Εθνικές στιγμές….

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2015 8:02

 

Η πρόκριση

Η Εθνική Νέων θα δώσει σήμερα τον τρίτο και κρισιμότερο αγώνα της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Γαλλία, την οποία θα αντιμετωπίσει στην Κατερίνη (21:00). Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της την περασμένη Δευτέρα, καθώς επικράτησε της Ουκρανίας με 2-0 και συνέχισε με ισοπαλία (0-0) την Πέμπτη εναντίον της Αυστρίας.

Οι νεαροί "τρικολόρ" έχουν ήδη προκριθεί στα ημιτελικά καθώς μετρούν δύο νίκες, ενώ η Εθνική έχει τέσσερις βαθμούς και χρειάζεται μια ισοπαλία για να είναι δεύτερη και να περάσει επίσης στους "4" ή τη νίκη για να τερματίσει πρώτη στον 1ο όμιλο. Στο άλλο παιχνίδι η Αυστρία, με μόλις ένα βαθμό, θα αντιμετωπίσει την "αδιάφορη" Ουκρανία, η οποία με δύο ήττες δεν έχει ελπίδες για να συνεχίσει.

Για να βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, η Εθνική χρειάζεται λοιπόν τουλάχιστον ένα βαθμό σήμεραο ή απλά οι Αυστριακοί να μην σημειώσουν καλύτερο αποτέλεσμα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο Αμπελωνίτης ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Γκούμας, προετοίμασε τους παίκτες του για το παιχνίδι, ζητώντας να ξεχάσουν κάθε σενάριο, να μην φοβηθούν τον αντίπαλο και να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Στη δήλωσή του ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης ο πρώην διεθνής αμυντικός υπογράμμισε πως «το αυριανό(σ. σ. σημερινό) παιχνίδι είναι τελικός για εμάς. Αυτή τη στιγμή κρατάμε την πρόκριση στα χέρια μας. Όλα θα εξαρτηθούν από τις δικές μας δυνάμεις. Αρχικά, όπως και σε όλους τους αγώνες, θα παίξουμε με στόχο τη νίκη. Αν όμως, όπως κυλάει το παιχνίδι, έχουμε την ισοπαλία που επίσης μας στέλνει στα ημιτελικά, σε καμία περίπτωση δεν θα ρισκάρουμε».

Μιλώντας για την αντίπαλο της Εθνικής, επισήμανε ότι «η Γαλλία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, το έχει αποδείξει στους δύο προηγούμενους αγώνες και από το γεγονός πως έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση. Από ΄κει και πέρα δεν πρέπει να τους φοβηθούμε, καθώς κι εμείς διαθέτουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο και είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του κρίσιμου αυτού αγώνα».

Από την Οργανωτική Επιτροπή του UEFA EURO U19 2015 ανακοινώνεται ότι διατέθηκαν όλα τα εισιτήρια του αγώνα Γαλλία-Ελλάδα.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΌ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

21:00 Γαλλία-Ελλάδα        Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης

21:00 Ουκρανία-Αυστρία     Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γαλλία  4-1      6

Ελλάδα 2-0       4

Αυστρία            0-1       1

Ουκρανία          1-5       0  

Ο Πωλ Κουτσολιάκος

Κορυφαίος Ελληνας μάνατζερ χωρίς αμφιβολία αυτή την περίοδο είναι ο Πωλ Κουτσολιάκος και μάλιστα ήταν περιζήτητος απ’ όσους βρέθηκαν δίπλα του όπως ο επιχειρηματίας Βιταλ Γατένιος και ο Λαρισαίος δημοτικός σύμβουλος Θάνος Αδαμόπουλος. Πιο δίπλα κοντά στον Κουτσολιάκο ο τεχνικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου Μίκαελ Ρέσκε που ίσως σημείωσε και το… όνομα ενός Ελληνα ποδοσφαιριστή…

Η μπάλα

Σε περίοπτη θέση η μπάλα της διοργάνωσης που αρκετές έφθασαν στα χέρια των λιλιπούτειων φιλάθλων που τη δέχθηκαν με ευχαρίστηση. Τις πετούσαν πριν τον αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων.

Ο αρχηγός του κυπέλλου

Στη Λάρισα βρέθηκε και ο αρχηγός της κυπελλούχου ΑΕΛ 2007 Νίκος Νταμπίζας(και για ένα μικρό διάστημα μέλος της τεχνικής ηγεσίας μαζί με τον Μπάντοβιτς) έχοντας παρέα τον γιο του Κωνσταντίνο που φέτος ετοιμάζεται για το Λύκειο. Κοντά του και ο πρόεδρος της κυπελλούχου ΑΕΛ 2005 Κώστας Σαμαράς αλλά και η μεγάλη δόξα του Γερμανικού ποδοσφαίρου με τη φανέλα του Αμβούργου Χόρστ Χρούμπες.

Υψηλή δημοτικότητα

Ο Γιώργος Καραγκούνης από τους κορυφαίους Ελληνες παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της εθνικής ομάδας των ανδρών και ρέκορντμαν συμμετοχών(139) παραμένει αρκετά δημοφιλής και φάνηκε από την παρουσία του στο Ael Fc Arena.      

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass