Ενοχος μόνο ο Τσακογιάννης

ΑΘΩΟΙ ΜΠΑΚΟΣ, ΜΠΕΟΣ, ΚΟΜΠΟΤΗΣ, ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2019 20:57

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε, τελεσίδικα, χθες την αθώωση των Αχιλλέα Μπέου, Δημήτρη Μπάκου, Γιώργου Μποροβήλου, Γιάννη Κομπότη κι όσων κατηγορούνταν για παθητική ή ενεργητική δωροδοκία στην υπόθεση, που είναι γνωστή με το όνομα «Koriopolis».

Μετά από ακροαματική διαδικασία έξι μηνών, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση των κατηγορουμένων για παθητική ή ενεργητική δωροδοκία!
Αναλυτικά απαλλάχτηκαν των κατηγοριών οι Κομπότης, Μπέος, Μπάκος, Μποροβήλος ενώ ένοχος κρίθηκε ο Γιώργος Τσακογιάννης, για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων. Απαλλακτική πρόταση λόγω αμφιβολιών υπήρχε και για τον πρώην πρόεδρο της Ηλιούπολης Νίκο Χάλκο. Συνολικά, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή 12 ατόμων με τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η εισαγγελέας της έδρας, Ευδοκία Πούλου, είχε προτείνει την ενοχή των 25 από τους 26 κατηγορούμενους, που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, αφού οι υπόλοιποι που αντιμετώπισαν την κατηγορία μόνο για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα έχουν απαλλαχθεί, αλλά η απόφαση ήταν τελικά διαφορετική.

 

ΜΠΕΟΣ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Για την αθώωσή του από την υπόθεση του Koriopolis και το πώς θα κινηθεί στη συνέχεια, μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5. O άλλοτε παράγοντας του ποδοσφαίρου, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αθωωτική απόφαση, διευκρινίζοντας ότι η δικαίωση τώρα ξεκινάει για εκείνον καθώς θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες εναντίον όλων όσοι κατέστρεψαν τον ίδιο, την οικογένεια και την ομάδα του.
«Εύχομαι ούτε ο χειρότερός μου εχθρός να μη βιώσει ό,τι βίωσα εγώ. Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος που να μου πει ότι έχει απόδειξη θα πάω μόνος μου στη φυλακή. Αυτοί οι κύριοι της UEFΑ ελπίζω να έχουν καλό ταμείο γιατί τώρα αρχίζει ένας μεγάλος αγώνας για μένα ώστε να δικαιωθούμε όλοι στον Βόλο. Τώρα ξεκινά για μένα η δικαίωση. Να περιμένουν. Ειδικότερα εκείνη η διαπλεκόμενη ΕΠΟ, η Super League και η UEFA. Είναι δυνατόν να γλιτώσουν; Με ποια λογική και με ποιο δικαίωμα κατέστρεψαν εμένα, την περιουσία μου, την οικογένειά μου και την ομάδα μου; Δεν θα στραφώ εναντίον της πατρίδας μου αλλά οι υπόλοιποι να περιμένουν. Δεν φταίει εκείνη, εάν υπήρχαν επίορκοι δικαστές. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνηγόρους μου και στο Θεό που με κράτησε δυνατό και επιλέχθηκαν δικαστές που σέβονται τον όρκο τους κι αθωώθηκα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass