ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ

*Μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις των «βυσσινί»

Κέρδισε χρόνο η ΠΑΕ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2015 8:00

 

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Η διαπραγμάτευση για τη μεταβίβαση της ΠΑΕ ΑΕΛ(έστω και αν ακόμα δεν έχει κατατεθεί συμβόλαιο αγοραπωλησίας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) μπορεί να κράτησε λιγότερο απ’ ότι αυτές της κυβέρνησης με τους εταίρους αλλά δεν σημαίνει ότι δεν χάθηκε χρόνος για να ετοιμαστεί μια ομάδα ανταγωνιστική στη Β΄ Εθνική κατηγορία που στόχο θα έχει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα(άλλωστε φέτος η ομάδα κατάλαβε την 4η θέση και θεωρήθηκε αποτυχία).

Όμως μετά το κλείσιμο των τραπεζών που είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολεύουν οι αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών(ορισμένες κινήσεις δεν γίνονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών) έφερε κέρδος χρόνου στην ΑΕΛ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται από τον κάτοχο του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγια το κύπελλο και το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας θα ξεκινήσουν πιο αργά από τις προγραμματισμένες ημερομηνίες(το κύπελλο είχε ορισθεί για τις 19 Αυγούστου).

Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΛ μετά το κλείσιμο του προπονητή που είναι ο 56χρονος(γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1959 στη Λουκάνι)  Σέρβος Ράτκο Ντόστανιτς αρχίζει να στελεχώνει το προπονητικό τιμ στο οποίο θα έχει βοηθό Λαρισαίο, τον Κώστα Κατσάρα ή τον Σωτήρη Αντωνίου και γυμναστή τον Κώστα Μαντζιώκα.

Ο Ντόστανιτς έχει δουλέψει εκτός από τη Βέροια και τον Διαγόρα Ρόδου σε μια σειρά από ομάδες από το 2003 και μετά που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε Σμεντέρεβο, Ερυθρό Αστέρα, ΟΦΚ Βελιγραδίου, FK Μπεζάνιτσα, FK Σρεμ, Σλάβια Σόφιας (δύο φορές, Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2004 και Ιούλιος- Δεκέμβριος του 2006),  Νταλιάν Σάιντ (Κίνα) και Βαρντάρ. Ουσιαστικά εργάστηκε αυτό το διάστημα σε πέντε χώρες, Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Κίνα και Σκόπια. Στις 23η Ιουλίου 2009 Ντόστάνιτς ανέλαβε προπονητής της Λέφσκι Σόφιας στη θέση του Εμίλ Βέλεφ ο οποίος είχε απολυθεί την προηγούμενη ημέρα και υπέγραψε για δύο χρόνια. Στις 18 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς παραιτείται μετά από την εντός έδρας ήττα από την Μπερόε, καταγράφοντας το «αρνητικό του ρεκόρ» με οκτώ συνεχόμενες ήττες τόσο στο βουλγαρικό πρωτάθλημα, όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήταν μια άτυχη περίοδος για τον σημερινό προπονητή της ΑΕΛ  που έχει κατακτήσει ως τεχνικός την 1η Αυγούστου 2009 με τη Λέφκσι Σόφιας, το βουλγαρικό Σούπερ Καπ, κερδίζοντας με 1-0 τη Λίτεξ Λόβετς, ενώ με τον Ερυθρό Αστέρα το 2010 είχε κατακτήσει  το Κύπελλο Σερβίας.

Τελευταίος σταθμός ήταν η Τυνησία και η Μπιζέρτα. Στα αξιοσημείωτα ότι έχει περάσει ως προπονητής από τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αφρική) και όλες τις βαλκανικές χώρες κάτι που δείχνει ότι γνωρίζει την αγορά των Βαλκανίων πολύ καλά.

Η πρώτη του εισήγηση ήταν να παραμείνει ο συμπατριώτης του Μίλαν Μπόγιοβιτς που πέρυσι άφησε πολύ καλά δείγματα στην ΑΕΛ.

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ

Τελικά μειωμένη θα είναι η «μετάγγιση» παικτών από την Παναχαϊκή στην ΑΕΛ καθώς οι δώδεκα θα γίνουν έξι αφού ορισμένοι εξέφρασαν επιθυμία να μην έρθουν στη λαρισινή ομάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass