Γ. ΣΚΑΡΑΦΙΓΚΑΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΗΡΑΚΛΗ *ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΤΟΥ «ΓΗΡΑΙΟΥ» ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ετοιμάζεται για το ντέρμπι κορυφής ο Ερμής

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2018 22:07

Η νίκη του Ερμή Αγιάς επί του Αμαρουσίου έφερε τους «κυανόλευκους» μόνους στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο ντέρμπι κορυφής με τον πρωτοπόρο Ηρακλή το προσεχές Σάββατο (17:00) στο κλειστό της Νεάπολης.


Οι παίκτες του Ερμή έδειξαν χαρακτήρα στο επικίνδυνο ματς με το Μαρούσι, έπαιξαν με δύναμη και πάθος, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο τεχνικός Γιώργος Σκαραφίγκας «όταν τέλειωσε το σκληρό παιχνίδι και παίχτηκε μπάσκετ έδειξαν την ποιότητα που έχουν, πήραν διαφορά στο σκορ και τη διατήρησαν μέχρι το τέλος».
Η παρένθεση ωστόσο του Αμαρουσίου έκλεισε και πλέον όλοι σκέφτονται το ντέρμπι με τον Ηρακλή. Ο Ερμής θέλει να δείξει ότι φέτος μπορεί να κάνει τη διαφορά και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη της κορυφής. Η έδρα είναι το δυνατό του σημείο κι αυτό θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει το προσεχές Σάββατο. Εκτός όμως από το αγωνιστικό μέρος οι άνθρωποι του Ερμή Αγιάς βλέπουν την επικείμενη αναμέτρηση ως μία ευκαιρία για να ζεστάνουν τον μπασκετικό κόσμο της Λάρισας.
«Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Ο απόηχος που αφήνει η νίκη στο Μαρούσι είναι να μην απογοητεύσουμε τον κόσμο στο ντέρμπι με τον Ηρακλή. Πρέπει να τα δώσουμε όλα, είναι το τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές, θέλουμε να είμαστε φρέσκοι και να δείξουμε τις δυνατότητές μας» σχολίασε ο Γιώργος Σκαραφίγκας. Η προετοιμασία της ομάδας του Ερμή ξεκίνησε χθες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Τζόλος προπονήθηκε λίγο πιο χαλαρά για προληπτικούς κυρίως λόγους καθώς έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο (άλλωστε είχε μικρή συμμετοχή στο τελευταίο παιχνίδι), ενώ απουσίαζε ο Λάππας που έμεινε στην Αθήνα μετά το ματς με το Μαρούσι και θα επιστρέψει σήμερα.ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ
Ο ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

aggelakopoulos
Μετά από πρωτοβουλία της διοίκησης του Ερμή Αγιάς, πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ηρακλή θα τιμηθεί ο Βασίλης Αγγελακόπουλος για την εν γένει προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Λαρισαίος φόργουορντ αγωνίζεται στον «Γηραιό» για τρίτη συνεχόμενη και τέταρτη συνολικά χρονιά και αποτελεί έναν από τους παίκτες της Λάρισας που κοσμούν με την παρουσία τους το ελληνικό μπάσκετ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ce37a109bb5a0de463657d0490996791
Μπορεί να κουβαλάει 41 χρόνια στην πλάτη του, ωστόσο βάζει κάτω σχεδόν όλους τους 20άρηδες. Ο Νέστορας Κόμματος συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην Α2 Εθνική όχι μόνο λόγω της ηγετικής του φυσιογνωμίας, αλλά και λόγω των προσωπικών του επιδόσεων.
Μετά την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής ο έμπειρος φόργουορντ του Ερμή Αγιάς συνεχίζει να είναι πρώτος στα ριμπάουντ με 89, δέκα περισσότερα από τον δεύτερο Ρατκάουσκας του Ηρακλή (79). Επίσης είναι τρίτος στις ασίστ με 56, στοιχείο που καταδεικνύει τη δημιουργικότητά του στο παιχνίδι.
Από την ομάδα του Ερμή Αγιάς στους πρώτους της Α2 συγκαταλέγεται ένας ακόμη παίκτης και συγκεκριμένα ο Θοδωρής Τσιλούλης που είναι τρίτος στα κλεψίματα με 15.
Αναλυτικά οι κορυφαίοι ανά κατηγορία στην Α2:
Πόντοι
1. Λεϊμάνις (Κόροιβος)    183
2. Τζόρτζεβιτς (Χαρ. Τρικούπης)    180
3. Κακαρούδης (Ηρακλής)    174
4. Κακλαμάνος (ΑΣ Καρδίτσας)    161
5. Χείλαρης (Κόροιβος)    158
Ριμπάουντ
1. Κόμματος (Ερμής Αγιάς)    89
2. Ρατκάουσκας (Ηρακλής)    79
3. Χείλαρης (Κόροιβος)    76
4. Κιτσούλης (Πευκοχώρι)    72
5. Παπανικολάου (Ψυχικού ΑΕ)    72
Ασίστ
1. Βασιλόπουλος (Ιωνικός Ν.)    66
2. Λεϊμάνις (Κόροιβος)    57
3. Κόμματος (Ερμής Αγιάς)    56
4. Ζούπας (Αμύντας)    55
5. Νίκου (Διαγόρας Δρ.)    55
Κλεψίματα
1. Ζούπας (Αμύντας)    20
2. Μάντζαρης (Ψυχικό)    18
3. Τσιλούλης (Ερμής Αγιάς)    15
4. Παπαγεωργόπουλος (Μαρούσι)    15
5. Λεϊμάνις (Κόροιβος)    15
Κοψίματα
1. Σαχπατζίδης (Ιωνικός Ν.)    10
2. Παπαδιονυσίου (Χαρ. Τρικούπης)    9
3. Λυκογιάννης (Μαρούσι)    8
4. Κουκουνιάς (Αμύντας)    8
5. Φουρμαναβίτσιους (Καστοριά)    7

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ Ο ΕΡΜΗΣ
Όπως ανακοινώθηκε χθες από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ, ο αγώνας Ερμής Αγιάς - Ιπποκράτης για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής στις 12/1/19 (17:00) αντί για το Κλειστό της Νεάπολης, θα διεξαχθεί στο Κλειστό της Αγιάς.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass