήττα. Ένα διάστημα αρκετά μεγάλο που δείχνει και την πρόοδο της ομάδας.

Στο χθεσινό παιχνίδι προβλημάτισε μόνο ο αριθμός των καρτών (Φατιόν, Σετσέροβιτς, Ντέλετιτς, Σικάβκα) που αρχίζει και γίνεται «πονοκέφαλος» για τον Φέστα καθώς ο Φατιόν συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει από δύο παιχνίδια της ομάδας στα τέσσερα που ακολουθούν για το πρωτάθλημα...

Τώρα το μυαλό βρίσκεται στο παιχνίδι της Τετάρτης στην Τρίπολη με τον Αστέρα όπου η ΑΕΛ θέλει πάση θυσία την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 όπως στα δύο τελευταία προηγούμενα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης(κύπελλο) και Απόλλωνα Σμύρνης(πρωτάθλημα).

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κρίστινσον, στην άμυνα οι: Καρανίκας (δεξιά), Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς(σέντερ μπακ), Γιακιμόφσκι(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ο Σετσέροβιτς και επιθετικά οι: Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν και στην επίθεση οι: Ντέλετιτς (δεξιά), Νούνιτς, Μπαργκάν(αριστερά).

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Σάββας Παντελίδης. Στο τέρμα ο Κουέστα και στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Κωνσταντινίδης, Βέλεθ, Δεληζήσης και Βαλεριάνος. Μπάσα-Ματίγια στα αμυντικά χαφ, με τον Ματέο Γκαρσία δεξιά, τον Κόρχουτ αριστερά, επιτελικό χαφ τον Μαρτίνες και κορυφή τον Ντιγκινί.

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα είχε την αίσθηση κάποιος ότι ο αγώνας δεν είχε ξεκινήσει καθώς ήταν ένα παιχνίδι κέντρου ενώ ένα σουτ του Μπαργκάν στο 15' ήρθε να δημιουργήσει υποψία ευκαιρίας.

Αλλά στο 27' και οι δύο ομάδες έμειναν με το... «αχ» αφού ο Μπαργκάν της ΑΕΛ δεν νίκησε με κεφαλιά τον Κουέστα και στην αντεπίθεση ο Ντιγκινί τον ...Σετσέροβιτς που απέκρουσε στη γραμμή του τέρματος το σουτ του παίκτη του Άρη.

Αυτό το λεπτό ήταν το καθοριστικό του πρώτου μέρους γιατί από κει και πέρα δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο εκτός από δυνατά μαρκαρίσματα σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο μέρος η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε και οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η πρώτη ουσιαστική ήταν στο 69' όπου ο Μιλοσάβλιεβιτς σημάδεψε το δοκάρι ενώ η επόμενη καλή ήταν για τον Άρη όπου την κεφαλιά του Ντιγκινί στο 78' απέκρουσε ο Κρίστινσον.

Από κει και πέρα δεν υπήρξε τίποτα το ιδιαίτερο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΑΕΛ δεν κέρδισε σε όλο τον αγώνα ούτε ένα κόρνερ(έναντι έξι του Άρη), ούτε ένα φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ενώ με το «σταγονόμετρο» ήταν και τα πλάγια άουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής των αντιπάλων. Όταν δεν έχεις στατικές φάσεις είναι σημαντικό ότι είχε μια τελική παραπάνω από τον αντίπαλό του. Το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο και πιστεύουμε ότι η ΑΕΛ δείχνει φιλόδοξη ως ομάδα όταν νιώθει πικρία για χαμένους βαθμούς στο γήπεδό της από έναν αντίπαλο που μέχρι τώρα εκτός έδρας τα έχει πάει περίφημα.

ΦΑΣΕΙΣ

15: Σουτ του Μπαργκάν μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

22': Ο Ντιγκινί σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά μπλοκάρει ο Κρίστινσον.

24': Σουτ Γκαρθία έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο Κρίστινσον.

27': Σέντρα του Καρανίκα από δεξιά, ο Μπαργάν πιάνει κεφαλιά και αποκρούει εντυπωσιακά ο Κουέστα.

27': Στην αντεπίθεση ο Ντιγκινί βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κρίστινσον, τον πλασάρει αλλά πάνω στη γραμμή ο Σετσέροβιτς ως «από μηχανής Θεός» αποκρούει σε κόρνερ.

33': Σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.

36': Σουτ του Μαρτίνες λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.

37': Από αριστερά σέντρα του Κορχούτ, ο Ντιγκινί δεν πρόλαβε να φτάσει στη μπάλα που φεύγει πλάγια...

69': Σέντρα του Καρανίκα από δεξιά, ο Μιλοσάβλιεβιτς μόνος με το τέρμα πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

78': Σέντρα του Κόρχουτ από αριστερά, κεφαλιά του Ντιγκινί και ο Κρίστινσον κάνει την επέμβαση του αγώνα στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

83': Ο Γιακιμόφσκι κάνει σέντρα από αριστερά και ο Ντέλετιτς πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Κρίστινσον και ο Σετσέροβιτς του πρώτου μέρους γιατί στην επανάληψη η απόδοσή του έπεσε. Τα δύο μπακ, ο Καρανίκας με τον Γιακιμόφσκι, πήγαν περίφημα ενώ Ζίζιτς και Γκοΐκοβιτς είχαν θετικές επεμβάσεις αλλά δεν προωθήθηκαν καθόλου.

Ο Φατιόν και ο Μιλοσάβλιεβιτς αποτελούν εγγύηση για την ομάδα.

Ντέλετιτς και Μπαργκάν δεν έκαναν καλό παιχνίδι ενώ και ο Νούνιτς παρά τη μαχητικότητά του δεν φάνηκε.

Ο Σικάβκα που μπήκε ως αλλαγή ήταν καλός. Ακόστα και Πίτι έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.

Από τον Άρη καλύτεροι ήταν οι: Κουέστα, Ματέο Γκαρσία, Μαρτίνες, Δεληζήσης, Κωνσταντινίδης(όσο έπαιξε).

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Φώτη Φωτιάδη (ΕΠΣ Καστοριάς) αλλά στον πειθαρχικό έλεγχο είχε διαφορετικά κριτήρια σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος άφησε τα σκληρά μαρκαρίσματα, στο δεύτερο έβγαζε διαρκώς κάρτες.

Χωρίς προβλήματα οι βοηθοί Νικόλαος Σάββας (ΕΠΣ Σερρών) και Ανδρέας Μεϊντανάς (ΕΠΣ Αχαΐας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπαργκάν (68' Σικάβκα), Μιλοσάβλιεβιτς, Σετσέροβιτς (81' Ακόστα), Νούνιτς (89' Πίτι), Φατιόν, Γιακιμόφσκι, Καρανίκας, Ζιζιτς, Γκοΐκοβιτς, Ντέλετιτς.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (34' λ.τρ. Τζανακάκης), Βαλεριάνος, Βέλεθ (46' Ιντζόγλου), Δεληζήσης, Μπάσα, Ματίγια, Μαρτίνες, Κόρχουτ (83' Παυλίδης), Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί

 

Δύο αγώνες εκτός ο Αντονι Φατιόν

Τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη. Κίτρινη κάρτα είδε ο Φατιόν Άντονι, που έφτασε τις επτά και έτσι θα απουσιάσει σε δύο από τους προσεχείς τέσσερις αγώνες των «βυσσινί» στη Superleague, ενώ ακόμα κίτρινη κάρτα είδαν οι Σικάβκα, Σετσέροβιτς, και Ντέλετιτς. Στο όριο βρίσκονται οι Πίτι, Νίκολα Ζίζιτς, Νίκος Γκόλιας, Μίλος Ντέλετιτς, που αν δεχθούν ακόμα μία κίτρινη κάρτα θα χάσουν ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στη Superleague τη σεζόν 2018-2019:

Φατιόν Άντονι 7, Νίκος Καρανίκας 4, Πίτι, Νίκος Γκόλιας, Νίκολα Ζίζιτς, Μίλος Ντέλετιτς 3, Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, Πέταρ Κούνιτς, Λεοζίνιο, Βαγγέλης Μόρας, Νοέ Ακόστα, Άντναν Σετσέροβιτς 2, Αλεξάνταρ Γκοΐκοβιτς, Χρίστοφορ Χούμπτσεφ, Χρήστος Γρομητσάρης, Παναγιώτης Μπάλλας, Αλεξάντρ Κόεφ, Σουάντ Σαχίτι, Μάρκο Νούνιτς, Εβγκένι Σικάβκα, Έγκμουντουρ Κρίστινσον 1.

 

Οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 17ης αγωνιστικής:

*ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2

(14' αυτ. Βούκοβιτς - 8' αυτ. Σκόνδρας, 37' Χριστοδουλόπουλος)

*Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός  0-0

*ΠΑΟΚ-Πανιώνιος    3-0

(11' Μπίσεσβαρ, 45'+2 Βιεϊρίνια, 69' Σάχοφ)

*ΟΦΗ-Παναιτωλικός 3-0

(26', 73' Ναμπί, 86' Βουό)

*ΑΕΛ-Αρης    0-0

*Ξάνθη-Ατρόμητος   2-1

(35' Ντουρίτσκοβιτς, 59' πεν. Κάστρο - 5' Κουλούρης)

*ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης    3-0

(9' Λιβάγια, 11' Αλεφ, 20' πεν. Πόνσε)

*Λαμία-Παναθηναϊκός        Σήμερα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 16 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ       44

2. Ολυμπιακός        36

3. ΑΕΚ          30

4. Ατρόμητος 29

5. Παναθηναϊκός      23 -15αγ.

. Άρης 23

. Ξάνθη         23

8. Παναιτωλικός       22

9. ΑΕΛ          19

. Πανιώνιος   19

11. Αστέρας Τρίπολης       18

. ΟΦΗ 15

13. ΠΑΣ Γιάννινα     14

14. Λαμία      11 -15αγ.

15. Λεβαδειακός      9

16. Απόλλων Σμύρνης        6

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης

19:00 Παναιτωλικός - Ξάνθη

19:30 Πανιώνιος - ΑΕΚ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

15:00 Λεβαδειακός - Άρης

16:00 Λαμία - Ατρόμητος

17:15 ΠΑΟΚ - ΟΦΗ

19:00 Παναθηναϊκός - ΑΕΛ

19:30 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

12 ΓΚΟΛ: Κουλούρης (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)

10 ΓΚΟΛ: Πόνσε (ΑΕΚ)

9 ΓΚΟΛ: Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ)

7 ΓΚΟΛ: Γέντρισεκ (ΞΑΝΘΗ)

6 ΓΚΟΛ: Γιουνές (ΑΡΗΣ), Μοράρ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Μασούρας (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

5 ΓΚΟΛ: Λιβάια (ΑΕΚ), Ματέο Γκαρσία (ΑΡΗΣ), Μακέντα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ντουρμισάι (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Νούνιτς (ΑΕΛ)

4 ΓΚΟΛ: Τόνσο, Μανιάς (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Γιόχανσον (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μάζουρεκ, Καμαρά (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Γκερέρο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

3 ΓΚΟΛ: Μάνταλος, Μπακασέτας (ΑΕΚ), Ντέλετιτς (ΑΕΛ), Ντιγκινί (ΑΡΗΣ), Ουγκράι (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μπαράλες, Αντέτζο (ΛΑΜΙΑ), Κάστρο (ΞΑΝΘΗ), Νέιρα, Πλατέλλας (ΟΦΗ), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Μάνα (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Μπίσεσβαρ, Μαουρίσιο (ΠΑΟΚ) Κρίζμαν (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), Φορτούνης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

2 ΓΚΟΛ: Κλωναρίδης (ΑΕΚ), Μιλοσάβλιεβιτς (ΑΕΛ), Τριάδης, Μπεντινέλι (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Μπρούνο Γκάμα (ΑΡΗΣ), Καλτσάς, Φερνάντες (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ενσικουλού (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Επστάιν (ΛΑΜΙΑ), Στανόγεβιτς (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Χριστοδουλόπουλος, Χασάν, Καμαρά, Ποντένσε, Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Δεληγιαννίδης, Ναμπί, Βουό (ΟΦΗ), Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Κόρμπος (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Βιεϊρίνια, Ακπόμ (ΠΑΟΚ), Νικολιάς, Γιάκος (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass